Doorgaan naar hoofdcontent

Lieven Scheire: Live in Nerdland: DNAEnkele maanden geleden kochten we tickets voor de voorstelling van Lieven Scheire in de Vooruit in Gent. Eerlijk is eerlijk, we wisten alleen dat het over DNA zou gaan en dat we Lieven Scheire zijn vertelstijl wel kunnen appreciëren. Verder had ik er niet echt iets over opgezocht dus gingen we er zonder al teveel verwachtingen naartoe.

DNA heeft voor mij misschien wel nog wat geheimen maar al bij al ken ik er toch redelijk wat van. Maar ondanks dat, kon hij mij toch heel aangenaam verrassen door zijn manier van voorstellen. Als wetenschapper vind ik het zelf enorm moeilijk om ingewikkelde concepten begrijpelijk uit te leggen, wel hij slaagt er zeker en vast in. 

Iets begrijpelijk uitleggen is één ding, het boeiend houden door humor is zeker en vast even belangrijk. Maar wat voor mij het allerbelangrijkste was aan de avond was het uitnodigen tot kritisch denken. Iets waar naar mijn gevoel soms te weinig aan besteed wordt. Misschien speelt ook hier weer mijn wetenschappelijk kantje een rol, want ik weeg meestal voor- en tegens tegen elkaar af en ga op zoek naar argumenten. Maar toch blijf ik erbij dat kritisch denken iets zou moeten zijn wat we allemaal doen. En nog meer waartoe we jongeren moeten motiveren. Op de website staat dat jongeren vanaf 16 jaar welkom zijn, wel ik zou zeggen neem ze zeker en vast mee!

Het gebeurt niet zoveel dat er hier op de blog iets anders verschijnt dan zelfgemaakte kledij, maar dit wou ik toch heel graag delen met jullie. Laat dus zeker weten of je meer van deze zaken wilt lezen of juist helemaal niet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…