Doorgaan naar hoofdcontent

Nog eens een doosje naar West-VlaanderenAangezien mijn mama me vroeg om enkele mondmaskers op te sturen, besloot ik om nog wat leuke dingen mee te sturen ook.
Bij de lockdown box van Lotte Martens kreeg ik een code om de patroontjes te downloaden. Tussen die patroontjes vond ik een leuk boodschappentasje en laat dat nu net iets zijn dat mijn mama wel graag gebruikt. Ik ging dus op zoek in mijn voorraad en vond er deze twee stofjes die wel leuk combineerden. 
Het buitenstofje is er eentje dat nog overschoot van dit hemd, het binnenstofje is een klein deeltje van een hoeveelheid die ik kocht om mondmaskers te maken (don't worry stof is hier in huis geen probleem ;-) ).


Dit patroontje gaat iets anders te werk bij het stikken van het tasje dan ik gewoon ben maar eigenlijk bevalt het mij wel. En het effect met de twee stofjes vind ik ook echt wel tof zo. Ik heb alvast nog enkele andere ideetjes qua stoffencombinaties om ook voor mezelf een versie te maken. 

Er ging ook nog een shortje voor mijn zus haar kindjes in de doos, ik had nog net genoeg nadat ik een joggingbroek voor mezelf maakte.

De doos werd eerst verkeerd geleverd maar gelukkig brachten die mensen hun dezelfde dag nog langs bij mijn ouders. Intussen weet ik dat iedereen ook heel blij was met de inhoud van de doos en dat het in deze tijden waar ik door omstandigheden op afstand moet blijven, toch wel fijn is om zo contact te zoeken.

Er staan nog een aantal mensen op mijn lijstje met mensen die een kleinigheidje mogen verwachten, sommigen zullen het verwachten, anderen niet ;-).

Reacties

 1. Leuk tasje! Jouw boodschappentasjes die ik ooit won worden hier ook vaak gebruikt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. superlief van je! En ook lief van die mensen die het verkeerdelijk aankregen he seg! Ik stuurde ook mondmaskers naar een verkeerd adres, maar die kwamen zogezegd nooit aan..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja inderdaad we waren heel blij, het adres klopte wel maar de straten lopen zo in elkaar over dat een nieuwe postbode zich wel eens kan vergissen

   Verwijderen
 3. Geweldig als je zo een doos mag ontvangen !
  En wat een leuk shortje, ik ben op zoek naar een patroontje voor een tweejarige . Voor die stof ga ik eens naar lier moeten sporen ....

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar √©√©nmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…