schrik voor alice


Dit bloesje lag al enkele weken geknipt klaar maar ik durfde er niet aan beginnen. Ik had schrik voor de kraag in dit stofje. Perfect is de kraag niet geworden maar het viel veel beter mee dan verwacht door de kwaliteit van dit stofje. Ook de knoopsgaten gingen na een moeizame start vlot. Ik ben dus echt tevreden met het resultaat!
Toen ik eindelijk de moed gevonden had om er aan te beginnen, de reden was eigenlijk dat mijn overlock op onderhoud was en ik voor dit bloesje pas helemaal op het einde moest overlocken, werkte ik heel traag en stap voor stap om zo precies mogelijk en zonder frustraties te kunnen werken. Het stofje glijdt helemaal niet zo hard als ik gedacht had dus dat was zeker een meevaller.
Omdat een effen stofje niet helemaal mijn ding is, maar soms wel noodzakelijk om wat deftiger voor de dag te komen, koos ik voor mooie knopjes met wat blingbling om zo toch nog een special touch te bekomen. Het stofje is ook echt zalig om te dragen, lekker zacht.De zijnaden nam ik langs elke kant 0.5 cm in om alles iets minder wijd te maken maar het model valt beter mee dan gedacht.
Zeker eentje om vaak te dragen en te onthouden voor volgende bloesjes. Als de zon nu nog iets vaker tevoorschijnt komt zodat dit bloesje (en de rest van de zomergarderobe) vaak gedragen kan worden, dan ben ik helemaal tevreden.

Foto's nemen dat duurde hier weer een eind, je weet wel de zomer dit jaar is er niet direct eentje met droog weer en mijn favoriete fotoplekje achter onze tuin is de laatste 6 weken niet droog genoeg geweest voor foto's. Deze keer nam ik de foto's aan de visputten iets verder in de straat, buiten enkele modderplassen zijn de wandelpaden daar al goed uitgedroogd.stof: Mon Depot
patroon: Alice LMV

Reacties

 1. Mooi! En hele mooie foto's. Erg frustrerend dat het zo'n slecht weer is, he. Maar deze ga je op de weinige zomerse dagen goed kunnen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Inderdaad echt frustrerend maar ik probeer te genieten van elke seconde mooi weer, helaas vandaag geen tijd voor foto's want ik moet de Frida top van Compagnie M nog op de foto krijgen.

   Verwijderen
 2. Gelukkig heb je je schrik overwonnen, want het is een prachtig bloesje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Goed dat de drempel overwonnen is want deze is wel echt heel mooi! En die foto frustratie, pfff herkenbaar. Hier liggen 6 kinder outfits klaar om gefotografeerd te worden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Gelukkig hadden we vorig weekend terug wat zon want het is helaas niet alleen frustrerend voor de foto's...

   Verwijderen
 4. Mooi gedaan hoor!! Ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang