Doorgaan naar hoofdcontent

linkparty: fibre mood

Telkens de nieuwe fibre mood uitkomt krijg ik de kans om vooraf al een modelletje te maken en zo deel te nemen aan de linkparty op de dag dat het magazine uitkomt.
Fibre mood is in momenteel, hippe modelletjes die je overal op social media ziet voorbij komen. Maar vaak is het mij net iets te wijd. Al kan wijd natuurlijk ook wel mooi zijn. 

Deze keer koos ik een eenvoudig patroontje uit, eentje voor een top. Ik kocht in de solden enkele stofjes die wel in aanmerking kwamen voor zo'n top. Het was dus kwestie van te kijken uit welk stofje ik de top uitkreeg. Deze lap see you at six stof van 1 m bleek een ideale match te zijn.

De top is niet al te oversized (al maak ik intussen al standaard een maat kleiner bij fibre mood dan wat de matentabel mij zou laten maken) en ook de lengte is nog wel ok. Een volgend keertje zou ik misschien nog wat verlengen maar deze is zeker en vast ok.

Ik besloot de top ook al eens te dragen vooraleer ik dit blogberichtje schreef want als ik terugkijk op mijn fibre mood maaksels, dan vrees ik dat ze bitter weinig gedragen worden. Bij sommige is de inkijk te diep en andere zijn, ondanks dat ik tevreden was van de afwerking, toch echt wel te wijd om mij vrouwelijk in te voelen. 
Deze top is denk ik wel een succesnummertje, ik voelde er mij althans goed in, comfortabel maar ook mooi. Alleen met een cardigan erover valt de hals niet zo mooi, dus deze verdwijnt nog enkele weekjes in de kast tot het net ietsje warmer is. Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…