Koken is nooit een passie geweest, niet dat ik er problemen mee heb om het te doen, maar hoe sneller het klaar is, hoe beter. Snel-klaar receptjes zorgen ervoor dat er meer tijd overschiet voor andere zaken en zijn heel handig op hectische weekdagen, dus vandaar hier twee van de receptjes die ik graag gebruik. Hoeveelheden heb ik er niet altijd bijgezet omdat ik meestal op het gevoel werk en een beetje vastzit aan de voorverpakte hoeveelheden in de supermarkt. Ik gebruik ook geen toegevoegd zout, dus dat kan je gerust wel toevoegen.
Pastaschelpen met komijngehakt
benodigdheden:
- pastaschelpen (chonchichlioni)
- gemengd gehakt (ik neem meestal 300 g voor 2 personen)
- komijn
- look (of lookpoeder)
- olijfolie
- gemalen parmezaan
- blik tomatenstukjes (ik gebruik er 2)
Bak het gehakt aan in olijfolie en voeg de look toe. Als het gehakt gaar is mogen de blikken met tomatenstukjes erbij en kan je naar smaak komijn toevoegen (ik doe ongeveer een half glazen potje per keer). Ondertussen kan je de pastaschelpen koken.
Serveer door de pastaschelpen te vullen met het gehakt en te bestrooien met parmezaan.
Pizza met rundsvlees
benodigdheden
- pizzadeeg (of je kan er zelf maken)
- gemarineerde rundsreepjes (Colruyt) voor één pizza ongeveer 300 g
- spinazie (of diepvriesspinazie)
- mozzarella
- olijfolie
Volg voor de gaartijden de instructies op het pak. Smeer het deeg in met olijfolie (dat gaat het beste met een borsteltje). Verdeel de rundsreepjes, spinazie en mozzarella over de pizza en bak af.
Smakelijk!
Snelle gerechten, daar ben ik GROTE fan van! Ik ga ze zeker eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderensnel eten op tafel is meer tijd om te naaien ;-) en ik heb ook vaak dat ik geen honger meer heb als ik een hele tijd aan het koken ben omdat ik door de geuren al genoeg heb ;-) dus snel eten smaakt mij beter
Verwijderen