Doorgaan naar hoofdcontent

Eens iets anders


Ik volg de blog van Mamarieke al een tijdje, dus ik zag vrij snel haar oproep voor een naai-uitdaging. En zoals jullie wel weten zeg ik niet snel neen tegen een uitdaging.
We werden voor deze challenge aan een andere persoon gekoppeld en moesten elkaar dan criteria geven.
Ik kreeg de volgende criteria:
- gebruik een kledingstuk dat niet meer bruikbaar is
- gebruik je favoriete rekbaarheid van stof
- maak een applicatie

Nu is het antwoord op het tweede criterium wel wat moeilijk, want ik naai met zoveel verschillende stofjes en heb alleen probleem met stofjes die lubberen, wat dan vaak aan de kwaliteit ligt. Maar aangezien katoen de laatste jaren minder gebruikt werd, koos ik hiervoor.

Het eerste criterium was ook niet zo simpel want in januari deed ik mee aan een Minsgame en ruimde ik de kleerkast al wat op. Nu hangt er nog altijd teveel in, maar wel nog bruikbaar. Maar ik liet nog één hemd hangen dat eigenlijk te klein is na een accidentje in de was.Op zich is mijn uiteindelijke maaksel niet zo ingewikkeld ofzo maar ik heb er toch eventjes over moeten denken. Ik wou het hemd wel gebruiken maar een projectje vinden was niet simpel. Op pinterest kwam ik dit type kussen tegen en ik vond het wel iets hebben, dus vandaar dat ik hier voor ging.De applicatie maakte ik uit een ander restje stof, het is een simpel hartje geworden aangezien ik de techniek om het er zelf op te naaien nog nooit gebruikt had. 
Hopelijk voldoet dit wat aan de verwachtingen van mijn challenge maatje, het is in ieder geval iets wat ik anders niet zou gemaakt hebben en da's toch het bijzonderste denk ik.

Binnenkort doe ik ook nog mee aan een challenge bij Davina, wordt vervolgd dus. 

Reacties

 1. Dat was een echte uitdaging, die eerste! (Lees; zou ook eens goed zijn voor mijzelf *oeps ik stel het maar uit om de kledingkast op te schonen* ) ik vind het een tof kussen.
  Leuk dat je mee gedaan hebt enneh ik doe ook mee bij davina! Ben alvast benieuwd naar jouw criteria, maar heb geduld 🙈.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ik ben nog volop aan het brainstormen voor de uitdaging van Davina want er zit toch één pittige uitdaging tussen.

   Verwijderen
 2. Leuk om te zien hoe criteria worden uitgelegd en verwerkt! En tof dat je iets anders dan anders hebt gemaakt, dat was toch de bedoeling :) ? Succes met je volgende uitdaging

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…