Doorgaan naar hoofdcontent

warme oren
Ook al hou ik wel van de gezelligheid die bij de winter hoort (al blijft de zomer wel mijn favoriete seizoen), de kou die erbij hoort heb ik toch meestal liever niet.

Naast koude voeten (waarvoor je hier een mogelijke oplossing ziet) en handen, zijn koude oren ook vaak een probleem. Vooral omdat ik mutsen haat. Ik probeer me dus al een paar jaar te behelpen met wat oorwarmers.
De haarband die in het laatste veritas magazine staat sprak me wel aan. Hij staat er in voor verschillende naalddiktes en heeft vooraan een leuke kruising. Het duurde wel eventjes voor ik door had hoe ik die moest maken, ik deed ze juist maar moest gewoon mijn naald draaien om het eindresultaat te zien.
Omdat ik niet de enige thuis ben die recht heeft op warme oren, ging ik met de rest van de wol aan de slag om een muts voor Peter te breien. Ik koos hiervoor het patroontje uit het Veritas boekje van vorig jaar. De fantasiesteek die ze daar beschreven, snapte ik alleen niet zo goed. Ik besloot dan maar om de fantasiesteek van mijn haarband te gebruiken en te hopen dat alles goed kwam.Bij gekochte mutsen heeft hij vaak het probleem dat zijn oren net niet bedekt zijn, ik heb er dus voor proberen zorgen dat deze zeker groot genoeg is.

Uiteindelijk kwam het zowel met de gekozen steek als de lengte van de muts goed. Doordat de steek zo hard uitrekt lijkt de muts heel smal als ze op tafel ligt maar ze past wel degelijk heel goed. De muts werd al twee keer gedragen en ik hoorde toch geen klachten.Foto's nemen van beide stukken deden we tijdens een weekendje aan onze Belgische kust. Iets om je oren te bedekken kan daar al eens van pas komen. Al was het met de wind en regen niet altijd voldoende.

De wol is een restje van twee truien, ze raakten allebei nog niet op de blog, eentje omdat het patroon nooit uitkwam en eentje omdat ik geen foto's had. Die foto's zijn intussen in orde en als ik nog eens een gaatje heb om er een tekstje bij te schrijven, zie je mijn trui hier binnenkort verschijnen. 


Reacties

 1. Ziet er lekker warm uit! Mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u en inderdaad lekker warm, zal nog van pas komen deze week

   Verwijderen
 2. Ahaha ja dus :). Vroeg ik er net naar... lig achter met blogs lezen ;). Heerlijk warm!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi allebei! En misschien moet ik die haarband ook eens proberen, want ik haat mutsen (dat kriebelt zo hard...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad en ofwel is een muts te klein als ik mijn haar wil opsteken ofwel te groot als ik ze kocht voor opgestoken haar, een haarband is veel handiger op dat vlak ook

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.