een fancy pyjamabroek

Af en toe moeten we eens uit onze comfortzone stappen. De sunny pants bleek bij nader inzien ook draagbaar om te gaan werken indien juist gecombineerd en met mijn nieuwe salopette (een gekochte welliswaar) kreeg ik ook al complimentjes. Dus wou ik de Mira broek ook wel eens proberen. Dit leek mij de warmere versie van de sunny pants.
Ik vond deze broek een stukje moeilijker om te maken door de zakjes. Ik werkte ook voor de allereerste keer ever met leer. Het leer (of nepleer of skai, ik ben niet thuis in die termen) voor de zakjes en tailleband viel wel mee maar de nepleren paspel is absoluut geen succes en zou ik nooit meer gebruiken. Na wat gepruts ontdekte ik dat het veel vlotter ging als ik de drie lagen in één keertje naaide zodat de paspel ertussen zat. Op die manier bleef die zitten en ging die geen eigen leven leiden.
Toen de broek af was, vond ik ze niet zo mooi, oepsie. Door de foto's en het feit dat mijn ventje ze wel mooi vindt, weet ik niet meer wat te vinden en wil ik ze nog een kans geven. Het blijft wel een feit dat je niet van te dicht mag komen kijken, want de afwerking aan de zakjes kon beter. Maar comfortabel is ze in ieder geval wel.
Voor zij die de broek graag willen maken, ik ben maar 165 cm lang en toch is deze broek net gepast van lengte (net boven de enkel met nog wat pofeffect), de meeste mensen zullen ze dus moeten verlengen.
Ik probeerde twee combinaties, wat vinden jullie ervan?
Ik denk niet dat ik deze broek nog eens maak maar ik zou wel graag eens leren hoe ik die zakjes volgens de regels kan maken. Dus als er iemand de gouden tip heeft of een ander mooi patroontje waarin zo'n zakjes gebruikt worden (met duidelijke uitleg), shoot!

stof: Mon Depot
nepleer en paspel: Framalo

Reacties

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie