Doorgaan naar hoofdcontent

Een kerstgeschenkje voor een mama in spéHet eerste wat ik deed toen ik hoorde over de familieuitbreiding was bij Nancy langsgaan (logisch toch?), ik kocht er stofjes om twee jasjes uit te maken. Het buitenstofje is identiek maar vanbinnen koos ik voor twee verschillende kleurtjes Nicky Velours, beide kleurtjes gaan zowel voor meisjes als voor jongens en zo zijn ze toch niet compleet gelijk gekleed.Wat babynaaien betreft, hecht ik nog meer belang aan het advies dat ik in de winkel krijg. Aangezien ik geen expert ben op vlak van baby's is Nancy haar stofadvies zowel naar veiligheid als naar gebruiksgemak een must om bruikbare zaken te maken. Als modelletje koos ik er eentje uit la maison victor. Het maatje dat ik overtekende is 68, als ik wat reken dan kom ik normaal uit in het najaar hiervoor. Echt zeker ben je natuurlijk nooit maar ze zullen er ooit wel inpassen en de kans dat het dan hoogzomer is, is vrij klein ;-).Aangezien de jasjes in een pakje onder de boom beland zijn, nam ik de foto's in en rond onze kerstboom. 

Reacties

 1. Oh, ik maak ook graag zo'n jasjes als babycadeautjes, ze zijn fijn om te maken én handig in gebruik. Mooi <3 - net zoals het feit dat ze niet gelijk zijn ;) -

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou eigenlijk ook twee verschillende buitenstofjes, maar dan in hetzelfde thema maar ik vond dit stofje te mooi om nog iets naar mijn goesting te vinden ;-).
   Ze zijn ook ongelooflijk tof om te maken deze jasjes, een beetje meer werk dan een broekje waardoor de voldoening achteraf groter is.

   Verwijderen
 2. Wat schattig, deze baby naaisels! Heerlijke jasjes zijn dat, weet ik uit ervaring.!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit soort jasjes worden zeer zeker gemaakt, zelfs in 'zomerse tijden' komen deze van pas. Je koos er een leuk stofje uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.