een Susanne uit de couponnekesbak
Het heeft eventjes geduurd maar Nancy heeft terug een couponnekesbak staan in haar winkel. Ook in haar vorige winkel rommelde ik daar graag tussen. Het leuke is dat hier echt nog grote stukken in zitten waar je dameskledij uit kan maken en je vermijdt keuzestress want in de rest van haar winkel kan je uren twijfelen over welk stofje je zal kopen. Zo kocht ik dus dit lapje stof voor een Susanne. Ik kreeg er wel maar een korte versie uit, maar ook al had ik het vooraf niet verwacht: ik draag mijn korte versie het liefste.Een Susanne met rolzoom zou het worden. De handleiding van de overlock werd erbij gehaald en een proeflapje later was ik tevreden over de steek. Een Susanneke dat zit snel in elkaar, dus werd dit een uitprobeerversie. De rolzoom was daar één deeltje van (een eerste keer voor alles). Toen ik aan de zomen gekomen was, vond ik een tweelingstiksel precies ook maar zo saai. Mijn naaimachine heb ik al bijna twee jaar (en stiekem droom ik al van een betere ;-))  maar van de 200 steken die ze heeft, gebruik ik er maar heel weinig. Tijd dus om het proeflapje opnieuw boven te halen en een siersteek uit te kiezen. Deze valt niet echt op met dit stofje, maar ik vind het toch een tof detail.Ik heb er in ieder geval opnieuw een toffe Susanne bij voor deze lente en zomer. Op naar de volgende ;-)

stof: Madeline De Stoffenmadam
patroon: Susanne cardigan van Compagnie M

Reacties

 1. Ziet er goed uit :)
  Ik bestelde het patroon deze week bij de Stoffenkamer en ga het woensdag halen :) Ik ben ook het meest fan van de korte versie. Al denk ik dat voor de winter zo een lange ook wel tof is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Top, daar ga je geen spijt van hebben!
   Ik vind de langste het mooist maar draag de kortste het liefst ;-) ik denk dat ik eens een tussenversie maak ook want ik heb nog inspiratie genoeg voor dit patroontje

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie