Doorgaan naar hoofdcontent

pattern hack: Rea top
Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen.
Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.

Foto's nemen deed ik op een wandeling 's avonds na het werk, manlief was die dag thuis dus had ik mijn fotograaf bij. Na de wandeling deed ik de top niet meer uit, zalig zacht en comfortabel. Wel nog wat frisjes dus het zal nog wel eventjes duren eer ik die vaak kan dragen, zeker omdat onze bureau in de gang staat en er dus geen chauffage is. 


Reacties

 1. Ik vind hem top! (pun intended :p )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal iets voor jou om meteen de hack-mogelijkheden te zien in een nieuw patroontje. Dit zullen heel wat naaisters je nadoen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een simpel patroontje maar het biedt heel wat mogelijkheden, dit is een gemakkelijke variant die je gemakkelijk kan toepassen idd

   Verwijderen
 3. Mooi Delphine! Ik had nog zover niet gedacht maar je idee er een top van te maken is zeker goed gekozen. Ik vind het tevens een heel mooi stofje. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Bedankt! het zit echt snel in elkaar, zeker omdat je voor deze geen lint moet keren.

   Verwijderen
 5. Krijg er echt zin in om van het weekend ook een te maken. Erg leuk. Valt het een beetje op maat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is mijn gewone confectiemaat. In de matentabel val ik tussen twee maten in en dit is de kleinste daarvan. Het is natuurlijk een ruim modelletje maar dat hoort hier wel voor.

   Verwijderen
 6. Mooi stofje & mooie hack! Tof bij een spijkerbroek, naar met een net rokje ook heel mooi, denk ik zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ooh een rokje dat moet ik inderdaad ook eens checken als combinatiemogelijkheid.

   Verwijderen
 7. Wow, kei tof!! Die hack onthou ik, zo eentje wil ik ook wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zeker doen, want die zit echt snel in elkaar en is zalig om te dragen

   Verwijderen
 8. Heel mooi topje , ... die v hals lukt je goed .

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar √©√©nmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …