Doorgaan naar hoofdcontent

De langverwachte Louisa voor dames en tieners


Enkele weken terug kreeg ik in mijn mailbox een mailtje van Marte van Compagnie M, of ik wou deelnemen aan de test van haar Louisa jurk voor vrouwen. Daar moest ik uiteraard geen twee keer over nadenken. Bij deze test was een specialleke voorzien, ze organiseerde namelijk een testevent in Bar Stark in Deurne.
Ik was toch wel wat zenuwachtig voor dat event, maar dat bleek helemaal niet nodig. Ik kwam naast Marie-Paule van Sopoposew te zitten en in de buurt van Madame Stof. Dat bleken twee heel toffe madammen om van de rest van de tafel nog maar te zwijgen, Ivy, Seija,... .
Er was voldoende ruimte voor alle 30 de madammen en door de opbouw van de  ruimte zelf klonk het niet als een kippenhok vol tetterende dames. Ik hoorde Marte zelfs zeggen dat je een speld kon horen vallen.
Bar Stark zelf is ook echt de moeite, ik bestelde er eerst een cappuccino. Ik kreeg niet alleen een heel lekkere cappuccino maar een echt kunstwerk voor mijn neus!


A few weeks ago, I received an e-mail from Marte. She asked me to test her new Louisa dress for women. On top of that, she organised a test event at Bar Stark.
Before the event, I was nervous, but that was completely unnecessary. I met a lot of new people including so popo sew and madame stof. I like to read their blogs even more after the event, they are not only nice on their blog but even better in real life. Most of the other blogs were unknown for me before the event, but now my reading list is extended with a lot of interesting new blogs.

The workshop space was big enough for 30 ladies and you even wouldn't tell that we were chatting all the time ;-).
Bar Stark is a coffee bar located in a castle and I would definitely recommend the cappuccino. The capuccino was a work of art (and really good). 




Ik zou nog wel eventjes kunnen doorgaan over die superleuke dag maar tijd om het over de louisa te hebben. Ik koos voor de versie met asymetrische zakken in een effen stofje van bij de stoffenmadam. Haar gabardine dat is toch een zaligheid, mijn ventje droeg zijn short deze zomer ook al zo graag. Mijn borstomtrek valt in een 38 maar voor de rest ben ik smaller (nota van de man des huizes: er is niets mis met mijn borstomtrek ;-) ). Ik vertrok dus van een 38 die ik versmalde aangezien ik daar een 36 paste en bleek dat die wat tegen trok aan mijn schouders. Na het zien van mijn eindresultaat zei Marte dat ik de volgende keer best een 36 neem met een borstcorrectie. Met mijn beperkte naaiervaring is dat toch een brug te ver, maar in Marte haar definitieve handleiding komt er een stukje over aanpassingen, dus ik probeer het binnenkort zeker eens!

Naaien met een bende vrouwen is een voordeel als je moet versmallen, je krijgt hulp bij het spelden (dank je wel Marte!) en nameten van de zoom (ik ben zelf scheef zo bleek...) en het allerbelangrijkste: er is altijd iemand om je rits open of dicht te doen!

Ik ben zeker en vast tevreden met mijn jurk, hij zit super en door de stretch in de stof heb ik nog voldoende bewegingsruimte.
Na het event moest ik enkel nog omzomen. Aangezien er maar een halfuurtje tijd meer was hield ik dat voor thuis want blindzomen (met de hand dan nog) dat deed ik nog nooit zelf en wou ik dus rustig proberen. Ik vroeg tijdens een vrije workshop in 't Naaiatelier om het eens voor te tonen, want Marte is de eerste die er in slaagt om mij een jurk met de hand te laten omzomen.
Dan was het enkel nog wachten op beter weer om foto's te nemen. Voor deze gelegenheid wou ik echt wel op locatie gaan, de wind speelde mij wel wat parten tijdens de shoot zoals je wel kan merken. Maar mooi weer dat kwam de laatste weken enkel voor op dagen dat ik moest werken.

een blinde zoom
waar is de rits? ;-)















Time to talk about the dress. I really liked the version with the assymetrical pockets so that's the one I made at the event. I went to 'de stoffenmadam' to find the perfect fabric. I wanted a stretch fabric and she proposed this one. I really like the fabric, it is really comfortable to wear. 

I have size 38 for my chest but all my other measurements are smaller. For this version I made the 38 which I adapted to the rest of my measurements. But next time I will start with the 36 and do a chest adjustment. I was not able to do that on my own, but in the final pattern the explanation for this adjustment is included.

Sewing with so many nice people is really handy when you need someone to help you with your adjustments and checking the length of the dress. And of course you have extra hands to open your zipper ;-)!

At the end of the day I only had to finish the hem, this time (first time ever!) I finished it with some hand stitching.
Taking pictures outside was a real challenge, it was a really windy day (as you can see on the pictures) but I really wanted to have day light and a nice location.






Rep je dus naar Marte haar site en bestel het patroon, dan heb je je feestjurk nog op tijd. Deze week krijg je 10% korting met de code LOUISA10.

The only thing you have to do is visiting Marte her website and buying the pattern. With the code LOUISA10 you have a 10% discount till the end of the week.
 You still have plenty of time to finish your party dress or adding the pattern to your Chrismas wishlist.

Reacties

  1. Als ik het zo lees toch wel spijt dat ik me niet ingeschreven heb voor het testevent. Jouw versie is heel mooi geworden, mooie kleur van stof! Het patroon heb ik zonet met de post ontvangen, straks aan de mijne beginnen tekenen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dank je wel! Begin maar snel aan jouw versie dan kan ik ook komen piepen! Met welke optie ga je beginnen?

      Verwijderen
  2. Heel mooi !!
    En het was me een genoegen om tegenover jou aan tafel te zitten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ik vond het ook super om jou te leren kennen en met zo'n mooie juliajurk was het nog extra mooi om op te kijken ook ;-)

      Verwijderen
  3. Het was echt een geweldige dag, dat test event! Wat een mooie jurk is het geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja Delphine, je staat er echt super mee! Mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank u wel! Dit model staat echt superveel mensen mooi en met haar uitgebreide handleiding over aanpassingen is mijn borstomtrek geen probleem meer (en andere mensen hun heupomtrek of wat er ook afwijkt van de standaard maten)

      Verwijderen
  5. Wat een leuke jurk Delphine! Je staat er prachtig mee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thanks! ik ben heel benieuwd naar jouw foto's want op de hanger is dat al een toppertje!

      Verwijderen
  6. Mooie jurk! En die borstaanpassing is weliswaar veel werk, maar ik vind Marte's uitleg heel duidelijk. En anders mag je 't mij ook vragen; ik weet nu hoe het werkt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke jurk! Ik vind de setting van je foto's ook geweldig! Zet die foto's volgende keer maar groter! Dat mag je met fierheid tonen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Ik probeer volgende keer wat meer foto's te nemen, maar de wind zorgde voor wat moeilijkheden ;-)

      Verwijderen
  8. Hoewel ik absoluut fan ben van de kangoeroezak, hoe meer ik de versies zie met de zijzakjes, hoe liever ik ze zie! Dus ook bij deze versie. Ik vind hem heel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. en ik heb het omgekeerde met de kangoeroezak. Eerst niet zo'n fan maar nu ga ik er toch eens eentje proberen (net een stofje voorgewassen).

      Verwijderen
  9. nog een tijdje na datum ;-) maar bedankt voor de tip (via facebook ;-)). mooie versie in een erg mooie en flatterende kleur!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d