Doorgaan naar hoofdcontent

een eerste kleedje voor de herfst


Toen ik de nieuwste LMV doorbladerde viel mijn oog direct op het mooie bloesje en jasje. Voor het bloesje heb ik een stofje liggen maar nog wat schrik voor alle nieuwe technieken en voor het jasje moet ik nog boordstof bijkopen.
Daarna gaf ik de LMV door aan de man des huizes, het mannenpatroon was niets voor hem maar hij was heel duidelijk: de Raven jurk die moest ik voor mezelf maken. Het zwarte drops stofje van see you at six bleek heel geschikt hiervoor en ik had net genoeg gekocht, er kon dus snel gestart worden met deze jurk. September is hier een heel hectische maand en ik ben niet zo vaak thuis, ook al is deze jurk eigenlijk snel klaar, toch duurde het nog eventjes voor ik voldoende gaatjes in mijn agenda (en energie) vond om de jurk af te werken. En ook een gaatje voor de foto's natuurlijk ;-). De foto's werden trouwens bij 30 graden genomen, vandaar de beperkte hoeveelheid .

Een foto speciaal voor degene die graag eens willen zien hoe de see you at six stofjes vallen voor dit model.

Toen ik de Raven jurk een eerste keertje paste vond ik hem wel heel wijd in vergelijking met wat ik gewoon ben. Versmallen is geen optie want dan geraak ik er niet meer in, op mijn schouders en borstomtrek mag hij ook zeker geen maatje kleiner zijn, want dan zou het niet zo comfortabel meer passen. Ik had dus twee opties: een riempje of een rits toevoegen. Een riempje kon ik het snelste uitproberen en dat resultaat stond mij wel aan. Dus werkte ik de jurk gewoon af en wordt hij vanaf nu met riempje gedragen. Aangezien er op facebook ook wat vraag was naar een foto van de jurk zonder riem, nam ik er ook eentje zonder. Ik verlengde de jurk wel een beetje (6 cm) dus normaal valt hij ietsje korter. Met het riempje komt hij terug wat korter en dat is ideaal, want de lengte van de jurk was één van de voornaamste redenen waarom dit jurkje eruit gekozen werd door de man des huizes ;-).


De stofjes van See You At Six, verwerken super gemakkelijk, ze glijden bijna niet en zijn superzacht. Ik ben grote fan, dus Naomi en Bart, graag meer van dat (en van jullie Soft Cactusjes ook ;-) ).

Dit see you at six stofje kocht ik bij de stoffenmadam, ergens de nacht dat de collectie uitkwam, bij het afhalen van de stofjes kreeg ik er nog een gezellige babbel bij, dus het is niet omdat ik te gierig ben om verzendingskosten te betalen dat ik mijn pakjes nooit laat leveren ;-).
Er liggen nog drie stofjes uit deze collectie te wachten om verwerkt te worden waarvan nog ééntje deze herfst, to be continued dus.

Reacties

 1. Delphine, dat patroon is gewoon op jouw lijf gemaakt! Met of zonder riem, staat je allebei prachtig. Ik zou aan wat bandwerk beginnen 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik overweeg inderdaad wat bandwerk maar bij 30 graden vond ik niet direct stof die mij aanstond, binnenkort een nieuwe poging dus ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Past je prima zowel met als zonder riem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Past je prima zowel met als zonder riem!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fan van de Raven jurk met riem! Staat je prachtig in dat stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Die stofjes zijn dan ook zalig om mee te werken en te dragen.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Ik liet die zakken gewoon weg (ik tekende de lijn daarvoor door zonder de flapstukjes) en dat lukt dus perfect. Ik twijfelde of zakken daar wel zouden flatteren (als je er een zakdoek insteekt dan heb je een bult op je buik) dus vandaar liet ik ze weg.

   Verwijderen
 6. Met riempje komt hij idd beter qua lengte. Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verlengde hem 6 cm dus zonder het verlengen zal hij los perfect komen denk ik ;-). Dank je wel trouwens

   Verwijderen
 7. Super leuk!! Ik twijfel tussen deze jurk of de xereadress met het stofje...lastige keuze haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi!! Zowel met als zonder riempje! Al is deze lengte met riempje wel beter ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.