Doorgaan naar hoofdcontent

een broek om te gaan werken (voor mezelf)

Het voordeel van de eerste editie van la maison victor van een jaar, is dat die geleverd wordt in de kerstvakantie. Een timing die altijd goed uitkomt om eens direct iets te kunnen maken uit het tijdschrift.
Zo ging het ook deze keer. Op kerstavond vond ik mijn editie in de bus en op kerstdag vond ik een gaatje om te naaien. Ik koos voor het model van de salopette maar maakte enkel het broekdeel deze keer, eigenlijk als test om te zien of de maat goed was.Het stofje is er eentje dat al enkele jaren in mijn voorraad lag, aanvankelijk gekocht om er een kleedje uit te maken maar mijn mama vond het te soepel vallen daarvoor. Blij dat ik het gespaard heb dus. Ik maakte mijn gewone maat en die zit eigenlijk heel goed, een klein beetje ruim aan de taille maar ze valt helemaal niet af ofzo en qua bewegingsvrijheid aan de heupen mag het ook niet minder zijn. Ik heb er wel een stukje terug afgeknipt, dus qua lengte is ze voor mijn 1m63 goed zonder naadwaarde. (en dan draag ik ze hier nog op vrij hoge hakken dus de lengte is zeker niet te nipt)

Foto's nemen dat deed ik op tweede kerstdag, aangezien mijn wederhelft die dag moest werken, trok ik er met mijn afstandsbediening en statief op uit in de buurt. Die foto's bleken helaas totaal niet bruikbaar, doordat de zon scheen was het witte bloesje dat ik droeg overbelicht en ik kreeg het niet goed achteraf. Poging twee dan maar, vorige zondag tussen de regenbuien door. Je zal het dus hiermee moeten doen ;-).


Het is jaren geleden dat ik nog een wollen (of wol-look, geen idee aangezien het al zo'n oud stofje is) broek droeg, zalig om te dragen in de winter. De sjaal op de foto's is er eentje die mijn mama breide, je kon hem enkele jaren terug hier bewonderen. 


Ik heb nog een mooi stofje liggen dat ik eigenlijk gekocht had voor de salopette uit fibre mood, ik denk dat ik weet wat ik er uit ga maken ;-). Misschien zelfs met het bovenstuk van de Paris erbij, wat denken jullie?


Reacties

 1. Mooie broek! Goed idee om er nog een te maken, al zou ik niet gaan voor de salopette. Ik vind de broek veel mooier zonder bovenstuk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben eigenlijk aan het broeden op een systeem waarbij ik dat bovenstuk eraf kan halen als ik dat wil

   Verwijderen
 2. Doen! Jij hebt daar zó het figuur voor.
  Deze staat je ook heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er mooi uit! Ik zou wel graag eens de broek zien in de taille zonder vestje erover. Maar wat te zien is ziet er heel mooi uit (en ik zou mijzelf er ook wel eens aan wagen)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het plan was inderdaad om zo'n foto's te voorzien maar die bleken allemaal mislukt, het contrast tussen het witte bovenstuk dat ik droeg en de broek bleek te groot voor de foto's. Ik priprob binnenkort eens met een donker topje

   Verwijderen
 4. Ik zag er ook onmiddellijk een broek in, zonder dat bovenstukje ;)
  Staat je érg mooi vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke broek! Ik ben ook wel benieuwd naar de bovenkant, hoe de taille eruitziet! Hoe heet die salopette? Ik vraag me af of het die is die ook op mijn lijstje staat? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je koud watervrees water was nergens voor nodig: Wat is je versie van de Paris broek mooi geworden. Ik heb deze broek ook op mijn lijstje staan en twijfel ook of ik de Paris maak met bovendeel. Ik heb dan wel plannen om deze patroondelen aan te passen.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…