Doorgaan naar hoofdcontent

linkparty: fibre mood

Telkens de nieuwe fibre mood uitkomt krijg ik de kans om vooraf al een modelletje te maken en zo deel te nemen aan de linkparty op de dag dat het magazine uitkomt.
Fibre mood is in momenteel, hippe modelletjes die je overal op social media ziet voorbij komen. Maar vaak is het mij net iets te wijd. Al kan wijd natuurlijk ook wel mooi zijn. 

Deze keer koos ik een eenvoudig patroontje uit, eentje voor een top. Ik kocht in de solden enkele stofjes die wel in aanmerking kwamen voor zo'n top. Het was dus kwestie van te kijken uit welk stofje ik de top uitkreeg. Deze lap see you at six stof van 1 m bleek een ideale match te zijn.

De top is niet al te oversized (al maak ik intussen al standaard een maat kleiner bij fibre mood dan wat de matentabel mij zou laten maken) en ook de lengte is nog wel ok. Een volgend keertje zou ik misschien nog wat verlengen maar deze is zeker en vast ok.

Ik besloot de top ook al eens te dragen vooraleer ik dit blogberichtje schreef want als ik terugkijk op mijn fibre mood maaksels, dan vrees ik dat ze bitter weinig gedragen worden. Bij sommige is de inkijk te diep en andere zijn, ondanks dat ik tevreden was van de afwerking, toch echt wel te wijd om mij vrouwelijk in te voelen. 
Deze top is denk ik wel een succesnummertje, ik voelde er mij althans goed in, comfortabel maar ook mooi. Alleen met een cardigan erover valt de hals niet zo mooi, dus deze verdwijnt nog enkele weekjes in de kast tot het net ietsje warmer is. Reacties

  1. Een schitterend exemplaar. Ik ben stiekem jaloers op je halsafwerking...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! Ik koos nochtans voor de meest luie wijvenversie die mogelijk is ;-).

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar √©√©nmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …