Doorgaan naar hoofdcontent

instant summerfeeling
Enkele weken terug had ik op maandag urenlang in de file gestaan, vrolijk werd ik daar niet van. Maar bij thuiskomst vond ik de nieuwe la maison victor in de bus en gelukkig stond daar wel vanalles in dat mij vrolijk kon maken.

één rok sprong er direct uit: lang maar vooraan toch weer niet. En dat met een mooi plooieffect. Die wou ik wel eens uittesten. Een rok dat maak ik niet zoveel want dat draag ik ook niet zoveel omdat je daarboven dan een passende top moet vinden. Iets waar ik nog vrolijker van werd, dat is mijn nieuwe naaimachine, dat ik ze kocht omdat er in september een 3 in mijn leeftijd voorkomt, dat negeer ik dan maar eventjes. Mijn nieuwe machine heeft boventransport dus wou ik dat ook eens testen op een gladder stofje. Het bevalt mij echt wel dat boventransport, het is nog eventjes zoeken qua aanvoelen van de snelheid van mijn machine, want dat is ten slotte bij ieder toestel anders. Maar al bij al viel het vloeken ondanks de hitte wel mee. 

Ik zag dit stofje op instagram passeren bij de stoffenstraat en vond het wel een leuk idee, achteraf gezien had ik beter een stofje gekozen dat doorgekleurd was naar de achterkant, maar nobody's perfect dus mijne rok ook niet ;-)Een geschikt bovenstuk vinden was niet simpel. Uit de gekochte stukken uit mijn kast vond ik niet direct iets en de zelfgemaakte zijn vaak zelf met een print. Als eerste viste ik een lap witte viscose tricot uit mijn voorraad (gekocht bij de stoffenmadam) en maakte daar een Lett uit (waarover later meer), een combinatie die ik wel tof vind.Ik kocht daarnaast nog een lap viscose in een licht roze stofje om er de top uit de laatste la maison Victor uit te maken, een combinatie die mij nog meer aanspreekt.  Ook deze top komt binnenkort in meer detail op de blog.Een laatste optie is om de rok gewoon over mijn bikini aan te trekken, maar daarvoor zou ik toch nog eens een strandvakantie moeten boeken. 

Ik ben met deze outfits alvast klaar voor de zomer, tijd om eens een BBQ in te plannen!


Reacties

 1. Heel leuk! Ik durfde hem niet te maken omdat hij zo ver open lijkt te vallen, maar jij kan er dus echt wel mee weg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nu niet dat ik hiermee ga werken en als er wind is dan moet ik wel opletten maar verder komt er niets bloot wat bij een shortje ook niet bloot is 😉

   Verwijderen
 2. Ik vind het helemaal geen probleem dat de stof niet doorgekleurd is hoor. De rok staat je heel goed en ik ben helemaal weg van je stofkeuze. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vond het tijdens de eerste fotoshoot een iets groter probleem omdat het zo waaide en je de binnenkant meer zag dan de buitenkant ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…