Doorgaan naar hoofdcontent

Stinger van Girls in UniformLieve van Girls in Uniformblog ontwierp samen met haar man een patroontje: de stinger. Een grote tas die je gemakkelijk kan gebruiken als handbagage of voor je laptop of werkspulletjes. Ik gaf me vrij enthousiast op om mee te testen, het leek me de ideale schop onder mijn kont. Want tassen maken daar begin ik niet gemakkelijk aan maar haal daar altijd wel voldoening uit.

Nu moet ik zeggen, een tas testen da's toch nog net ietsje te moeilijk voor mij. Gelukkig zaten er ook pro's in de groep die al enkele foutjes gezien hadden (en dat waren er eigenlijk heel weinig hoor, twee afmetingen werden aangepast voor de versie die ik hier maakte) want ik zou zelf nooit hebben durven zeggen of de fout aan mij of aan de handleiding lag ;-).

Aangezien Lieve graag langsgaat bij Toverstof in Destelbergen, leek het mij wel leuk om daar mijn stofjes te halen voor dit exemplaar. Ik combineerde twee stofjes van daar met een stukje zilver nepleer van bij Kbas dat ik nog liggen had. Ik kocht toen namelijk 'een beetje' meer dan ik nodig had voor twee hoekjes.Qua versteviging, ging ik voor wat ik kende. Want al die nieuwe termen die langs mijn oren vlogen in de groep, die liet ik maar eventjes passeren ;-). Ik ging dus voor Style vil voor de buitentas en H640 voor de ritsstrook en voering. Ik koos voor paspelzakjes ipv ritszakjes, al speelde ik een beetje vals. Omdat ik niet hetzelfde blauw vond als het andere buitenstofje, nam ik een lapje buitenstof en naaide dat dubbel. Zelfs zonder koordje tussen want dat had ik niet direct bij de hand. Ik vind het wel iets hebben eigenlijk ;-).Verder liet ik ook de lange draagriem weg, vaak vind ik dat tassen dan gaan inzakken of scheef hangen en da's minder mijn ding. Het enige wat ik qua hengsels moeilijk vond om te beslissen is, hoe ik de tassenband zou houden. Ze komt van bij de stoffenmadam en heeft twee verschillende kanten. Ik koos ervoor om de kant die ik het mooiste vind, te laten zien als de hengsels naar beneden hangen. Want uiteindelijk is dat hoe ik mijn tas zelf zal zien.Qua binnenzakjes, is deze Stinger ruim voorzien, ik koos ervoor om die te beperkten aangezien ik anders blijf zoeken naar mijn prulletjes, maar het lintje om mijn sleutels aan te hangen zou wel eens heel handig kunnen zijn aangezien ik de laatste tijd nogal vaak moet zoeken naar mijn sleutels in mijn andere tassen. 

Het patroontje vind je hier terug en tot 31 december kan je met 10% korting shoppen bij de Stoffenknop, gebruik hiervoor de code: Stinger.

Reacties

 1. Supertof dat je mee wilde testen! Je onderschat jezelf volgens mij... Deze Stinger is heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo leuk dat die tassenband tweekleurig is! Dat had ik nog niet gezien, super detail. De paspel in zelfde stof had ik wel meteen opgemerkt, iets om te onthouden, want ook zonder touwtje is dat een leuk detail!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ik merkte de kleuren aan de tassenband zelf pas op toen ik begon te spelden

   Verwijderen
 3. Wat een prachtige tas. Mooi gemaakt en leuke kleurcombinaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke combinatie van dat zilveren kunstleer met die blauwe print!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Er is zoveel keus qua printjes dat het niet gemakkelijk kiezen was.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. bedankt! ze zat vlotter in elkaar dan ik gevreesd had, dus zeker een aanrader

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.