Doorgaan naar hoofdcontent

pattern testing: underwear from BSD


For English scroll down

Wat mij betreft blijft het zonde om leuke restjes stof weg te smijten, ik hou er dan ook vrij veel bij. Katoentjes raken uiteindelijk wel verwerkt in tasjes en andere zaken maar tricotjes da's toch iets anders. Sinds een klein jaartje maak ik er geregeld ondergoed uit, zo maakte ik er al voor Peter maar ook voor mezelf ligt er wel wat in de kast. Ik moet dringend eens tijd maken om die stukken op de foto te krijgen.

Toen ik enkele weken terug een oproep zag van Bella Sunshine designs om hun onderbroekenpatroon te testen, twijfelde ik niet. Ik (en met mij nog vele anderen) ben zo blij dat ze terug is na de geboorte van haar zoon want de fit die is bij haar gewoon super. Ik testte voor dit onderbroekpatroon (Primrose genoemd) zowel de eerste fase, die iets te los zat, als de derde fase, die perfect zat. Altijd leuk om de evolutie te zien.Naast een onderbroekenpatroontje, waarbij je kan kiezen uit een gewoon onderbroek of een hipster versie, beide met een hoge en een lage taille, kwam er ook een patroontje voor een topje met spaghettibandjes uit. Dit topje kan je ook met ingebouwde bh maken maar daar ben ik persoonlijk minder fan van dus deed ik dat niet. Ik gebruikte hetzelfde stofje en elastiek voor zowel de hipster als het topje, waardoor ik nu een mooi setje heb. Ik heb nog voldoende stof om nog een setje te maken met donkerdere elastiek, dus dat staat zeker nog op de planning.

Ondergoed naaien lijkt misschien wat saai, maar eigenlijk vind ik het wel fijn om ook dat niet meer te moeten kopen. Rep je dus snel naar de facebookpagina van BSD om er een kortingscode te gaan zoeken voor deze patroontjes. I am so happy that Melissa from BSD is back after giving birth to a handsome boy. I really like the fit of her patterns, so when she askes me to test a pattern for undies (with options for panties and hipster, both with high or low rise) I was immediately enthusiastic. For the undies I tested both phase 1 and phase 3 and I find it really nice to see how a pattern evolves. Phase 1 was ok but not perfect, phase 3 is really spot on with the fit for me.At the same time there was also a tester's call for a camisole, I immediately thought of having an nice set of underwear so I applied for that one as well.

Making your own underwear sounds maybe wierd but actually it is really nice to have handmade underwear that fits perfectely. So go to the facebook group of BSD and find the code for a reduction on these patterns overthere.

Reacties

 1. Heel leuk! Ik ben nu cirkelsjaals aan het maken om het wat in te perken maar dit is zeker net zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Vooral handig om restjes op te werken en tegelijk met iets bruikbaar te eindigen

   Verwijderen
 3. Er is zoveel, wat je in je begindagen nooit dat te gaan doen, maar waarvoor een mens uiteindelijk toch overstag gaat. Zo volgde ik vorig jaar een workshop bh-naaien, een aanrader! Dus ik juich vrolijk met je mee "fijn dat je dat nu ook niet meer moet kopen!"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een beha staat voorlopig niet op de planning maar zeg nooit nooit 😉

   Verwijderen
 4. Oh super seg! Daar ga ik ook es naar kijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…