Doorgaan naar hoofdcontent

een winternaaisel voor het lentezonnetjeEnkele maanden geleden kocht ik de Ottobre Family, er staan deze keer echt wel een heel aantal patroontjes in die ik graag wil maken. Nadat ik al een t-shirt voor mijn zwangere zus probeerde, niet zo'n succes wegens het ontbreken van een deftige uitleg over hoe je de maat bepaalt, besloot ik om voor Peter in actie te komen en koos ik er deze trui uit. Ik tekende het patroontje over, nam een stofje uit de kast en knipte dat zelfs al. En toen smeet ik de boel aan de kant, de uitleg in het boekje is heel beperkt en de techniek die zij gebruikten aan de rits, met een biesje, was niet iets wat ik al deed.Enkele maanden later, na de skireis waarvoor de trui bedoeld was, besloot ik om deze UFO eens af te werken en mijn eigen goesting te doen voor de rits. Het biesje vloog buiten en ik baseerde mij op een gekochte trui uit Decathlon voor de afwerking. Al bij al zat alles veel sneller in elkaar dan ik had durven dromen en kon ik manlief 's middags meenemen voor een lentewandeling in zijn nieuwe trui. Met de smartphone in de aanslag werd er zelfs aan multitasken gedaan: genieten van het lentezonnetje en fotoshoot. Als ik de combinatie echtgenoot en trui zie dan kan ik alleen maar zeggen dat ik die twee wel vaker samen wil zien ;-) .Het stofje kocht ik in het najaar bij Studio Sanne aan een heel laag prijsje, het is Sherpa. Op zich niet zo'n heel mooie kwaliteit stof maar wel ideaal als teststofje, want een duurder stofje had nog altijd aan de kant gelegen vrees ik ;-). Nu ik tevreden ben kan ik Peter met een gerust hart een stofje laten kiezen in ons favoriete stoffenwinkeltje (De Stoffenmadam), volgens mij kiest hij daar vaker zijn kleren dan in een gewone winkel.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…