Doorgaan naar hoofdcontent

zin in zomerNa enkele daagjes op de latten gestaan te hebben in Duitsland, had ik het gehad met de winter. Aanvankelijk zou ik die zaterdag een fleecejas maken voor Peter, maar het stofje moest nog gewassen worden, dus had ik tijd voor iets anders.
Ik bladerde eventjes door mijn overgetekende patroontjes en ging voor mijn stoffenvoorraad zitten. Zo besloot ik om nog eens een Emmaline te maken met korte mouwen, een zomers gevoel maar eentje dat toch vrij snel draagbaar zal zijn doordat het kleedje niet al te bloot is. Ook de kleur van het stofje dat ik koos maakt dat het niet persé voor het hartje van de zomer moet bewaard worden. Hier combineerde ik de jurk nog met nylonkousen en een nepleren jasje.De jurk zat vrij snel in elkaar aangezien ik het patroontje niet meer moest plakken. Ik merk wel dat dit stofje ietsje minder rek heeft en dus beter aansluit, dan het vorige exemplaar. Maar het past zeker en vast nog, dus op zich geen probleem.

Ik heb alvast nog heel wat zomerplannen klaar: een zomerse versie van deze pyjamabroek, een tweede Alice jurk, nog een bloesje, ... Nu nog tijd vinden om ze te maken.

Foto's nemen stelde ik wel wat uit, want regen en wind is sowieso niet direct ideaal om foto's te nemen en al helemaal niet van een zomerkleedje, maar het zonnetje kwam dit jaar heel snel piepen dus ik kon toch sneller dan verwacht op fotoshoot. Het kapsalon waar ik die dag ging (Sizzo in Edegem) ligt vlakbij het fort waardoor mooie fotootjes maken nadien geen probleem was, weliswaar met de smartphone maar ze tonen genoeg wat ze moeten tonen denk ik. Ook deze keer moest ik het zwieren met de rok toch eens uittesten ;-).


Reacties

 1. De pasvorm vind ik echt super. Dit kleedje doet weer verlangen naar de zon...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, ik ben er zeker van dat het kleedje veel zal gedragen worden als de zon terug komt piepen

   Verwijderen
 2. Heel leuk jurkje, ideaal voor de tussenseizoenen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. absoluut en in België zijn dat vaak de kleren die het vaakst gedragen kunnen worden

   Verwijderen
 3. Super leuk!! Ik ben direct het patroontje gaan googlen. Wie weet in de toekomst maak ik het ook eens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen! Het zit vrij snel in elkaar en ik ben echt fan van de pasvorm bij hun patronen

   Verwijderen
 4. Zo eens zwieren is wel es leuk he! De kleuren van dat stofje staan je goed! Heel leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stiekem blijven we allemaal kleine meisjes die graag zwieren 😎

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…