Doorgaan naar hoofdcontent

pattern testing: underwear from BSD


For English scroll down

Wat mij betreft blijft het zonde om leuke restjes stof weg te smijten, ik hou er dan ook vrij veel bij. Katoentjes raken uiteindelijk wel verwerkt in tasjes en andere zaken maar tricotjes da's toch iets anders. Sinds een klein jaartje maak ik er geregeld ondergoed uit, zo maakte ik er al voor Peter maar ook voor mezelf ligt er wel wat in de kast. Ik moet dringend eens tijd maken om die stukken op de foto te krijgen.

Toen ik enkele weken terug een oproep zag van Bella Sunshine designs om hun onderbroekenpatroon te testen, twijfelde ik niet. Ik (en met mij nog vele anderen) ben zo blij dat ze terug is na de geboorte van haar zoon want de fit die is bij haar gewoon super. Ik testte voor dit onderbroekpatroon (Primrose genoemd) zowel de eerste fase, die iets te los zat, als de derde fase, die perfect zat. Altijd leuk om de evolutie te zien.Naast een onderbroekenpatroontje, waarbij je kan kiezen uit een gewoon onderbroek of een hipster versie, beide met een hoge en een lage taille, kwam er ook een patroontje voor een topje met spaghettibandjes uit. Dit topje kan je ook met ingebouwde bh maken maar daar ben ik persoonlijk minder fan van dus deed ik dat niet. Ik gebruikte hetzelfde stofje en elastiek voor zowel de hipster als het topje, waardoor ik nu een mooi setje heb. Ik heb nog voldoende stof om nog een setje te maken met donkerdere elastiek, dus dat staat zeker nog op de planning.

Ondergoed naaien lijkt misschien wat saai, maar eigenlijk vind ik het wel fijn om ook dat niet meer te moeten kopen. Rep je dus snel naar de facebookpagina van BSD om er een kortingscode te gaan zoeken voor deze patroontjes. I am so happy that Melissa from BSD is back after giving birth to a handsome boy. I really like the fit of her patterns, so when she askes me to test a pattern for undies (with options for panties and hipster, both with high or low rise) I was immediately enthusiastic. For the undies I tested both phase 1 and phase 3 and I find it really nice to see how a pattern evolves. Phase 1 was ok but not perfect, phase 3 is really spot on with the fit for me.At the same time there was also a tester's call for a camisole, I immediately thought of having an nice set of underwear so I applied for that one as well.

Making your own underwear sounds maybe wierd but actually it is really nice to have handmade underwear that fits perfectely. So go to the facebook group of BSD and find the code for a reduction on these patterns overthere.

Reacties

 1. Heel leuk! Ik ben nu cirkelsjaals aan het maken om het wat in te perken maar dit is zeker net zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Vooral handig om restjes op te werken en tegelijk met iets bruikbaar te eindigen

   Verwijderen
 3. Er is zoveel, wat je in je begindagen nooit dat te gaan doen, maar waarvoor een mens uiteindelijk toch overstag gaat. Zo volgde ik vorig jaar een workshop bh-naaien, een aanrader! Dus ik juich vrolijk met je mee "fijn dat je dat nu ook niet meer moet kopen!"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beha staat voorlopig niet op de planning maar zeg nooit nooit 😉

   Verwijderen
 4. Oh super seg! Daar ga ik ook es naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.