Doorgaan naar hoofdcontent

Een kerstgeschenkje voor een mama in spéHet eerste wat ik deed toen ik hoorde over de familieuitbreiding was bij Nancy langsgaan (logisch toch?), ik kocht er stofjes om twee jasjes uit te maken. Het buitenstofje is identiek maar vanbinnen koos ik voor twee verschillende kleurtjes Nicky Velours, beide kleurtjes gaan zowel voor meisjes als voor jongens en zo zijn ze toch niet compleet gelijk gekleed.Wat babynaaien betreft, hecht ik nog meer belang aan het advies dat ik in de winkel krijg. Aangezien ik geen expert ben op vlak van baby's is Nancy haar stofadvies zowel naar veiligheid als naar gebruiksgemak een must om bruikbare zaken te maken. Als modelletje koos ik er eentje uit la maison victor. Het maatje dat ik overtekende is 68, als ik wat reken dan kom ik normaal uit in het najaar hiervoor. Echt zeker ben je natuurlijk nooit maar ze zullen er ooit wel inpassen en de kans dat het dan hoogzomer is, is vrij klein ;-).Aangezien de jasjes in een pakje onder de boom beland zijn, nam ik de foto's in en rond onze kerstboom. 

Reacties

 1. Oh, ik maak ook graag zo'n jasjes als babycadeautjes, ze zijn fijn om te maken én handig in gebruik. Mooi <3 - net zoals het feit dat ze niet gelijk zijn ;) -

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wou eigenlijk ook twee verschillende buitenstofjes, maar dan in hetzelfde thema maar ik vond dit stofje te mooi om nog iets naar mijn goesting te vinden ;-).
   Ze zijn ook ongelooflijk tof om te maken deze jasjes, een beetje meer werk dan een broekje waardoor de voldoening achteraf groter is.

   Verwijderen
 2. Wat schattig, deze baby naaisels! Heerlijke jasjes zijn dat, weet ik uit ervaring.!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit soort jasjes worden zeer zeker gemaakt, zelfs in 'zomerse tijden' komen deze van pas. Je koos er een leuk stofje uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

Dan toch in 't lang

Als er één kledingstuk is waarvan ik lang getwijfeld heb of ik het wel zou maken, dan is het dit wel. Ik ging er (zoals zovelen) vanuit dat ik eigenlijk te klein ben voor een lange jurk. Maar toen ik op reis in Kreta heel veel mensen rond zag lopen in een lange jurk wou ik er toch één. Bij het rondneuzen in de winkeltjes daar bleek al snel dat ik het deze keer wel goedkoper kon maken dan kopen (wat meestal niet het geval is). Eenmaal thuisgekomen wou ik dus een stofje kopen, toevallig moest ik onderweg naar huis na een rampoefening langs de stoffenmadam passeren (oké naar t schijnt kan je ook gewoon de snelweg nemen maar dat feit negeerde ik eventjes ;-) ) en kocht ik er dit stofje.


Omdat ik bleef twijfelen, stelde ik het wat uit, maar een paar daagjes verlof en stralend weer zorgden ervoor dat er toch aan begon. Ik nam als basis het tamarillo patroon, verlengde het aan de heupen door de lina te nemen en tekende dan zelf nog 45 cm bij waar ik ook een split in voorzag. Rugnepen werden…