Doorgaan naar hoofdcontent

aha een rokje
Dit stofje kocht ik ergens aan een soldenprijsje, ruitjes zijn in dus het leek mij wel een goede investering. Maar dan moest ik het wel snel verwerken, nu ruitjes in zijn dus.

Ik bleef twijfelen wat ik er uit zou gaan maken want eigenlijk heb ik vrij veel sweaters en dus niet echt nog extra sweaters nodig. Een vriendin stelde voor om er een rokje uit te maken. En uiteindelijk leek me dat zelfs een heel goed plan. Een aansluitend rokje in sweaterstof had ik eigenlijk nog niet en dit stofje is ook heel gemakkelijk te combineren met zwarte truitjes, waardoor de reden dat ik weinig rokjes maak (de combinaties die 's ochtends gemaakt moeten worden) eigenlijk weg viel.Het patroontje is de korte versie van de Lisa uit het naaiboekje voor 125 jaar veritas. Er kwam bij dit rokje een extra naad kijken om vooraan een split te bekomen, maar ik slaagde er toch in om daar de ruitjes mooi te laten uitkomen. Aan de zijkanten is het niet overal perfect gelukt door de ronding van de heupen, maar de foutjes zijn klein genoeg om te negeren.

Eigenlijk was dit stuk precies wat ik nodig had, een patroontje dat iets meer denkwerk vroeg (door de ruitjes) dan een standaard sweater, maar toch af raakt op een halve dag. Want tijd om te naaien is wat schaarser de laatste weken. En toch merk ik keer op keer hoeveel deugd het mij doet om toch eventjes de tijd te nemen hiervoor.

Door de korte dagen en de schaarse tijd was een gaatje vinden voor foto's een volgende uitdaging. Er zat niets anders op dan toch voor kunstlicht binnen te gaan, ik wou dit rokje namelijk snel met jullie delen en daarna zo snel mogelijk dragen.

Reacties

 1. De ruitjesrage laat ik met plezier aan mij voorbij gaan, maar dit is zonder twijfel mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verwerkte al voldoende ruitjes/pied-poule/strepen om te zeggen "het is genoeg geweest voor deze winter" maar grote fan van jouw rokje zeg. Staat je prachtig trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Streepjes en pied de poule kan er hier nog wel bij 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…