Doorgaan naar hoofdcontent

Eens iets anders


Ik volg de blog van Mamarieke al een tijdje, dus ik zag vrij snel haar oproep voor een naai-uitdaging. En zoals jullie wel weten zeg ik niet snel neen tegen een uitdaging.
We werden voor deze challenge aan een andere persoon gekoppeld en moesten elkaar dan criteria geven.
Ik kreeg de volgende criteria:
- gebruik een kledingstuk dat niet meer bruikbaar is
- gebruik je favoriete rekbaarheid van stof
- maak een applicatie

Nu is het antwoord op het tweede criterium wel wat moeilijk, want ik naai met zoveel verschillende stofjes en heb alleen probleem met stofjes die lubberen, wat dan vaak aan de kwaliteit ligt. Maar aangezien katoen de laatste jaren minder gebruikt werd, koos ik hiervoor.

Het eerste criterium was ook niet zo simpel want in januari deed ik mee aan een Minsgame en ruimde ik de kleerkast al wat op. Nu hangt er nog altijd teveel in, maar wel nog bruikbaar. Maar ik liet nog één hemd hangen dat eigenlijk te klein is na een accidentje in de was.Op zich is mijn uiteindelijke maaksel niet zo ingewikkeld ofzo maar ik heb er toch eventjes over moeten denken. Ik wou het hemd wel gebruiken maar een projectje vinden was niet simpel. Op pinterest kwam ik dit type kussen tegen en ik vond het wel iets hebben, dus vandaar dat ik hier voor ging.De applicatie maakte ik uit een ander restje stof, het is een simpel hartje geworden aangezien ik de techniek om het er zelf op te naaien nog nooit gebruikt had. 
Hopelijk voldoet dit wat aan de verwachtingen van mijn challenge maatje, het is in ieder geval iets wat ik anders niet zou gemaakt hebben en da's toch het bijzonderste denk ik.

Binnenkort doe ik ook nog mee aan een challenge bij Davina, wordt vervolgd dus. 

Reacties

 1. Dat was een echte uitdaging, die eerste! (Lees; zou ook eens goed zijn voor mijzelf *oeps ik stel het maar uit om de kledingkast op te schonen* ) ik vind het een tof kussen.
  Leuk dat je mee gedaan hebt enneh ik doe ook mee bij davina! Ben alvast benieuwd naar jouw criteria, maar heb geduld 🙈.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je!
   Ik ben nog volop aan het brainstormen voor de uitdaging van Davina want er zit toch één pittige uitdaging tussen.

   Verwijderen
 2. Leuk om te zien hoe criteria worden uitgelegd en verwerkt! En tof dat je iets anders dan anders hebt gemaakt, dat was toch de bedoeling :) ? Succes met je volgende uitdaging

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …