Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Busan van Itch to Stitch
For English scroll down

Dat speciale mouwen in zijn deze winter, dat moet je wel al ergens opgevallen zijn. La maison victor had in één van de laatste boekjes een heel leuk patroontje staan maar in sweaterstof leek het mij iets te bombastisch, ik plan wel een versie in een viscosestofje ofzo, dus meer als top.
Toen ik de Busan van Itch to stitch zag, viel alles op zijn plaats, het blijft een aansluitende top of trui maar de mouwen zijn toch de blikvanger. Tijd om dat ene (of één van de ;-) ) stofje dat ik op het stoffenspektakel zonder plan kocht te verwerken. Ik had geluk want ik kreeg alles eruit gepuzzeld.

Doordat november extreem druk is en een verkoudheid nog wat roet in het eten gooide zodat ik na het werk echt wel te moe was om nog veel te doen, was het nog wat deadline werken om deze af te krijgen voor het volgende opleidingsweekend rode kruis. Maar eigenlijk is het helemaal niet zoveel werk dus absoluut geen probleem om het op een avond te doen.Alles aan het patroon klopt wat mij betreft, misschien zou ik een volgend keertje niet gewoon omzomen maar een boord nemen onderaan, maar dat is volgens mij ook een kwestie van gewoonte. Op deze manier is het net iets minder sportief en meer gekleed natuurlijk.

Het stofje is een sweaterstofje dat lekker zacht en warm is aan de binnenkant.Met het restje maakte ik nog een haarband naar het patroon van Smospotten en Snoesjes. Ik volgde braaf het patroon maar een tweetal cm extra omtrek had net iets comfortabeler geweest, dus dat weet ik voor een volgend keertje. Door de kleurtjes kan je deze haarband terugvinden in mijn interventiepak van het Rode Kruis, buiten staan wachten in de kou wordt er net iets minder vervelend door.

The latest trend in having sleeves as eye catchers for your sweater or dress was something I did like but most of the patterns were so wide and bombastic, I doubted about making them. But when I saw this one of Itch to Stitch, I was convinced. It combines the sleeves with a more fitted garnment.

I bought the fabric in November without a real purpose but it wasn't that expensive so ideal to test something new. This Busan sweater is a quick sew which was a really good thing during this extremely busy month. Since daylight is really limited nowadays, I had to be creative to catch some natural light for the pictures, but luckely I managed to do so. 
The only thing I would change for a next version is adding a band at the bottom, it is something I usually do for sweaters and it feels a bit strange now without it. But that's of course just personal preference.

I had a small amount of fabric left which I used to make a head band. I combined it with a soft fabric from this sweater. The pattern for the head band can be found here, the tutorial is in Dutch but it's so clear that everybody should be able to use it with maybe some help of google translate (and even without).Thanks Kennis, for this pattern!

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.