Doorgaan naar hoofdcontent

Lieven Scheire: Live in Nerdland: DNAEnkele maanden geleden kochten we tickets voor de voorstelling van Lieven Scheire in de Vooruit in Gent. Eerlijk is eerlijk, we wisten alleen dat het over DNA zou gaan en dat we Lieven Scheire zijn vertelstijl wel kunnen appreciëren. Verder had ik er niet echt iets over opgezocht dus gingen we er zonder al teveel verwachtingen naartoe.

DNA heeft voor mij misschien wel nog wat geheimen maar al bij al ken ik er toch redelijk wat van. Maar ondanks dat, kon hij mij toch heel aangenaam verrassen door zijn manier van voorstellen. Als wetenschapper vind ik het zelf enorm moeilijk om ingewikkelde concepten begrijpelijk uit te leggen, wel hij slaagt er zeker en vast in. 

Iets begrijpelijk uitleggen is één ding, het boeiend houden door humor is zeker en vast even belangrijk. Maar wat voor mij het allerbelangrijkste was aan de avond was het uitnodigen tot kritisch denken. Iets waar naar mijn gevoel soms te weinig aan besteed wordt. Misschien speelt ook hier weer mijn wetenschappelijk kantje een rol, want ik weeg meestal voor- en tegens tegen elkaar af en ga op zoek naar argumenten. Maar toch blijf ik erbij dat kritisch denken iets zou moeten zijn wat we allemaal doen. En nog meer waartoe we jongeren moeten motiveren. Op de website staat dat jongeren vanaf 16 jaar welkom zijn, wel ik zou zeggen neem ze zeker en vast mee!

Het gebeurt niet zoveel dat er hier op de blog iets anders verschijnt dan zelfgemaakte kledij, maar dit wou ik toch heel graag delen met jullie. Laat dus zeker weten of je meer van deze zaken wilt lezen of juist helemaal niet.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…