Doorgaan naar hoofdcontent

geen hemden in 2020


De hemden blijven min of meer onaangeroerd in de kast hangen dit jaar, of ja toch sinds deze zomer. Want ook manlief werkt bijna permanent van thuis uit. Nu het wat frisser wordt merk ik dan ook dat de kast met longsleeves sneller leeg is, want ja die heeft hij wel, maar niet echt heel veel.
Het werd dus tijd om nog eens eentje te maken. Standaard zou ik daarvoor naar de billie grijpen, snel klaar en past perfect. Alleen is altijd hetzelfde ook maar saai. Gelukkig stond er onlangs een leuke in La Maison Victor, eentje met knoopjes op de schouder, wat een leuk detail is. 


Het stofje, dat is een structuurtricotje dat ik deze zomer bij Madeline kocht. Iets warmer dan gewone tricot en dus ideaal voor dit projectje. De knoopjes komen uit de doosjes die ik van Peter zijn oma kreeg vorig jaar. Stuk voor stuk met liefde bijeen gespaard door haar, zoiets maakt deze longsleeve af vind ik. Foto's nemen deden we deze keer op een wandeling rond Steendorp. Een mooie herfstdag en enkele verborgen pareltjes ontdekt daar. 

Ik ben alvast op zoek naar nog patroontjes voor longsleeves die net iets anders zijn dan een doodgewoon effen t-shirt. Als je tips hebt laat dan zeker iets weten. 

Reacties

 1. Leuk, zo’n longsleeve. En veel minder strijkwerk 🤣

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat je man goed, die kleur. Mooie longsleeve.
  Een ander leuk patroon voor een longsleeve is de Rocco van zonen09. Kan ook in sweatervorm gemaakt worden en met of zonder steekzakken. Verschillende opties heeft dit patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De rocco heb ik inderdaad maar voorlopig enkel als sweater gemaakt moet ik zeker eens bekijken als longsleeve ook

   Verwijderen
 3. Inderdaad, da's wel een toffe als afwisseling, bedankt voor de inspiratie!
  By the way, ik haat strijken, dus als manlief het tegenwoordig waagt om een hemd aan te doen, dan vraag ik steevast hoe belangrijk zijn meeting is. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha manlief heeft vaak noga´ belangrijke meetings maar gelukkig accepteren die mensen intussen vlot de deftige maar comfortabele outfits en blijft dat strijkwerk in de kast

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee.  Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook. Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier.  Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto&

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar. Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar.  Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na e