Doorgaan naar hoofdcontent

Pattern testing: Busan van Itch to Stitch
For English scroll down

Dat speciale mouwen in zijn deze winter, dat moet je wel al ergens opgevallen zijn. La maison victor had in één van de laatste boekjes een heel leuk patroontje staan maar in sweaterstof leek het mij iets te bombastisch, ik plan wel een versie in een viscosestofje ofzo, dus meer als top.
Toen ik de Busan van Itch to stitch zag, viel alles op zijn plaats, het blijft een aansluitende top of trui maar de mouwen zijn toch de blikvanger. Tijd om dat ene (of één van de ;-) ) stofje dat ik op het stoffenspektakel zonder plan kocht te verwerken. Ik had geluk want ik kreeg alles eruit gepuzzeld.

Doordat november extreem druk is en een verkoudheid nog wat roet in het eten gooide zodat ik na het werk echt wel te moe was om nog veel te doen, was het nog wat deadline werken om deze af te krijgen voor het volgende opleidingsweekend rode kruis. Maar eigenlijk is het helemaal niet zoveel werk dus absoluut geen probleem om het op een avond te doen.Alles aan het patroon klopt wat mij betreft, misschien zou ik een volgend keertje niet gewoon omzomen maar een boord nemen onderaan, maar dat is volgens mij ook een kwestie van gewoonte. Op deze manier is het net iets minder sportief en meer gekleed natuurlijk.

Het stofje is een sweaterstofje dat lekker zacht en warm is aan de binnenkant.Met het restje maakte ik nog een haarband naar het patroon van Smospotten en Snoesjes. Ik volgde braaf het patroon maar een tweetal cm extra omtrek had net iets comfortabeler geweest, dus dat weet ik voor een volgend keertje. Door de kleurtjes kan je deze haarband terugvinden in mijn interventiepak van het Rode Kruis, buiten staan wachten in de kou wordt er net iets minder vervelend door.

The latest trend in having sleeves as eye catchers for your sweater or dress was something I did like but most of the patterns were so wide and bombastic, I doubted about making them. But when I saw this one of Itch to Stitch, I was convinced. It combines the sleeves with a more fitted garnment.

I bought the fabric in November without a real purpose but it wasn't that expensive so ideal to test something new. This Busan sweater is a quick sew which was a really good thing during this extremely busy month. Since daylight is really limited nowadays, I had to be creative to catch some natural light for the pictures, but luckely I managed to do so. 

The only thing I would change for a next version is adding a band at the bottom, it is something I usually do for sweaters and it feels a bit strange now without it. But that's of course just personal preference.

I had a small amount of fabric left which I used to make a head band. I combined it with a soft fabric from this sweater. The pattern for the head band can be found here, the tutorial is in Dutch but it's so clear that everybody should be able to use it with maybe some help of google translate (and even without).

you can buy the pattern here (affiliate link)Thanks Kennis, for this pattern!

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…