Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Busan van Itch to Stitch
For English scroll down

Dat speciale mouwen in zijn deze winter, dat moet je wel al ergens opgevallen zijn. La maison victor had in één van de laatste boekjes een heel leuk patroontje staan maar in sweaterstof leek het mij iets te bombastisch, ik plan wel een versie in een viscosestofje ofzo, dus meer als top.
Toen ik de Busan van Itch to stitch zag, viel alles op zijn plaats, het blijft een aansluitende top of trui maar de mouwen zijn toch de blikvanger. Tijd om dat ene (of één van de ;-) ) stofje dat ik op het stoffenspektakel zonder plan kocht te verwerken. Ik had geluk want ik kreeg alles eruit gepuzzeld.

Doordat november extreem druk is en een verkoudheid nog wat roet in het eten gooide zodat ik na het werk echt wel te moe was om nog veel te doen, was het nog wat deadline werken om deze af te krijgen voor het volgende opleidingsweekend rode kruis. Maar eigenlijk is het helemaal niet zoveel werk dus absoluut geen probleem om het op een avond te doen.Alles aan het patroon klopt wat mij betreft, misschien zou ik een volgend keertje niet gewoon omzomen maar een boord nemen onderaan, maar dat is volgens mij ook een kwestie van gewoonte. Op deze manier is het net iets minder sportief en meer gekleed natuurlijk.

Het stofje is een sweaterstofje dat lekker zacht en warm is aan de binnenkant.Met het restje maakte ik nog een haarband naar het patroon van Smospotten en Snoesjes. Ik volgde braaf het patroon maar een tweetal cm extra omtrek had net iets comfortabeler geweest, dus dat weet ik voor een volgend keertje. Door de kleurtjes kan je deze haarband terugvinden in mijn interventiepak van het Rode Kruis, buiten staan wachten in de kou wordt er net iets minder vervelend door.

The latest trend in having sleeves as eye catchers for your sweater or dress was something I did like but most of the patterns were so wide and bombastic, I doubted about making them. But when I saw this one of Itch to Stitch, I was convinced. It combines the sleeves with a more fitted garnment.

I bought the fabric in November without a real purpose but it wasn't that expensive so ideal to test something new. This Busan sweater is a quick sew which was a really good thing during this extremely busy month. Since daylight is really limited nowadays, I had to be creative to catch some natural light for the pictures, but luckely I managed to do so. 

The only thing I would change for a next version is adding a band at the bottom, it is something I usually do for sweaters and it feels a bit strange now without it. But that's of course just personal preference.

I had a small amount of fabric left which I used to make a head band. I combined it with a soft fabric from this sweater. The pattern for the head band can be found here, the tutorial is in Dutch but it's so clear that everybody should be able to use it with maybe some help of google translate (and even without).

you can buy the pattern here (affiliate link)Thanks Kennis, for this pattern!

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…