Doorgaan naar hoofdcontent

een werk van lange ademFebruari en maart waren heel hectisch hier. Veel leuke zaken op de planning maar daardoor ook heel druk, helaas ook wat minder leuke zaken die de nood aan ontspanning alleen maar groter maakten.
Dus nam ik stof en machine mee en ging ik voor een avondje ontspannen naaien naar De Stoffenmadam. Ik had vooraf moeten weten dat een hemd met lange mouwen niet geschikt was voor dit doel maar ik moest en zou een hemd maken.
Ongeveer halfweg de avond gaf ik het op. Mouwsplitten met een handleiding uit de knipmode daarvan kreeg ik alleen maar zin om de boel aan de kant te smijten. Nancy bood nog aan om te helpen maar ik was het eventjes beu (sorry Nancy ik beloof in het vervolg vrolijker te zijn ). Ik kocht nog wat stofjes (dat hielp wel ;-) ) en ging naar huis.
De week erop trok ik opnieuw naar Lier en Nancy had een filmpje klaarstaan voor mij met de uitleg voor die mouwsplitten, echt superlief. Ik kreeg ze dan ook ineen. Niet perfect (en niet perfect gestreken tussendoor, I know Nancy ;-) ) maar beter dan ik ooit op mijn eentje had kunnen maken. De rest van het hemd werd thuis afgewerkt.
Ik ben blij dat het hemd goed past want er kropen vele uren werk in. Ik wil zeker nog een hemd maken maar nu eventjes enkele projectjes waar ik sneller voldoening uithaal om terug energie op te doen. Het volgende hemd word er sowieso eentje met korte mouwen want de zomer komt eraan, dus dat is dan al één zorg minder ;-).Op de rug koos ik niet voor de plooi in het midden die op het patroon aangegeven staat maar voor twee plooitjes aan de zijkant. Ik zag dit op één van de gekochte hemden en vond dit eens iets anders.Een hemd waar zoveel uren werk in kropen dat is er toch eentje voor een speciale gelegenheid. De gelegenheid in kwestie was het huwelijk van mijn collega en ex-studiegenootje Valérie. Zij weet dat hier veel werk in kroop en kijkt dus niet op een foutje.
Uiteraard heel typisch: in de mouwen kroop het meeste werk en halfweg de avond droeg hij zijn hemd zo ;-)


Stof: Scapa van bij Mon Depot
knoopjes: Veritas
patroon: bijlage knipmodeReacties

 1. Dat patroon ligt hier, samen met het stofje, al meer dan 2 jaar op de to-sew stapel :-)
  Jouw versie is alleszins geslaagd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik snap het uitstelgedrag. Heel leuk als het af is maar ook veel gevloek tussendoor ;-).

   Verwijderen
 2. Super ! Op naar de volgende :-) (oefening baart kunst, ik kan het weten ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. er staat al een volgende oefening gepland ;-) wel met korte mouwen aangezien we hopen op een warme zomer. maar in najaar volgt er zeker een lange mouwen versie, het stofje is zelfs al gekozen

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.