Doorgaan naar hoofdcontent

LMV feestoutfit
Naast kerstgeschenkjes werden er hier de laatste weken ook feestoutfits gemaakt. Ik naaide niet voor elk feestje iets nieuw aangezien ik daar geen tijd voor had en de kleerkast zeker en vast vol genoeg hangt, maar zo af en toe iets nieuw is wel fijn.

Deze keer toon ik jullie een nieuw hemd voor mijn wederhelft en een kleedje voor mezelf. Het hemd lag al heel lang geknipt klaar maar toen moest mijn naaimachine dringend op onderhoud en werd alles wat uitgesteld. 
Voor het hemd had ik niet genoeg stof voorzien om ook het beleg van de theo te kunnen knippen, ik koos dus voor een modelletje met knopenpad. De Bernie uit la maison victor zagen jullie hier al eens. En inderdaad dit model is er eentje met korte mouwen maar ik gebruikte de mouwen van de Theo om lange mouwen te kunnen maken. 

Voor mezelf maakte ik de Cara uit la maison victor in een punta di roma met lederlook. Het stofje kocht ik online bij Fabrik Unik en leek me ideaal hiervoor. Doordat ik nog wat kerstgeschenkjes wou naaien de dag voor het feestje was dit jurkje pas een klein uurtje voordat we door moesten af, de foto's werden dan ook snel voor onze kerstboom genomen, wachten op mooi fotoweer zat er deze keer niet in. 

Beide stukken zijn chique genoeg om door te gaan voor feestkledij maar ook zeker geschikt om nadien gewoon te dragen, ze zullen dus zeker nog vaak uit de kast komen. De juweeltjes die ik draag werden gemaakt door Madame Stof. 

Reacties

 1. Oh, ideaal zeg, jurken die je voor een feest en 'gewoon' kunt dragen <3
  Ik vind het hemd ook écht wel mooi passen. #datishierweerinordesè

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook fan van het hemd, de stof is iets dikker dus mag het allemaal wat wijder vallen en wat variatie kan nooit kwaad

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Ik ga die Cara es opzoeken in het boekje, want deze versie is alvast super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie zien er allebei fantastisch uit in jullie LMV outfit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Met jouw jurk overtuig je me helemaal om de Cara ook eens te maken! Wow, Delphine, prachtig hoor!!

  En het hemd is zoals gewoonlijk ook weer helemaal geslaagd! Hopelijk waren de feestjes dat ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! We hadden gezellige feestdagen met nog 1 feestje te gaan zelfs

   Verwijderen
 5. Wat een prachtig koppel !! Die Cara ga ik ook eens opzoeken...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.