Doorgaan naar hoofdcontent

een maandje ontspullen - de tussenstandEen zak die al naar de kringwinkel verhuisde.


An kon mij (en nog een groepje andere vrouwen) overtuigen om in januari een minsgame te doen. Hierbij doe je op de eerste dag van de maand één iets weg, op de tweede dag twee enz.
Elke dag delen we in de groep wat we wegdeden. Het motiveert wel vind ik zo in groep ontspullen en het brengt ook wel inspiratie.
Zo nam ik de kast met drank onder handen, een fles jenever die al meer dan 10 jaar open was en compleet dichtplakte werd weggesmeten en 7 flessen wijn en cava verhuisden naar mensen die wat vaker alcohol drinken dan wij doen. Het zou zonder de groep nooit in me opgekomen zijn om die flessen onder handen te nemen, ze stonden er gewoon te staan en de kans is vrij groot dat ze er binnen 10 jaar nog zouden staan. 

Wat mij halfweg de maand heel erg opvalt is dat ik nu andere ruimtes aan het opruimen ben dan wanneer ik startte na het lezen van één van de gekende opruimboeken. Die boeken starten meestal met je kleerkast en laat dat nu net een probleem zijn. Aangezien er zoveel kleren zelfgemaakt zijn, kan ik er heel moeilijk afscheid van nemen. Meestal las ik daarna niet verder in die boeken maar nu zag ik mensen hun voorraadkasten en bureauruimtes opruimen. Zaken die ik veel gemakkelijker kon en waar ik echt oude zaken vond omdat ik vroeger nooit verder ging dan enkele stukken in de kleerkast. Uiteindelijk gingen er ook wel kleren het huis uit maar het was niet de focus van deze opruimronde.

Een stofje dat te koop staat op mijn instagram pagina.


Ik probeer ook enkele spulletjes te verkopen en maakte hiervoor een instagram account aan. Het kost wat extra werk maar het doet toch iets minder pijn als je je spulletjes naar iemand anders kan laten gaan dan dat ze gewoon weggaan.
Zo verkocht ik een oude editie van la maison victor die ik dubbel had, een haarband die ik dubbel breide en een rest breiwol. Er staan nog een aantal dingen op, ook zaken die ik gratis wegdoe. En er komt zeker nog bij. 

Wat mij betreft is dit maandje ontspullen nu al geslaagd, al vrees ik dat ik nooit echt een minimalist zal worden, zaken bijhouden omdat ze nog nuttig kunnen zijn, zit gewoon heel erg ingebakken en om eerlijk te zijn levert het wel leuke herinneringen op als je dan eens door je spullen gaat. Ik heb ook het gevoel dat we Marie Kondo gewijs teveel aan het 'ontspullen' zijn, wegsmijten om extreem veel ruimte te maken lijkt mij ook niet echt milieubewust. Onlangs had ik er met iemand een gesprekje over en die zei: zolang je plaats genoeg hebt om alles te zetten is er geen probleem. Heb je plaats tekort dan maak je er gewoon eventjes bij door op te ruimen. 

Reacties

  1. Amai, zo veel bewondering voor al die opruimers :-) Ik ga dat, iets meer op het gemak, dit jaar ook proberen te doen want er ligt nog wel wat gerief in huis waar we niks meer mee gaan doen. Ik ga wel alleen wegdoen wat ok voelt om te elimineren, wegdoen om aan een bepaald aantal items te komen, dat ligt me niet zo. En ik ben dan weinig materieel ingesteld, ik ben wel gehecht aan mijn spullen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op zich is het aantal voorlopig geen probleem omdat ik vooruit werk en dat gewoon dan per dag uitsplits. Je komt ook snel aan extra's om een dag te vullen: alle balpennen eens testen, een handtas uitkuisen, vervallen etenswaren of frisdrank enz tellen snel op. Ik vond ook al veel heel oude zaken die eigenlijk kapot waren maar die ik toen nog niet weg wou doen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.