Doorgaan naar hoofdcontent

pattern testing: underwear from BSD


For English scroll down

Wat mij betreft blijft het zonde om leuke restjes stof weg te smijten, ik hou er dan ook vrij veel bij. Katoentjes raken uiteindelijk wel verwerkt in tasjes en andere zaken maar tricotjes da's toch iets anders. Sinds een klein jaartje maak ik er geregeld ondergoed uit, zo maakte ik er al voor Peter maar ook voor mezelf ligt er wel wat in de kast. Ik moet dringend eens tijd maken om die stukken op de foto te krijgen.

Toen ik enkele weken terug een oproep zag van Bella Sunshine designs om hun onderbroekenpatroon te testen, twijfelde ik niet. Ik (en met mij nog vele anderen) ben zo blij dat ze terug is na de geboorte van haar zoon want de fit die is bij haar gewoon super. Ik testte voor dit onderbroekpatroon (Primrose genoemd) zowel de eerste fase, die iets te los zat, als de derde fase, die perfect zat. Altijd leuk om de evolutie te zien.Naast een onderbroekenpatroontje, waarbij je kan kiezen uit een gewoon onderbroek of een hipster versie, beide met een hoge en een lage taille, kwam er ook een patroontje voor een topje met spaghettibandjes uit. Dit topje kan je ook met ingebouwde bh maken maar daar ben ik persoonlijk minder fan van dus deed ik dat niet. Ik gebruikte hetzelfde stofje en elastiek voor zowel de hipster als het topje, waardoor ik nu een mooi setje heb. Ik heb nog voldoende stof om nog een setje te maken met donkerdere elastiek, dus dat staat zeker nog op de planning.

Ondergoed naaien lijkt misschien wat saai, maar eigenlijk vind ik het wel fijn om ook dat niet meer te moeten kopen. Rep je dus snel naar de facebookpagina van BSD om er een kortingscode te gaan zoeken voor deze patroontjes. I am so happy that Melissa from BSD is back after giving birth to a handsome boy. I really like the fit of her patterns, so when she askes me to test a pattern for undies (with options for panties and hipster, both with high or low rise) I was immediately enthusiastic. For the undies I tested both phase 1 and phase 3 and I find it really nice to see how a pattern evolves. Phase 1 was ok but not perfect, phase 3 is really spot on with the fit for me.At the same time there was also a tester's call for a camisole, I immediately thought of having an nice set of underwear so I applied for that one as well.

Making your own underwear sounds maybe wierd but actually it is really nice to have handmade underwear that fits perfectely. So go to the facebook group of BSD and find the code for a reduction on these patterns overthere.

Reacties

 1. Heel leuk! Ik ben nu cirkelsjaals aan het maken om het wat in te perken maar dit is zeker net zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Vooral handig om restjes op te werken en tegelijk met iets bruikbaar te eindigen

   Verwijderen
 3. Er is zoveel, wat je in je begindagen nooit dat te gaan doen, maar waarvoor een mens uiteindelijk toch overstag gaat. Zo volgde ik vorig jaar een workshop bh-naaien, een aanrader! Dus ik juich vrolijk met je mee "fijn dat je dat nu ook niet meer moet kopen!"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beha staat voorlopig niet op de planning maar zeg nooit nooit 😉

   Verwijderen
 4. Oh super seg! Daar ga ik ook es naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

Dan toch in 't lang

Als er één kledingstuk is waarvan ik lang getwijfeld heb of ik het wel zou maken, dan is het dit wel. Ik ging er (zoals zovelen) vanuit dat ik eigenlijk te klein ben voor een lange jurk. Maar toen ik op reis in Kreta heel veel mensen rond zag lopen in een lange jurk wou ik er toch één. Bij het rondneuzen in de winkeltjes daar bleek al snel dat ik het deze keer wel goedkoper kon maken dan kopen (wat meestal niet het geval is). Eenmaal thuisgekomen wou ik dus een stofje kopen, toevallig moest ik onderweg naar huis na een rampoefening langs de stoffenmadam passeren (oké naar t schijnt kan je ook gewoon de snelweg nemen maar dat feit negeerde ik eventjes ;-) ) en kocht ik er dit stofje.


Omdat ik bleef twijfelen, stelde ik het wat uit, maar een paar daagjes verlof en stralend weer zorgden ervoor dat er toch aan begon. Ik nam als basis het tamarillo patroon, verlengde het aan de heupen door de lina te nemen en tekende dan zelf nog 45 cm bij waar ik ook een split in voorzag. Rugnepen werden…