Doorgaan naar hoofdcontent

een oude bekendePatroontjes opnieuw maken die je helemaal in het begin (of toch vrij hard in het begin) van je naai 'carrière' maakte, da's een proces vol verbazing.
Deze shorten maakte ik 4 jaar geleden, naast het feit dat ik een blog heb om mij daar aan te herinneren, weet ik ook nog dat ik ze maakte toen we hier aan het verbouwen waren ;-), dat helpt om er een tijd op te kunnen plakken.
Ze worden trouwens nog altijd gedragen die twee exemplaren. 


Nadat ik dit voorjaar al een short in french terry maakte, was het eigenlijk tijd om nog eens een deftiger exemplaar te maken, de Stone short dus nog eens. Ik kocht toen een jeans stofje bij Madeline, kocht daar zelfs knopen en garen bij en liet het toen liggen. Want amai zo'n short, dat is veel werk, geen zin in.

Toen de overlock op onderhoud ging (ook al een paar weken geleden dus), knipte ik het stofje en toen liet ik het terug liggen want tja, veel werk enzo hé...

Vorig weekend vond ik het tijd om de stapel geknipte stofjes toch wat te doen minderen en moest deze er op zondag aan geloven. Waar ik enkele jaren terug (althans in mijn herinnering) lang bezig was aan dit patroontje, ging dit nu op minder dan drie uurtjes (knippen dus niet inbegrepen). Ik heb intussen wel een iets betere naaimachine ook natuurlijk, dus het is niet zeker dat het door mezelf komt ;-).


Het patroontje dan, ik wist dat de maat goed zat, maar het enige minpuntje was dat de short bij veel beweging toch durft af te zakken en tja dat wou ik de mensheid besparen 😆, riemlusjes dat zag ik helaas niet zo zitten, toch wat schrik dat mijn machine die vele lagen minder tof zou vinden, dus ik ging voor een andere optie: een koordje.
Manlief wist aanvankelijk niet zo goed waarom er knopen en een koordje voorzien was, maar uiteindelijk kon hij er wel aan wennen.


Het stofje is een leuk en zomer jeansstofje van bij Madeline, ik gebruikte de 'slechte' kan aan de zakken, om toch wat speelsheid te creëren.

Nu ben ik alleen nog aan het twijfelen of ik deze short ook eens in verlengde versie als broek zou maken? Mijn vorige pogingen tot een broek mislukten meestal, vooral op vlak van de te kiezen maat, maar een broek da's toch een lange short? Niet?

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …