Doorgaan naar hoofdcontent

instant summerfeeling
Enkele weken terug had ik op maandag urenlang in de file gestaan, vrolijk werd ik daar niet van. Maar bij thuiskomst vond ik de nieuwe la maison victor in de bus en gelukkig stond daar wel vanalles in dat mij vrolijk kon maken.

één rok sprong er direct uit: lang maar vooraan toch weer niet. En dat met een mooi plooieffect. Die wou ik wel eens uittesten. Een rok dat maak ik niet zoveel want dat draag ik ook niet zoveel omdat je daarboven dan een passende top moet vinden. Iets waar ik nog vrolijker van werd, dat is mijn nieuwe naaimachine, dat ik ze kocht omdat er in september een 3 in mijn leeftijd voorkomt, dat negeer ik dan maar eventjes. Mijn nieuwe machine heeft boventransport dus wou ik dat ook eens testen op een gladder stofje. Het bevalt mij echt wel dat boventransport, het is nog eventjes zoeken qua aanvoelen van de snelheid van mijn machine, want dat is ten slotte bij ieder toestel anders. Maar al bij al viel het vloeken ondanks de hitte wel mee. 

Ik zag dit stofje op instagram passeren bij de stoffenstraat en vond het wel een leuk idee, achteraf gezien had ik beter een stofje gekozen dat doorgekleurd was naar de achterkant, maar nobody's perfect dus mijne rok ook niet ;-)Een geschikt bovenstuk vinden was niet simpel. Uit de gekochte stukken uit mijn kast vond ik niet direct iets en de zelfgemaakte zijn vaak zelf met een print. Als eerste viste ik een lap witte viscose tricot uit mijn voorraad (gekocht bij de stoffenmadam) en maakte daar een Lett uit (waarover later meer), een combinatie die ik wel tof vind.Ik kocht daarnaast nog een lap viscose in een licht roze stofje om er de top uit de laatste la maison Victor uit te maken, een combinatie die mij nog meer aanspreekt.  Ook deze top komt binnenkort in meer detail op de blog.Een laatste optie is om de rok gewoon over mijn bikini aan te trekken, maar daarvoor zou ik toch nog eens een strandvakantie moeten boeken. 

Ik ben met deze outfits alvast klaar voor de zomer, tijd om eens een BBQ in te plannen!


Reacties

 1. Heel leuk! Ik durfde hem niet te maken omdat hij zo ver open lijkt te vallen, maar jij kan er dus echt wel mee weg :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is nu niet dat ik hiermee ga werken en als er wind is dan moet ik wel opletten maar verder komt er niets bloot wat bij een shortje ook niet bloot is 😉

   Verwijderen
 2. Ik vind het helemaal geen probleem dat de stof niet doorgekleurd is hoor. De rok staat je heel goed en ik ben helemaal weg van je stofkeuze. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vond het tijdens de eerste fotoshoot een iets groter probleem omdat het zo waaide en je de binnenkant meer zag dan de buitenkant ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

Dan toch in 't lang

Als er één kledingstuk is waarvan ik lang getwijfeld heb of ik het wel zou maken, dan is het dit wel. Ik ging er (zoals zovelen) vanuit dat ik eigenlijk te klein ben voor een lange jurk. Maar toen ik op reis in Kreta heel veel mensen rond zag lopen in een lange jurk wou ik er toch één. Bij het rondneuzen in de winkeltjes daar bleek al snel dat ik het deze keer wel goedkoper kon maken dan kopen (wat meestal niet het geval is). Eenmaal thuisgekomen wou ik dus een stofje kopen, toevallig moest ik onderweg naar huis na een rampoefening langs de stoffenmadam passeren (oké naar t schijnt kan je ook gewoon de snelweg nemen maar dat feit negeerde ik eventjes ;-) ) en kocht ik er dit stofje.


Omdat ik bleef twijfelen, stelde ik het wat uit, maar een paar daagjes verlof en stralend weer zorgden ervoor dat er toch aan begon. Ik nam als basis het tamarillo patroon, verlengde het aan de heupen door de lina te nemen en tekende dan zelf nog 45 cm bij waar ik ook een split in voorzag. Rugnepen werden…