Doorgaan naar hoofdcontent

let's sti(c)k together: impulsaankoopDeze maand kregen we als thema impulsaankoop. Ik moest eventjes denken wat ik hiermee zou doen, maar besloot uiteindelijk een stofje dat ik bij de veritas outlet kocht te gebruiken. 5.5 m stof kopen waar je niet echt naar op zoek was, dat valt wel onder impulsaankoop ;-).

Ik gebruikte het stofje al rond kerst voor een boodschappentasje voor de vriendin van mijn schoonbroer, maar was al van bij het begin van plan om er ook voor mezelf een bloesje uit te maken. Ik wou namelijk graag dit modelletje een beetje aanpassen zodat het ook zonder striklint mooi zou zijn. En goedkope maar kwalitatieve stof is ideaal voor zo'n plannen.Ik begon hier aan op een stormachtige zondag, maar had geen bijpassende knoopjes dus gebeurde de afwerking een weekje later. Door een drukke agenda moest foto's maken uitgesteld worden tot vorig weekend, iets met tijd tijdens de daguren tekort. 

Ik vind het modelletje zelf nog altijd leuk omdat het wat meer getailleerd is dan de meeste bloesjes waar ik patroontjes van liggen heb, wat maakt dat ik mij er toch iets beter in voel. De afwerking langs binnen is opnieuw niet helemaal top, maar dat kan volgens mij niet anders met de manier waarop het patroon getekend is, je komt altijd wel ergens met een hoekje in de problemen. Maar aangezien het een bloesje is en geen vestje maakt dat eigenlijk niet zoveel uit.Het doet wel eens deugd om een wat ingewikkelder stuk te maken en het stap voor stap te zien veranderen in een kledingstuk. Zeker omdat het een stuk is dat ik al eens maakte en ik dus wist dat het zou uitdraaien op een draagbaar stuk in de juiste maat. Ik kocht onlangs opnieuw een knipmode met retro modelletjes in en zag toch weer enkele stukken staan die ik wil maken, wordt vervolgd dus. Ben je net als ik ook wel een beetje (understatement ;-) ) nieuwsgierig wat anderen als impulsaankoop gedaan hebben? Ga dan zeker een kijkje nemen:

Reacties

 1. Heel leuk bloesje met mooie details. Die impuls is heel goed uitgedraaid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi! nog hoeveel meter te gaan van deze impulsaankoop? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. #schaterlach Vijf meter Delphine, vijf meter!! Ik denk niet dat ik dat ooit al eens kocht van één stofje. Nu, met wat ik liggen heb, heb ik ook op geen enkele manier behoefte aan nog vijf meter stof ;). Ik vind het een mooi bloesje, ik ben alleen niet zo'n geweldige fan van de kleur van het stofje bij jou....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laten we zeggen dat er van één stofje nog meer op de rol zat #slik #jehadmijnmanzijngezichtmoetenzien
   Achteraf gezien ben ik er ook niet zo'n fan van, al kan het er nog net meer door in combinatie met de cardigan die wat kleur toevoegt. De rest van de stof verwerk ik trouwens in tasjes voor een goed doel dus dat maakt die impulsaankoop helemaal goed.

   Verwijderen
 4. Haha, 5 meter... dat is wel heel impulsief ;) Leuk blousje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. knoopjes vinden is altijd het moeilijkste en ik heb daar zo weinig geduld voor ;-)

   Verwijderen
 6. 5.5 meter 😱 mijn grootste aankoop ooit was 2.5 meter voor 2 solis jurken en een vallis voor mezelf. Wel heel leuk een bloushe voor jezelf, getailleerd staat je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, het was outlet dus maar 15 euro voor de volledige rol maar het blijft impulsief.
   Dank je voor het compliment, ik draag zelf ook het liefst getailleerd (behalve als ik heel veel moet bewegen op een dag).

   Verwijderen
 7. Super leuk die knal rode knoopjes erop!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ma zeg, 5,5 meter stof!!! Dat is echt zotjes. Een mooie getailleerde jurk, maar het stofje mocht er iets meer uitspringen voor mij. De knoopjes zijn wel heel mooi uitgezocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik denk inderdaad dat het stofje net iets te licht is voor mij

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…