een grace voor op congres

Ik was onmiddellijk fan van de grace jurk van la maison victor toen ik die zag. Hij werd hier eerst al een keertje in een wollen stofje gemaakt en heel veel gedragen. Omdat de winter toen al op zijn einde liep, of dat hoopte ik toch, werd dit modelletje in een dikker katoentje gemaakt voor de lente. Deze werd zo mogelijk nog meer gedragen en begint zelfs al wat te verslijten. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik hem wekelijks in de was vond.
Een volgende zomerversie volgde dan ook, dit keer in piqué van bij Mon Depot. Het lichte roze bleek helaas niet zo mooi bij mijn gezicht te passen, dus ging ik op zoek naar een bijpassende sjaal. het bijpassend vestje vond ik in mijn kast.
Toen ik de eerste keer deze combinatie droeg om te gaan werken, vond ik dat deze wel heel erg deftig was en helemaal geschikt voor op congres. Dus zo werd mijn allereerste zelfgemaakte congresoutfit geboren.
Ik koos bij al mijn exemplaren voor een gewone rits (geen opgenaaide rits want dat vind ik niet mooi) en bij dit exemplaar zelfs voor een blinde rits omdat ik geen bijpassend kleur vond en ik ging contrasteren met een bruine.Mijn excuses voor de minder goeie foto's, maar ik nam geen fotograaf mee op congres dus zal je het hiermee moeten doen ;-).


Ik kocht trouwens vorig jaar nog een wollen stofje om ook nog een winterversie te maken, dus deze komt binnenkort op de planning te staan.

De rest van mijn piqué stofjes (eentje van bij mon depot en eentje van bij de stoffenmadam) zal ik ook proberen om te toveren in congreskleedjes, nu nog op zoek naar patroontjes. Ik dacht zelf aan de Mary jurk uit la maison victor voor één van de twee stofjes.


stof: Lucy has a secret (mon depot)
patroon: grace (la maison victor)
sjaal: veritas
vestje: lola en liza 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie