Doorgaan naar hoofdcontent

een pyjama voor mijn papa


Vorig jaar maakte ik al een pyjama voor mijn papa, als vaderdag geschenkje. Deze keer vroeg hij zelf om een nieuwe en mocht hij ook de stof mee kiezen. Al denk ik dat mijn mama eigenlijk gekozen heeft ;-).
In beide gevallen vertrok ik van twee patronen van LMV: het tour T-shirt en de Marvin Joggingbroek. Bij de broek maakte ik de zakken iets groter deze keer, misschien moeten ze een volgend keertje nog wat groter maar dat zal ik wel horen deze winter denk ik.Ik had een klein overlock-accidentje aan het kruis, bochten stikken met de overlock moet ik duidelijk nog wat oefenen, maar met wat gepruts is er bijna niets meer van te zien (sjjjjt ). Aan de voeten gebruikte ik boordstof om zo voldoende rekbaarheid te hebben om de voeten erdoor te krijgen, want daar is het redelijk smal gerekend (ik verbrede dat de vorige keer al een beetje).


Misschien herkennen jullie het stofje van het T-shirt van deze foto's. Ik heb nog voldoende over om iets voor mezelf te maken, dus misschien verschijnt er binnenkort nog een naaisel met dit stofje op de blog.

Ik bestelde gisteren ook nog stof voor een zomerpyjama voor mijn papa, bij het nakijken van de kledij voor op reis bleek dat zijn zomerpyjama's hun beste tijd gehad hebben en door de solden bij Madeline De Stoffenmadam kan ik een pyjama maken voor ongeveer 15 euro.


Reacties

Populaire posts van deze blog

een nieuwe winterjas

Zo'n dagje naaiweekend dat is niet alleen de ideale gelegenheid om veel stukken af te werken, in mijn geval dan vooral de iets simpelere stukken, maar ook om inspiratie op te doen. Zo was er iemand bezig met de jas uit de voorlaatste la maison victor te maken, een jas die mij wel aansprak maar waarvan ik het flapje achteraan niet zo graag zag. Zij maakte voor en achterkant gelijk en kon mij zo overtuigen van de jas. Ze liet ook de opgenaaide zakken weg. Ik ging dus voor een copy paste.


Het stofje kocht ik enkele jaren geleden op het stoffenspektakel in Kortrijk met de bedoeling er de cloƩ jas mee te maken. Maar na een testversie van dat model, dat ik eigenlijk nooit gedragen heb, belandde dat plan in de vuilbak. Aangezien ik genoeg stof had, besloot ik nu verder te werken met dit stofje in plaats van een nieuw te kopen, alleen de voering moest ik nog bijkopen.


Als voering koos ik voor French Terry (of dikke tricot zoals het verkocht werd door onze noorderburen op het stoffenspekta…

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…