Doorgaan naar hoofdcontent

testen voor meneer soft cactus

Patronen testen deed ik tot nu toe enkel voor Compagnie M.  Maar aangezien ze nu geen vrouwenpatroon uitbrengt maar een kinderpatroon (wat ik ook wel aan het testen ben ;-) ) ging ik heel graag in op de vraag van de wederhelft van mevrouw soft cactus.
Jawel ten huize soft cactus loopt er heel wat talent rond en ook meneer soft cactus mengt zich nu in het naaiwereldje en dit met een patroon helemaal op jouw maat.
Ik was bij de eerste tien dus kon ik deelnemen. Ik kocht stof  in Kapellen en viel direct voor een extreem glad soepel viscose stofje. Jep je leest het goed extreem glad, je kan je het gevloek dus wel voorstellen...Het verschoof tijdens het knippen, het verschoof tijdens het spelden, het verschoof tijdens het naaien,... Je weet wel zo'n stofje met een eigen leven.
De uitleg van meneer soft cactus is heel uitgebreid maar toch eventjes wennen omdat het een compleet nieuwe stijl is. Ik moest dus af en toe eens iets twee keer lezen en af en toe sloop er ook een foutje in. Het jurkje belandde dan ook eventjes aan de kant om nadien met frisse moed terug verder te doen want iets lostornen in van die extreem gladde, delicate stof dat doe je best niet als de frustraties nog niet weg zijn. Ik ben ook niet zo heel erg tevreden met de afwerking maar dat ligt dus volledig aan de combinatie van mezelf en dit stofje, daar heeft meneer soft cactus helemaal niets mee te maken ;-).


Waarom ik meedeed met een test voor een compleet op mijn eigen maat getekend patroon? Wel in la maison victor heb ik geen probleem met de maten, daar pas ik om één of andere reden perfect binnen één maat. Maar bij andere, waaronder compagnie M is dit niet het geval. Meestal heb ik daar niet zoveel last van maar bij de louisa heb ik toch veel moeten aanpassen om mijn drie maten te combineren. Dus vandaar dat ook dit voor mij een leuke uitvinding is.
En wat nog beter is, het patroontje is gratis ter beschikking van jullie allemaal, je kan het dus gewoon uitproberen. De lengte kon je trouwens helemaal zelf kiezen door de gewenste lengte van de taille tot de zoom in te geven, dus je kan gerust iets langer kiezen als je dat liever hebt.

Nog zo'n voordeel van enkel jouw maat afgedrukt te zien is dat je niet moet zitten sukkelen met allerlei overlappende lijnen, je kan gewoon jouw maat zo uitknippen. En het is ook heel relax werken, niet nameten of aanpassen, gewoon vertrouwen hebben dat het goed komt. Het komt ook echt goed als je je goed hebt laten opmeten. Doordat mijn stof 0.0% rek heeft is het kleedje redelijk nipt bij het aan en uittrekken maar voor de rest past het perfect. Ik moet het dus gewoon aanhouden ;-).
Uiteindelijk heb ik de mouwen nog ingekort (bij mevrouw soft cactus komen ze tot onder de elleboog) want ik had een zomers gevoel bij dit kleedje dus vond ik de mouwen te lang en ik vreesde dat het niet zo vaak uit de kast zou komen als de klik er niet was. Ik ben nog op zoek naar een riempje voor erop om het wat extra te geven. De achterkant vind ik trouwens het mooiste aan dit kleedje, daar valt het heel mooi door.

De foto's zijn deze keer met de zelfontspanner gemaakt, dat is moeilijker dan gedacht ;-). Ik vond dus van al die foto's die ik nam  maar twee die en scherp en goed genoeg waren, dus sorry voor de povere foto's deze keer. Ik blijf verder oefenen en zoveel mogelijk mijn privé fotograaf inschakelen. Helaas werkte het weer ook niet mee deze week om nieuwe foto's te nemen.

PS: meneer soft cactus heet eigenlijk Bart, is heel vriendelijk en top om mee samen te werken. Het patroontje kan je eind juli onder hun nieuwe merknaam 'see you at six' terugvinden. En er is meer goed nieuws: ze komen met een nieuwe collectie stoffen onder diezelfde merknaam. Viscosestofjes deze keer. Ik ben alvast heel erg benieuwd naar de prints. Ook deze stofjes zal je eind juli/begin augustus op hun site zien verschijnen. Wil je als eerst op de hoogte blijven van dit alles volg dan zeker de blog van Naomi.Reacties

 1. Mooi resultaat ! Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Oh en nieuwe stofjes : altijd leuk om naar uit te kijken.
  Lieve groetjes
  www.koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg, wel vernieuwend zo'n concept.LMV valt meestal wel goed bij mij maar voor anderen kan dit de uitkomst zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, ik kan me voorstellen dat het voor mensen die in twee verschillende maten vallen echt top is dat dit er komt

   Verwijderen
 3. Leuke Vivienne! Heb je er al in "gedate" at 6? Straf dat je bij LMV zo in de maat valt, gij gelukzak. Voor deze patroontest mocht ik me ook gelukzak prijzen, al testte ik niet voor mezelf maar een buitenmaat. Superglad maar mooi stofke, het is geklooi. Ik had hetzelfde voor, maar hé het is allemaal goedgekomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gedate nog niet ;-) het weer wou vorige week niet zo mee, nu is het gelukkig wel prachtig weer.

   Verwijderen
 4. Hier nog een tester!
  En ook hier zo'n vervelende stof ;-)
  Jouw versie is heel knap geworden! En ook ik ben fan van het patroon, vanzelfsprekend...
  Vanavond zwier ik mijn versie ook online!
  (madebyelke.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ik denk dat we allemaal gevloekt hebben op onze stofjes, maar dan is de voldoening ook wat groter hé ;-)

   Verwijderen
 5. Heel mooie jurk, wat een prachtig stofje (en daar moet je dan ook iets voor over hebben) !
  Ik moet van mijn versie eens nieuwe (blogwaardige) foto's maken, zodat ik er ook over kan bloggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, mooie stofjes die wat extra werk vragen is niet zo erg.
   blogwaardige foto's dat lukte hier niet en uiteraard de dag dat ik deze online zwierde, brak de zon erdoor ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.