White Dust(y)


Het mooie weer vorige week zondag was ideaal om wat blogfoto's te nemen van de zomerkledij die hier de voorbije weken genaaid werd.


Al vanaf het moment dat ik dit exemplaar van la maison victor in mijn handen kreeg, vond ik de plooitjes aan de schouder van de dusty intrigerend. Ik wou ook wel zo'n top in mijn kast.
Er verschenen echter meer en meer berichten op facebook over de helse lijnen om over te tekenen, dus stelde ik het uit, uit schrik om een merkteken of lijntje te missen en mijn stof om zeep  te helpen.
Toen Mon Depot onlangs terug weg trok uit Deurne gaven ze grote kortingen en kocht ik enkel 'test' stofjes. Test is hier eigenlijk helemaal geen goed woord, want de kwaliteit blijft uiteraard super. Maar het doet toch minder pijn om er in te knippen voor een patroontje waar je je niet zeker over voelt.
Ik koos voor een wit tricotje dat met alles te combineren valt, want mijn kleerkast bevat toch wel wat kleurrijke rokjes en broeken die om iets effen vragen.Het patroon leek mij in eerste instantie wat breed, maar toen ik de afgewerkte top paste vond ik het heel goed meevallen. Het is wijder dan wat ik normaal zou dragen, maar het zit echt comfortabel en ik voel mij toch niet helemaal vormeloos. Meestal vind ik het ook niet zo aangenaam dat een t-shirt achteraan langer komt dan vooraan. Maar bij deze Dusty blijft dat nog beperkt en merk ik het eigenlijk niet echt op tijdens het dragen.

Het overtekenen was inderdaad een hel, ik overtrok de juiste lijnen vooraf met fluostift zodat ze iets beter door het papier zichtbaar waren maar toch bleef het nog heel hard prutsen. Maar nu dat gebeurd is kan ik mijn patroon natuurlijk hergebruiken ;-).
Het in elkaar zetten ging vlotjes tijdens een avondje naaien bij de stoffenmadam. Ik moest maar één keertje tornen (omdat ik zat te tetteren ipv op te letten), dus dat viel heel goed mee. De zijnaden en boord onderaan werden met de overlock gedaan, de rest met de naaimachine om zo wat preciezer te kunnen werken.

Ik ben dus heel blij met mijn 'test'versie en zou zeker nog voor de combinatie Mon Depot en Dusty kiezen.

stof: witte tricot Max en Lola (Mon Depot)
patroon: Dusty top LMV

Reacties

 1. Heel mooie top!
  En een tip om patronen gemakkelijk over tw tekenen: gebruik (doorschijnende) puinzakken van den Action. Daar zie je alle lijnen heel goed door...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt, ook voor de tip. Als ik binnenkort eens de moed vind om te zoeken bij ons in de action (ze verhuizen daar precies elke maand alle rekken) dan zal ik die zeker eens zoeken.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie