Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn avonturier
De voorbije (iets meer dan) 12 jaar waren een mooi avontuur, ik kan zeker stellen dat er veel dingen zijn die ik zonder mijn wederhelft nooit geprobeerd zou hebben. Had ik zonder hem een tandemsprong gemaakt? Of via ferrata geprobeerd? Ik denk het niet, al kan je het natuurlijk nooit weten.
Dit avonturen stofje van see you at six is dus eigenlijk op zijn lijf geschreven, al liet ik het de vorige keer passeren, want hij had wel genoeg truien.

Intussen ontdekte ik dat t-shirts uit french terry ook fijn zijn, dus kocht ik bij deze replay collectie een lapje om er een billie uit te maken. 
Een succesreceptje dus dat nog maar eens herhaald werd. Voorlopig mogen we nog niet veel meer doen dan wat gaan wandelen of fietsen, maar we dromen alvast van tijden waarin we terug aan koorden kunnen hangen. Al mag hij daarvoor voorlopig zijn mooie avonturen billie wel niet dragen, daarvoor is die nog te nieuw ;-).


Reacties

 1. De avonturen billie 👍, echt heel mooi .

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo lief wat je schrijft over jullie relatie! Het is altijd mooi om te zien dat je als koppel meer bent dan 1+1. En het t-shirt mag er ook zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke t-shirt! Ik had ook gepland om uit de heruitgebrachte collectie stof te kopen, maar tenslotte maar niet gedaan (mijn wederhelft vraagt altijd of ik op een stand sta op een stoffenspektakel! ) Ben beetje stoffen verslaafd vrees ik....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof stofje! Daar zou ik mijn lief ook een t-shirt uit durven maken ;).
  Leuk dat jullie samen zo avontuurlijke dingen doen. Dankzij mijn lief gingen we enkele vakanties terug paragliden. Ik had zo veel bang op voorhand en hoopte stiekem op slecht weer. Uiteindelijk is dat zo goed meegevallen. Soms hebben we gewoon een "duwtje" nodig hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hij staat er mee! Ik zag dit altijd als een kinderstofje (in mijn hoofd) maar mooi bewijs dat het ook anders kan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …