Doorgaan naar hoofdcontent

aha een rokje
Dit stofje kocht ik ergens aan een soldenprijsje, ruitjes zijn in dus het leek mij wel een goede investering. Maar dan moest ik het wel snel verwerken, nu ruitjes in zijn dus.

Ik bleef twijfelen wat ik er uit zou gaan maken want eigenlijk heb ik vrij veel sweaters en dus niet echt nog extra sweaters nodig. Een vriendin stelde voor om er een rokje uit te maken. En uiteindelijk leek me dat zelfs een heel goed plan. Een aansluitend rokje in sweaterstof had ik eigenlijk nog niet en dit stofje is ook heel gemakkelijk te combineren met zwarte truitjes, waardoor de reden dat ik weinig rokjes maak (de combinaties die 's ochtends gemaakt moeten worden) eigenlijk weg viel.Het patroontje is de korte versie van de Lisa uit het naaiboekje voor 125 jaar veritas. Er kwam bij dit rokje een extra naad kijken om vooraan een split te bekomen, maar ik slaagde er toch in om daar de ruitjes mooi te laten uitkomen. Aan de zijkanten is het niet overal perfect gelukt door de ronding van de heupen, maar de foutjes zijn klein genoeg om te negeren.

Eigenlijk was dit stuk precies wat ik nodig had, een patroontje dat iets meer denkwerk vroeg (door de ruitjes) dan een standaard sweater, maar toch af raakt op een halve dag. Want tijd om te naaien is wat schaarser de laatste weken. En toch merk ik keer op keer hoeveel deugd het mij doet om toch eventjes de tijd te nemen hiervoor.

Door de korte dagen en de schaarse tijd was een gaatje vinden voor foto's een volgende uitdaging. Er zat niets anders op dan toch voor kunstlicht binnen te gaan, ik wou dit rokje namelijk snel met jullie delen en daarna zo snel mogelijk dragen.

Reacties

 1. De ruitjesrage laat ik met plezier aan mij voorbij gaan, maar dit is zonder twijfel mooi gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verwerkte al voldoende ruitjes/pied-poule/strepen om te zeggen "het is genoeg geweest voor deze winter" maar grote fan van jouw rokje zeg. Staat je prachtig trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Streepjes en pied de poule kan er hier nog wel bij 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…