Doorgaan naar hoofdcontent

Eens iets anders


Ik volg de blog van Mamarieke al een tijdje, dus ik zag vrij snel haar oproep voor een naai-uitdaging. En zoals jullie wel weten zeg ik niet snel neen tegen een uitdaging.
We werden voor deze challenge aan een andere persoon gekoppeld en moesten elkaar dan criteria geven.
Ik kreeg de volgende criteria:
- gebruik een kledingstuk dat niet meer bruikbaar is
- gebruik je favoriete rekbaarheid van stof
- maak een applicatie

Nu is het antwoord op het tweede criterium wel wat moeilijk, want ik naai met zoveel verschillende stofjes en heb alleen probleem met stofjes die lubberen, wat dan vaak aan de kwaliteit ligt. Maar aangezien katoen de laatste jaren minder gebruikt werd, koos ik hiervoor.

Het eerste criterium was ook niet zo simpel want in januari deed ik mee aan een Minsgame en ruimde ik de kleerkast al wat op. Nu hangt er nog altijd teveel in, maar wel nog bruikbaar. Maar ik liet nog één hemd hangen dat eigenlijk te klein is na een accidentje in de was.Op zich is mijn uiteindelijke maaksel niet zo ingewikkeld ofzo maar ik heb er toch eventjes over moeten denken. Ik wou het hemd wel gebruiken maar een projectje vinden was niet simpel. Op pinterest kwam ik dit type kussen tegen en ik vond het wel iets hebben, dus vandaar dat ik hier voor ging.De applicatie maakte ik uit een ander restje stof, het is een simpel hartje geworden aangezien ik de techniek om het er zelf op te naaien nog nooit gebruikt had. 
Hopelijk voldoet dit wat aan de verwachtingen van mijn challenge maatje, het is in ieder geval iets wat ik anders niet zou gemaakt hebben en da's toch het bijzonderste denk ik.

Binnenkort doe ik ook nog mee aan een challenge bij Davina, wordt vervolgd dus. 

Reacties

 1. Dat was een echte uitdaging, die eerste! (Lees; zou ook eens goed zijn voor mijzelf *oeps ik stel het maar uit om de kledingkast op te schonen* ) ik vind het een tof kussen.
  Leuk dat je mee gedaan hebt enneh ik doe ook mee bij davina! Ben alvast benieuwd naar jouw criteria, maar heb geduld 🙈.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ik ben nog volop aan het brainstormen voor de uitdaging van Davina want er zit toch één pittige uitdaging tussen.

   Verwijderen
 2. Leuk om te zien hoe criteria worden uitgelegd en verwerkt! En tof dat je iets anders dan anders hebt gemaakt, dat was toch de bedoeling :) ? Succes met je volgende uitdaging

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…