Doorgaan naar hoofdcontent

let's sti(c)k together januari 2019
Voor deze editie van let's sti(c)k together werd de opdracht gegeven om te naaien met zaken die je in huis hebt. Aangezien de voorraad hier vrij uitgebreid begint te worden is dat geen probleem ;-).
Aangezien het een zwart stofje is had ik zowel het overlockgaren als het gewoon naaigaren ook in mijn voorraad en ook de elastiek moest niet bijgekocht worden. Volgens mij ben ik dus geslaagd deze keer. 

Ik koos voor een patroontje dat al een tijdje overgetekend klaar lag maar nog nooit gemaakt werd, het bloesje uit stof voor durf het zelvers 3. Ik veranderde enkele dingen aan dit patroontje, zo voegde ik onderaan extra lengte toe om een elastiek in te kunnen naaien. Zo bloest het bloesje vanzelf en hoeft het niet in mijn broek gedragen te worden (waar het dan uit kan komen) en werkte ik niet met beleg. Aan de hals sloeg ik de naadwaarde 2x om, een techniek die niet zo gemakkelijk was bij dit gladde stofje met een eigen wil. Aan de mouwen maakte ik gebruik van een rolzoompje, iets waar ik een pak meer tevreden mee ben. Het stofje kocht ik vorig jaar over van An, het is een superzacht stofje dat volgens mij ideaal valt voor een losser bloesje. Ik twijfelde eerst aan het model, omdat het wat oversized is, maar door het feit dat het stofje niet rekt en ik een elastiek gebruikte onderaan ben ik super tevreden met het resultaat. 


Tijd vinden om nog op tijd foto's te nemen was een ander paar mouwen, ik droeg het bloesje dan maar naar een optreden in de Elisabethzaal in Antwerpen, zo konden we vooraf nog in het station wat foto's nemen. Kwestie van toch niet al teveel kou te moeten lijden hiervoor (al was het nog altijd ijskoud! ). 
Je ziet het bloesje hier dus in een iets chiquere combinatie met een deftige zwarte broek. Het enige nadeel aan dit stofje is dat het er bijna onmiddellijk uitziet alsof het nooit een strijkijzer zag, ik denk dat ik het bijgevolg zal houden voor de zomer want een jas erboven was niet het beste plan qua kreuken. Ik heb alvast nog een stofje uit mijn voorraad op het oog dat ik voor dit patroontje kan gebruiken en ook voor mijn mama staat er een exemplaar op de planning. Het heeft lang geduurd voor ik iets voor mezelf uit het boek maakte maar nu ben ik zeker en vast overtuigd. 


Reacties

 1. Mooi bloesje, staat je goed. Slim gezien van er onderaan een elastiek in te naaien ... wan herkenbaar die bliezen die uit je broek 'kruipen'.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je look gewoonweg af! Dat bloesje is gemaakt voor die geklede broek, en die kreuken zie ik niet hoor. Mooi mooi, weer helemaal jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. Zeker ideaal voor die broek, alleen is een jeans soms net iets aangenamer om te dragen

   Verwijderen
 3. Wat een heerlijk en mooi topje. Het staat je geweldig. En het bevalt je zo dat je alvast een paar nieuwe exemplaren in de planning hebt staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk bloesje! Die kreukels zie je helemaal niet op de foto, en het kippenvel ook niet. Helemaal chique zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een hele geklede outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi bloesje! Mooie stof ook! Leuk gedaan met die elastiek onderaan! Hoe heb de de afmeting van die elastiek bepaald? Wil dat ook wel eens proberen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de elastiek wat aangespannen rond mij gehouden op de hoogte die ik wou en zo geknipt

   Verwijderen
 7. Wat een leuk bloesje! Dat moet ik dringend ook eens proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, door de rimpeltjes vooraan is het net iets anders dan een gewoon bloesje maar het zit toch nog snel in elkaar.

   Verwijderen
 8. Heel mooi bloesje uit een mooie stof. Spijtig van dat eigen willetje, maar je hebt dat goed opgelost!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat staat bij mij ook nog op de planning, maar ik heb wel niet zo’n mooi stofje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij een heel mooi stofje zult kiezen.

   Verwijderen
 10. Heel mooi!
  Ik denk dat ik die stof in het roze heb gebruikt voor een kleedje voor mijn dochter. Dat ziet er na 3 seconden inderdaad uit alsof het nooit een strijkijzer zag. Maar 't is zo heerlijk zacht he.
  De combi met een zwart broek is helemaal geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het is inderdaad zalig zacht en het voordeel van een top is dat het zonder trui over veel minder zal lreuken (hoop ik toch 😉)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…