naaien voor mannen: een hemd

Mijn kleerkast begint iets te goed gevuld te raken, dus was het nog eens tijd om iets voor mijn ventje in elkaar te zetten.
Op het werk draagt hij altijd een hemd en ik moet me haasten met wassen en strijken om rond te raken zodat hij telkens genoeg propere hemden hangen heeft. Dus een hemd zou het worden.
Ik maakte dit model al twee keer. De eerste keer was niet zo'n succes, het hemd was een beetje scheef. Maar wel draagbaar als hij het open laat hangen met een t-shirt onder, niet voor het werk dus. De tweede versie was al stukken beter, maar de kleur flatteert hem niet echt. Het wordt wel vaak gedragen en zowel de stof (soft cactus) als het model zijn dus goedgekeurd. De aanwezigheid van een borstzakje is een must (dat kwam ik te weten nadat ik al 2 jaar hemden zonder koop :s).

Toen de nieuwe collectie van soft cactus uitkwam bestelde ik onmiddellijk dit stofje bij mijn favoriete stoffenwinkel. Het bleef helaas nog eventjes in mijn bakken liggen.
Enkele weken terug begon ik dan aan het hemd tijdens het naaicafé bij Madeline. Uiteraard raakte het niet af op één avond en na een daaropvolgend avondje waarop er meer getornd werd dan genaaid, bleef het nog eventjes liggen.
Maar intussen is het afgeraakt. Sedert de asymmetrische eerste versie, wordt de kraag hier met een meetlat nagemeten en hij is wel degelijk symmetrisch ;-).

stof: Soft Cactus van bij Madeline de stoffenmadam
knoopjes: Mertens Mercerie in Melle
patroon: bijlage knip april 2014


Dit is nog een zomerhemd want een winterhemd met manchetten daar durf ik nog niet aan beginnen. Er staat wel een workshop gepland daarvoor dus binnen enkele maanden komt ook dat in orde en kan ook zijn wintergarderobe aangevuld worden.

Reacties

 1. Wauw, knap gemaakt! Mijn man wacht 1,5 jaar (on)geduldig op zijn hemd.... Schandalig lang, ik weet het, maar meneer wil lange mouwen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei lange mouwen, dat durf ik ook nog niet, maar daarvoor zijn er workshops ;-) korte mouwen is niet zo heel moeilijk, alleen de eerste keer wat prutsen aan de kraag maar daarvoor zijn er teststofjes hé

   Verwijderen
 2. Amai Delphine, moedig van jou en bovendien heel goed goed gelukt! Mannenkleding is voorlopig nog niet aan mij besteed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. derde keer goede keer hé ;-) dat ging ook niet van de eerste keer bij mij hoor. trouwens volgens mij kan je dat zeker wel mannenkledij, de meeste mannen dragen ook t-shirts hoor ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie