Doorgaan naar hoofdcontent

pam top: de gehackte versieIn februari kocht ik braaf geen enkel stofje zodat de voorraad wat zou minderen. Ook al is die voorraad nog niet echt zichtbaar geminderd, op papier had ik tegen eind februari toch al een 5-tal meter meer verwerkt dan er binnengekomen was dit jaar.

In maart besloot ik dat ik mezelf wel mocht belonen met één van de mooie nieuwe zomerstofjes, op voorwaarde dat het iets was wat ik snel zou opnaaien en ook kon gebruiken in mijn kleerkast. Nu is die laatste nogal uitgebreid, maar het aantal deftige bloesjes die op veel passen, kon nog wel uitgebreid worden (het aantal sweaters daarentegen totaal niet).Ik viel als een blok voor dit stofje, zacht en mooi, precies wat ik zocht. Zowel op een jeans als op een deftige broek te dragen. Omdat ik weet dat ik ingewikkelde zaken alleen maar zou uitstellen uit tijdsgebrek, maar ik ook geen zin had in een extreem snel projectje, ging ik voor mijn aangepaste Pam top. De vorige draag ik heel erg graag en het duurt al bij al niet al te lang om die in elkaar te zetten. Het stofje verwerkt ook heel vlot, glijdt niet superhard, is niet te gevoelig aan speldjes, ideaal dus. Ik kocht het stofje op donderdagavond en stopte het direct in de was. Het kreeg dan tot zaterdagochtend om te drogen en werd zaterdag verwerkt. Zondag besloot ik om tussen de buien door foto's te nemen en voilà hier zijn ze dan. Als dat niet braaf is, een stofje kopen voor een projectje, het er ook daadwerkelijk voor gebruiken en dat binnen de 48h. Ik liet nog wat stof over, dus voor zij die zin hebben, hier vind je het. 

Reacties

 1. Oh, dat blijft toch een supergoede hack! Staat je mooi, dat zachte kleurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is inderdaad snel verwerkt van je en past bij je

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ging snel! Leuke versie, hier ook op zoek naar blousjes en toch ook wel truien. Was het patroontje al uit het oog verloren, bedankt voor de reminder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Meestal laat ik stofjes een tijdje 'rijpen' in de kast ;-) maar deze keer was ik snel

   Verwijderen
 4. Dat is een applausje waard! Allee, eigenlijk twee! Eentje voor het zo snel verwerken en eentje voor het mooie bloesje! Ik heb mijn Pam top vandaag nog es aan seh, en al maakte ik ze wel zoals 'het hoort', deze versie lijkt me ook wel zeker es het proberen waard :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik maakte enkele jaren terug ook eentje zoals het hoort hoor en die draag ik ook wel graag. Ik stopte die alleen altijd in mijn broek waardoor de boordstof een leuke optie leek ;-).

   Verwijderen
 5. Oh, dat stofje aaide ik ook al een paar keer bij De stoffenmadam. En die pam top staat hier ook nog op de planning, maar dan wel met een stofje dat hier al maanden ligt XD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo snel verwerkt, proficiat!! En dan ook nog eens zo’n mooi resultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is héééél braaf ;-) (Ik ben ook altijd stiekem trots als ik in zo'n speedtempo koop en naai) En vooral heel mooi: kleur en model staan je geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herkende de Pam top er niet meteen in, maar ik vind het resultaat prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…