Doorgaan naar hoofdcontent

een basis billie
Dat Zonen09 ook mannenpatronen heeft dat kunnen we allemaal toejuichen, een eerste billie werd dan ook al besteld door de echtgenoot nog voor het patroon te koop was en zelfs nog voordat hij wist hoe het eruitzag.
Het stofje mocht hij deze keer ook kiezen, hij koos nogal onverwacht een niet-effen exemplaar uit. Ik ben zelf nog niet 100% zeker of ik dit stofje wel leuk vind hiervoor of niet, maar soit degene die het draagt beslist (of toch deze keer ;-) ).
Daarna kwam het kiezen van opties, teveel keus dus werd er voor een simpel exemplaar gekozen: doodgewone mouwen, doodgewone hals, geen boordjes behalve aan de hals. Ik ben niet 100% tevreden van de hals. Een volgende keer probeer ik zeker de V-hals eens uit. Ik vind een V-hals sowieso mooier en een extra uitdaging mag wel eens ook.
Verder kan ik weinig toevoegen aan dit maaksel: perfecte maat volgens de eisen van de drager, handleiding om u tegen te zeggen en een superzacht stofje. Wat wil een mens nog meer?

De hoeveelheid stof die aangeduid staat is wel een overschatting, zeker omdat ik niet voor de raglan mouw koos en de stof echt wel 150 cm breed is. Ik heb dus nog een restje liggen voor een volgend projectje.

Het duurde eventjes vooraleer het weer meewerkte maar tijdens een uitstapje naar Pairi Daiza vorige zondag lukte het mij eindelijk om foto's te nemen.

patroon: billie zonen 09
stof: madeline de stoffenmadam

Reacties

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…