Doorgaan naar hoofdcontent

pam top: de gehackte versieIn februari kocht ik braaf geen enkel stofje zodat de voorraad wat zou minderen. Ook al is die voorraad nog niet echt zichtbaar geminderd, op papier had ik tegen eind februari toch al een 5-tal meter meer verwerkt dan er binnengekomen was dit jaar.

In maart besloot ik dat ik mezelf wel mocht belonen met één van de mooie nieuwe zomerstofjes, op voorwaarde dat het iets was wat ik snel zou opnaaien en ook kon gebruiken in mijn kleerkast. Nu is die laatste nogal uitgebreid, maar het aantal deftige bloesjes die op veel passen, kon nog wel uitgebreid worden (het aantal sweaters daarentegen totaal niet).Ik viel als een blok voor dit stofje, zacht en mooi, precies wat ik zocht. Zowel op een jeans als op een deftige broek te dragen. Omdat ik weet dat ik ingewikkelde zaken alleen maar zou uitstellen uit tijdsgebrek, maar ik ook geen zin had in een extreem snel projectje, ging ik voor mijn aangepaste Pam top. De vorige draag ik heel erg graag en het duurt al bij al niet al te lang om die in elkaar te zetten. Het stofje verwerkt ook heel vlot, glijdt niet superhard, is niet te gevoelig aan speldjes, ideaal dus. Ik kocht het stofje op donderdagavond en stopte het direct in de was. Het kreeg dan tot zaterdagochtend om te drogen en werd zaterdag verwerkt. Zondag besloot ik om tussen de buien door foto's te nemen en voilà hier zijn ze dan. Als dat niet braaf is, een stofje kopen voor een projectje, het er ook daadwerkelijk voor gebruiken en dat binnen de 48h. Ik liet nog wat stof over, dus voor zij die zin hebben, hier vind je het. 

Reacties

 1. Oh, dat blijft toch een supergoede hack! Staat je mooi, dat zachte kleurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is inderdaad snel verwerkt van je en past bij je

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ging snel! Leuke versie, hier ook op zoek naar blousjes en toch ook wel truien. Was het patroontje al uit het oog verloren, bedankt voor de reminder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Meestal laat ik stofjes een tijdje 'rijpen' in de kast ;-) maar deze keer was ik snel

   Verwijderen
 4. Dat is een applausje waard! Allee, eigenlijk twee! Eentje voor het zo snel verwerken en eentje voor het mooie bloesje! Ik heb mijn Pam top vandaag nog es aan seh, en al maakte ik ze wel zoals 'het hoort', deze versie lijkt me ook wel zeker es het proberen waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik maakte enkele jaren terug ook eentje zoals het hoort hoor en die draag ik ook wel graag. Ik stopte die alleen altijd in mijn broek waardoor de boordstof een leuke optie leek ;-).

   Verwijderen
 5. Oh, dat stofje aaide ik ook al een paar keer bij De stoffenmadam. En die pam top staat hier ook nog op de planning, maar dan wel met een stofje dat hier al maanden ligt XD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo snel verwerkt, proficiat!! En dan ook nog eens zo’n mooi resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is héééél braaf ;-) (Ik ben ook altijd stiekem trots als ik in zo'n speedtempo koop en naai) En vooral heel mooi: kleur en model staan je geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herkende de Pam top er niet meteen in, maar ik vind het resultaat prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…