Doorgaan naar hoofdcontent

een broek om te gaan werken (voor mezelf)

Het voordeel van de eerste editie van la maison victor van een jaar, is dat die geleverd wordt in de kerstvakantie. Een timing die altijd goed uitkomt om eens direct iets te kunnen maken uit het tijdschrift.
Zo ging het ook deze keer. Op kerstavond vond ik mijn editie in de bus en op kerstdag vond ik een gaatje om te naaien. Ik koos voor het model van de salopette maar maakte enkel het broekdeel deze keer, eigenlijk als test om te zien of de maat goed was.Het stofje is er eentje dat al enkele jaren in mijn voorraad lag, aanvankelijk gekocht om er een kleedje uit te maken maar mijn mama vond het te soepel vallen daarvoor. Blij dat ik het gespaard heb dus. Ik maakte mijn gewone maat en die zit eigenlijk heel goed, een klein beetje ruim aan de taille maar ze valt helemaal niet af ofzo en qua bewegingsvrijheid aan de heupen mag het ook niet minder zijn. Ik heb er wel een stukje terug afgeknipt, dus qua lengte is ze voor mijn 1m63 goed zonder naadwaarde. (en dan draag ik ze hier nog op vrij hoge hakken dus de lengte is zeker niet te nipt)

Foto's nemen dat deed ik op tweede kerstdag, aangezien mijn wederhelft die dag moest werken, trok ik er met mijn afstandsbediening en statief op uit in de buurt. Die foto's bleken helaas totaal niet bruikbaar, doordat de zon scheen was het witte bloesje dat ik droeg overbelicht en ik kreeg het niet goed achteraf. Poging twee dan maar, vorige zondag tussen de regenbuien door. Je zal het dus hiermee moeten doen ;-).


Het is jaren geleden dat ik nog een wollen (of wol-look, geen idee aangezien het al zo'n oud stofje is) broek droeg, zalig om te dragen in de winter. De sjaal op de foto's is er eentje die mijn mama breide, je kon hem enkele jaren terug hier bewonderen. 


Ik heb nog een mooi stofje liggen dat ik eigenlijk gekocht had voor de salopette uit fibre mood, ik denk dat ik weet wat ik er uit ga maken ;-). Misschien zelfs met het bovenstuk van de Paris erbij, wat denken jullie?


Reacties

 1. Mooie broek! Goed idee om er nog een te maken, al zou ik niet gaan voor de salopette. Ik vind de broek veel mooier zonder bovenstuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eigenlijk aan het broeden op een systeem waarbij ik dat bovenstuk eraf kan halen als ik dat wil

   Verwijderen
 2. Doen! Jij hebt daar zó het figuur voor.
  Deze staat je ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er mooi uit! Ik zou wel graag eens de broek zien in de taille zonder vestje erover. Maar wat te zien is ziet er heel mooi uit (en ik zou mijzelf er ook wel eens aan wagen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het plan was inderdaad om zo'n foto's te voorzien maar die bleken allemaal mislukt, het contrast tussen het witte bovenstuk dat ik droeg en de broek bleek te groot voor de foto's. Ik priprob binnenkort eens met een donker topje

   Verwijderen
 4. Ik zag er ook onmiddellijk een broek in, zonder dat bovenstukje ;)
  Staat je érg mooi vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke broek! Ik ben ook wel benieuwd naar de bovenkant, hoe de taille eruitziet! Hoe heet die salopette? Ik vraag me af of het die is die ook op mijn lijstje staat? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je koud watervrees water was nergens voor nodig: Wat is je versie van de Paris broek mooi geworden. Ik heb deze broek ook op mijn lijstje staan en twijfel ook of ik de Paris maak met bovendeel. Ik heb dan wel plannen om deze patroondelen aan te passen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.