Doorgaan naar hoofdcontent

Stinger van Girls in UniformLieve van Girls in Uniformblog ontwierp samen met haar man een patroontje: de stinger. Een grote tas die je gemakkelijk kan gebruiken als handbagage of voor je laptop of werkspulletjes. Ik gaf me vrij enthousiast op om mee te testen, het leek me de ideale schop onder mijn kont. Want tassen maken daar begin ik niet gemakkelijk aan maar haal daar altijd wel voldoening uit.

Nu moet ik zeggen, een tas testen da's toch nog net ietsje te moeilijk voor mij. Gelukkig zaten er ook pro's in de groep die al enkele foutjes gezien hadden (en dat waren er eigenlijk heel weinig hoor, twee afmetingen werden aangepast voor de versie die ik hier maakte) want ik zou zelf nooit hebben durven zeggen of de fout aan mij of aan de handleiding lag ;-).

Aangezien Lieve graag langsgaat bij Toverstof in Destelbergen, leek het mij wel leuk om daar mijn stofjes te halen voor dit exemplaar. Ik combineerde twee stofjes van daar met een stukje zilver nepleer van bij Kbas dat ik nog liggen had. Ik kocht toen namelijk 'een beetje' meer dan ik nodig had voor twee hoekjes.Qua versteviging, ging ik voor wat ik kende. Want al die nieuwe termen die langs mijn oren vlogen in de groep, die liet ik maar eventjes passeren ;-). Ik ging dus voor Style vil voor de buitentas en H640 voor de ritsstrook en voering. Ik koos voor paspelzakjes ipv ritszakjes, al speelde ik een beetje vals. Omdat ik niet hetzelfde blauw vond als het andere buitenstofje, nam ik een lapje buitenstof en naaide dat dubbel. Zelfs zonder koordje tussen want dat had ik niet direct bij de hand. Ik vind het wel iets hebben eigenlijk ;-).Verder liet ik ook de lange draagriem weg, vaak vind ik dat tassen dan gaan inzakken of scheef hangen en da's minder mijn ding. Het enige wat ik qua hengsels moeilijk vond om te beslissen is, hoe ik de tassenband zou houden. Ze komt van bij de stoffenmadam en heeft twee verschillende kanten. Ik koos ervoor om de kant die ik het mooiste vind, te laten zien als de hengsels naar beneden hangen. Want uiteindelijk is dat hoe ik mijn tas zelf zal zien.Qua binnenzakjes, is deze Stinger ruim voorzien, ik koos ervoor om die te beperkten aangezien ik anders blijf zoeken naar mijn prulletjes, maar het lintje om mijn sleutels aan te hangen zou wel eens heel handig kunnen zijn aangezien ik de laatste tijd nogal vaak moet zoeken naar mijn sleutels in mijn andere tassen. 

Het patroontje vind je hier terug en tot 31 december kan je met 10% korting shoppen bij de Stoffenknop, gebruik hiervoor de code: Stinger.

Reacties

 1. Supertof dat je mee wilde testen! Je onderschat jezelf volgens mij... Deze Stinger is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo leuk dat die tassenband tweekleurig is! Dat had ik nog niet gezien, super detail. De paspel in zelfde stof had ik wel meteen opgemerkt, iets om te onthouden, want ook zonder touwtje is dat een leuk detail!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik merkte de kleuren aan de tassenband zelf pas op toen ik begon te spelden

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige tas. Mooi gemaakt en leuke kleurcombinaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke combinatie van dat zilveren kunstleer met die blauwe print!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Er is zoveel keus qua printjes dat het niet gemakkelijk kiezen was.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. bedankt! ze zat vlotter in elkaar dan ik gevreesd had, dus zeker een aanrader

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…