een warm winterbreisel

November was en is een drukke naaimaand. Ik ben aan verschillende projectjes tegelijk bezig waardoor niets afgewerkt raakt. De enige twee zaken die al afgewerkt zijn mag ik nog niet tonen ;-). Maar ik hoop dit weekend mijn volgend maaksel af te kunnen werken en te kunnen showen, stay tuned dus.

Nu het vandaag zo koud was op onze bureau, werd het tijd om de gebreide truien van onder het stof te halen.


Enkele jaren geleden maakte ik dit exemplaar. Een heel leuk patroontje om te maken: niet te moeilijk maar ook niet te saai! En gemaakt met dikke naalden, snel klaar dus ;-).

Ik maakte dit in breiwol die voor 100% uit wol bestaat, dus het is een enorm warme trui. We kenden die eerste winter een koude winter dus toen werd hij veel gedragen, sindsdien is hij altijd te warm gebleken voor onze zachte winters. Van mij mag het dus gerust nog eens vriezen: liefst in de kerstvakantie als ik de baan niet op moet ;-).
Deze trui is eerder een kort model maar de coll is zalig om in weg te kruipen. Het oorspronkelijk model voorzag geen boordje onderaan maar omdat het anders teveel opkrulde voegde ik dat wel toe.


Sinds ik mijn naaimachine heb, gaat het breien stukken trager waardoor ik er niet meer toe kom om truien te breien, gelukkig heb ik mijn snelbreiende mama nog om er voor mij te maken. Ze heeft er trouwens opnieuw eentje afgewerkt voor mij.
Mijn eerste sjaal van deze winter is trouwens bijna klaar (nog 5 cm te gaan ;-), ik probeer die vanavond af te werken ). Alhoewel ik het terug voel kriebelen nu ik dit exemplaar uit de kast haalde.

Reacties

  1. Mooie trui! Breien is bij mij geleden van toen ik 10 jaar was vrees ik...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mijn pogingen op die leeftijd waren eerder kaas met gaatjes sjaals ;-). maar 8 jaar later ging het plots veel gemakkelijker

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje