een geschenkje voor Oona

Eind december werd Oona geboren, aangezien haar mama al eens aan vrienden van ons liet weten dat ze het kleedje dat ik voor die vrienden hun dochter gemaakt had heel mooi vond, stond het snel vast dat ik iets zou maken voor deze prinses.
Het geboortekaartje liet echter op zich wachten, de post was enorm traag. Dus ging ik zonder extra 'richtlijn' op zoek naar stofjes. Hopelijk valt dit stofje in de smaak.
Ik toverde dit stofje om tot de Lila jumpsuit van Compagnie M en Lily and Woody. Dit patroontje is zeker niet zo moeilijk maar ik begon er oververmoeid aan waardoor het tornmesje iets teveel bovengehaald moest worden (lees de naad tussen boven en onderkant zat langs buiten...). 


Gelukkig is dat aan het eindresultaat niet te zien. Ik weet natuurlijk niet hoe dit jumpsuitje er uit ziet op model, dus ik hoop maar dat ook dat resultaat in orde is.
De sluiting maakte ik met color snaps van prym. Het blijft nog een beetje zoeken of dit wel ideaal is voor babykledij. Ik vind ze persoonlijk nogal stroef open gaan, maar als ik wat rondsurf dan zou dat moeten beteren na enkele keren. Als er iemand andere en betere alternatieven of tips heeft, laat zeker een berichtje dan.
Oorspronkelijk wou ik nog een jurkje maken maar ik was niet helemaal tevreden met het resultaat, de stof was iets te dik voor de rimpeltjes, dus werd dat in de bak met onafgewerkte projectjes gesmeten. Ik stopte in de plaats nog een centje in het pakje, dat komt zeker en vast van pas met twee kleine kindjes in huis.
De foto's werden bij kunstlicht gemaakt en zijn daardoor niet zo heel goed gelukt, maar voor ik het geboortebezoek is er geen gelegenheid meer om ze bij daglicht te maken. Het wordt dringend tijd dat het lente wordt.

stof: De Stoffenmadam

Reacties

 1. Schattig, daar zal ze zeker blij mee zijn!

  En ja, die lente mag komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een superschattig baby-cadeau, daar gaan ze zeker blij mee zijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het want het is toch wel spannend aangezien ik de mama niet zo goed ken .

   Verwijderen
 3. Leuk!! Ik vind de snaps hier ook nog wat stroef gaan, hopelijk betert het inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik hoop het ook maar checkte nog eventjes bij compagnie M en dit zouden wel de beste sluiting zijn voor babykleertjes. De mama was trouwens heel blij met het geschenkje

   Verwijderen
 4. Heel mooi. Ik heb ook twee jumpsuitjes gemaakt. Ik gebruikte als sluiting de junior drukknoopjes van Prym, gekocht bij Veritas. Die gaan beter open en zijn ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oh dank je wel voor de tip, ik zal die inderdaad eens kopen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie