Doorgaan naar hoofdcontent

workshop damesmantel


Een mantel dat had ik nog niet (echt eerlijk waar!). Mijn mama verklaarde mij gek maar Nancy kon mij overhalen om deze workshop te volgen in haar winkeltje. En ik heb er zeker geen spijt van. Het patroon valt supergoed mee om te maken en met de goede begeleiding van An ging het vlotter dan verwacht.
Op het einde van de dag stootten we wel op een foutje maar An had al snel een oplossing klaar, ik maakte dan nog een foutje bij het rechtzetten van het foutje (tjah na bijna 10 uur naaien is de concentratie niet zo groot meer) maar dat werd vakkundig opgelost door An.Mijn mantel raakte uiteindelijk niet af (en dat lag zeker niet aan An want ik mocht nog blijven ook al was al de rest al door) dus werd die op donderdag verder afgewerkt tijdens het Open Naaiatelier. Dat apprecieer ik echt, bij De Stoffenmadam ga je met een afgewerkt stuk naar huis of kom je nog eens terug.
 Er werd bijna een hele avond met de hand genaaid want de volledige zoom is met een blinde zoom vastgezet (de tweede keer dat ik dat doe, binnenkort kunnen jullie hier de eerste keer bewonderen).

Het buitenstofje komt van bij Mon Depot (blauwe wol van Amelia Milano), ik werd verliefd op de kleur toen het op de blog van An verscheen. De mantel heeft ook een laagje molton en een dikkere tricot als voering (gladde voering voor de mouwen wel) van bij de stoffenmadam. Aangezien ik niet de juiste knopen vond koos ik voor grote drukknopen, ik vind het ook wel passend bij deze effen kleur dat je geen knopen ziet. 
Ik heb jammer genoeg geen stof meer over om een riem te maken voor erop, maar zonder vind ik de mantel ook heel mooi. 

Het voorbeeld dat op het patroon zelf getoond wordt is met de naden naar buiten. Toen ik zag dat we deze mantel gingen maken schrok ik wel, want ik vond het niet echt mooi. Maar wij werkten hem anders af en voegden ook nog steekzakken toe in de zijnaad. De mantel werd ook een groot stuk ingekort bij mij. Nu ben ik wel overtuigd van de keuze van An en Nancy (gelukkig maar na al dat werk ;-) ). Ik maakte een maatje groter dan normaal omdat ik zoveel lagen stof voorzien had en om ervoor te zorgen dat ik zelfs met een dikke wintertrui in mijn mantel pas.

Ik ben zelf heel tevreden met het resultaat en heb al zin om volgend jaar een nieuw exemplaar te maken in zwarte of grijze wol. De andere vrouwen maakten ook stuk voor stuk pareltjes (ik ben stiekem jaloers op die van Wendy ;-) ) dus inspiratie genoeg voor volgend jaar.

Binnenkort start ik aan het breien van een bijpassende sjaal (in het kleur van de voering). Zoals jullie hier al konden lezen ligt mijn breitempo helaas heel erg laag, dus ik koos alvast een sjaal uit mijn lade uit om mijn jas voorlopig mee te combineren.

De mantel werd al gedragen voor de opening van Mon Depot.. Dit seizoen is echt niet zo'n leuk seizoen om foto's te nemen voor de blog, daglicht is zeldzaam en het weer werkt ook niet altijd mee. Binnenkort dus iets meer foto's van bij de kerstboom, maar in het voorjaar maken we dat dubbel en dik goed met meer foto's in open lucht, beloofd!

Reacties

 1. Super, Delphine! Hij staat je echt mooi! Laat de koude dagen maar komen. Nog eens bedankt voor de gezellige dag en avond x (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele karwei denk ik, maar het resultaat is dan ook meer dan geslaagd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks!
   het werk viel echt veel beter mee dan verwacht, je moet zeker eens die workshop overwegen. de voldoening van zo'n groot werk is ook groter

   Verwijderen
 4. Hopelijk wordt het nog wat kouder zodat je dubbel kan genieten van je dikke jas. Mooi gemaakt, staat je prima!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu is het inderdaad nog te warm, dus ik bestel koud maar droog weer ;-).

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Bij Madeline De Stoffenmadam in Lier. Een leuke dag erbovenop.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …