Doorgaan naar hoofdcontent

Lingerie maken: een tussendoortje




Ik kocht net na de tweede les lingerie maken online een kit om een slip te maken (oké ik kocht meer om verzendkosten te besparen, maar dit setje was bedoeld om als eerste te gebruiken), nog een vrij simpele combinatie (de onderste op de foto hierboven) zonder kantjes of extraatjes maar wel een mooi bij elkaar passend stapeltje. Ideaal om te oefenen met wat ik al kon en als resultaat iets te hebben waar ik toch heel blij mee ben. 

Omdat de slips die ik maakte met het patroontje uit de les heel goed zitten, besloot ik om met dit model te starten. Daardoor werd het een vrij 'gewone' zwarte onderbroek, afgewerkt met fold over elastic aan de benen en een mooie taille-elastiek bovenaan.



Een zwart/ wit exemplaar, dat met veel van mijn bestaande bh's te combineren valt. 

Op zich is het naaien met lycra en fold over elastic niet extreem moeilijk, maar het echt helemaal gelijkmatig naaien wordt toch beter naarmate ik het meer doe. Van deze eerste set heb ik nog voldoende lycra en fold over elastic over om nog iets te maken, misschien combineer ik dit met een stukje witte kant voor een volgend exemplaar. 

Nadat ik wat 'geoefend' had met lycra en zowel picot elastiek als fold over elastic, werd het tijd om eens wat te experimenteren met kant. 



Ik gebruikte hiervoor het e-book van studio costura. Als eerste koos ik ervoor om comfort en uitzicht te combineren en maakte ik een slip waarbij de voorkant gedubbeld is met kant. De binnenkant werd uit lycra gemaakt, de buitenkant uit kant. Ook al is dit een mooie kwaliteit kant, lycra zit naar mijn gevoel toch een pak aangenamer om een volledige dag te dragen. 
Ik werkte alles af met de zwarte picot elastiek die erbij geleverd werd.
Van deze kant had ik nog voldoende over om nog iets te maken, ik kocht intussen ook nog wat fournituren bij dus dat stuk zie je binnenkort verschijnen. 

For those of you who want to read more blogposts in English, go and have a look at Just Delphine - English. 

Reacties

  1. Vooral dat tweede broekje vind ik supermooi. Jouw steken vind ik toch al heel gelijkmatig, straf. Benieuwd naar je volgende stuks!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toffe broekjes , lijkt toch niet gemakkelijk om te maken .

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Delphine Hoorelbeke13 november 2020 om 07:11

      Bedankt! Onderbroeken vallen eigenlijk goed mee, het is een kwestie van één keer te zien hoe je het kruisje moet maken en dan wat te oefenen met de elastieken. Nu het voordeel is, als ze de eerste keer niet perfect zijn, niemand die het ziet hé ;-).

      Verwijderen
  3. Knap met dat roze kant! Ziet er ook echt comfortabel maar toch zeer vrouwelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Delphine Hoorelbeke18 november 2020 om 20:47

      Bedankt! Ze zitten inderdaad heel comfortabel en dat vind ik toch het belangrijkste.

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Blogtour: Tamarillo van Cherry designs

De blogmeet dat is echt iets tof, een hele avond tetteren met gelijkgestemde zielen, gegarandeerd een succes. Ik denk dat onze mannen maar al te content zijn dat we dat tetteren op een ander gaan doen, want meer dan 30 vrouwen samen dat moet toch wat lawaai geven ;-). Bij de blogmeet horen ook buitenkansjes en dit was er eentje van. Stephanie, beter gekend als Juffrouw Kersjes , deed ons een metertje tricot uit haar webshop cadeau om haar nieuwe patroontje uit te maken. Aangezien ik mezelf al ingeschreven had voor de testronde van dit patroontje (en het heel spijtig vond dat ze mijn maat niet meer nodig had) ging ik hier graag op in. Ik klikte haar webshop open en koos voor tricot, het eerste stofje dat ik toen zag, sprak mij zo aan dat ik zelfs niet meer verder zocht. Het is er eentje van Art Gallery. Echt een hele mooie kwaliteit, echt heel zacht! Na het wassen ziet het zwart er wel een beetje pluiziger uit, ik heb dat wel vaker met zwart/wit stofjes, mensen met wasti