Doorgaan naar hoofdcontent

Twinning - letterlijk dan



In onze familie komt er een tweeling bij (nope niet bij mij ;-) ) en ook al worden deze twee kleintjes pas in mei (of ergens daarrond) verwacht, ik kon mij toch niet inhouden om al iets te naaien.

Ik dook voor de gelegenheid eens in mijn restjesbak, want daar zaten toch een aantal lapjes in waar ik perfect babykleertjes uit krijg. 
Als eerste zie je twee keer de babylegging van Emma en Mona in een restje van deze billie (je kon ook al deze muts zien uit datzelfde lapje stof).



Ik maakte maatje 50, heel erg mini dus. Geen idee hoe groot ze bij de geboorte zullen zijn, maar het is vrij dunne stof dus ook in mei of juni kan deze nog van pas komen. Het zal ook het enige zijn wat ik in deze kleine maat maak, ik denk dat ik verder zal starten bij 56, groeien doen ze normaal toch ;-).
Het stofje is in mijn ogen zowel geschikt voor meisjes en jongens want het geslacht dat zeggen ze nog niet.
En als de mama besluit dat twinnen ok is maar niet compleet gelijk (wat ze ongeveer liet weten aan mij qua voorkeur), dan kan ze een body of t-shirt in een andere kleur combineren met het broekje. Iets wat perfect kan met dit stofje.

Er liggen alvast nog stofjes klaar om de kleerkast van deze twee preventief te vullen. 

patroon: babylegging emma en mona
stof: madeline de stoffenmadam

Reacties

  1. Oh! Hier een vriendin die komende zomer van een tweeling bevalt, spannend zeg! Euh, maar euh, moet ik nu ook in mijn restjesbak gaan grabbelen #schaterlach
    Plezante broekjes trouwens, daar kun je werkelijk alle kanten mee uit en volgens mij heb je er nooit genoeg van deze!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij mag je ook gewoon stofjes kopen (heel mss is dat hier ook al gebeurd ;-) ) maar restjes dat stapelt hier zo op dat het een welkome bestemming is daarvoor.

      Verwijderen
    2. Ik negeer keihard 'koop stofjes' want volgens mij krijg ik dat hier perfect uit restjes gepuzzeld #helaas. Hoewel, ik deed onlangs een hemdjesbandwerkje en plunderde daarvoor de restjes <3

      Verwijderen
  2. Schitterend gewoon. Inderdaad, de stof is ideaal als je het geslacht nog niet weet, want dat is vaak een probleem als je voor de geboorte wil naaien. Ze zijn supercute, die broekjes, de mama zal er wel blij mee zijn. Ik ben benieuwd naar de rest!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks. De mama vond ze ook wel schattig. Binnenkort komt er nog iets op dat ik maakte (wel niet uit restjes), intussen ben ik mijn restjesbak wat aan het sorteren want ik spaarde precies toch al wat bij elkaar.

      Verwijderen
  3. Wat een schattige broekjes en de stof is echt superleuk: geschikt voor beide geslachten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt. Inderdaad geschikt voor beide geslachten en toch niet beige of zwart/wit. Dat blijkt iets te zijn wat in de winkel niet zo gemakkelijk te vinden is.

      Verwijderen
  4. Oei, dan zal ik ook maar eens in actie schieten voor een vriendin die in maart mama wordt... Die emma en mona legging is wel een heel tof patroonje he...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d