Doorgaan naar hoofdcontent

een eerste kleedje voor de herfst


Toen ik de nieuwste LMV doorbladerde viel mijn oog direct op het mooie bloesje en jasje. Voor het bloesje heb ik een stofje liggen maar nog wat schrik voor alle nieuwe technieken en voor het jasje moet ik nog boordstof bijkopen.
Daarna gaf ik de LMV door aan de man des huizes, het mannenpatroon was niets voor hem maar hij was heel duidelijk: de Raven jurk die moest ik voor mezelf maken. Het zwarte drops stofje van see you at six bleek heel geschikt hiervoor en ik had net genoeg gekocht, er kon dus snel gestart worden met deze jurk. September is hier een heel hectische maand en ik ben niet zo vaak thuis, ook al is deze jurk eigenlijk snel klaar, toch duurde het nog eventjes voor ik voldoende gaatjes in mijn agenda (en energie) vond om de jurk af te werken. En ook een gaatje voor de foto's natuurlijk ;-). De foto's werden trouwens bij 30 graden genomen, vandaar de beperkte hoeveelheid .

Een foto speciaal voor degene die graag eens willen zien hoe de see you at six stofjes vallen voor dit model.

Toen ik de Raven jurk een eerste keertje paste vond ik hem wel heel wijd in vergelijking met wat ik gewoon ben. Versmallen is geen optie want dan geraak ik er niet meer in, op mijn schouders en borstomtrek mag hij ook zeker geen maatje kleiner zijn, want dan zou het niet zo comfortabel meer passen. Ik had dus twee opties: een riempje of een rits toevoegen. Een riempje kon ik het snelste uitproberen en dat resultaat stond mij wel aan. Dus werkte ik de jurk gewoon af en wordt hij vanaf nu met riempje gedragen. Aangezien er op facebook ook wat vraag was naar een foto van de jurk zonder riem, nam ik er ook eentje zonder. Ik verlengde de jurk wel een beetje (6 cm) dus normaal valt hij ietsje korter. Met het riempje komt hij terug wat korter en dat is ideaal, want de lengte van de jurk was één van de voornaamste redenen waarom dit jurkje eruit gekozen werd door de man des huizes ;-).


De stofjes van See You At Six, verwerken super gemakkelijk, ze glijden bijna niet en zijn superzacht. Ik ben grote fan, dus Naomi en Bart, graag meer van dat (en van jullie Soft Cactusjes ook ;-) ).

Dit see you at six stofje kocht ik bij de stoffenmadam, ergens de nacht dat de collectie uitkwam, bij het afhalen van de stofjes kreeg ik er nog een gezellige babbel bij, dus het is niet omdat ik te gierig ben om verzendingskosten te betalen dat ik mijn pakjes nooit laat leveren ;-).
Er liggen nog drie stofjes uit deze collectie te wachten om verwerkt te worden waarvan nog ééntje deze herfst, to be continued dus.

Reacties

 1. Delphine, dat patroon is gewoon op jouw lijf gemaakt! Met of zonder riem, staat je allebei prachtig. Ik zou aan wat bandwerk beginnen 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik overweeg inderdaad wat bandwerk maar bij 30 graden vond ik niet direct stof die mij aanstond, binnenkort een nieuwe poging dus ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Past je prima zowel met als zonder riem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Past je prima zowel met als zonder riem!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fan van de Raven jurk met riem! Staat je prachtig in dat stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Die stofjes zijn dan ook zalig om mee te werken en te dragen.

   Verwijderen
 5. Zou je het ook zonder zak kunnen maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik liet die zakken gewoon weg (ik tekende de lijn daarvoor door zonder de flapstukjes) en dat lukt dus perfect. Ik twijfelde of zakken daar wel zouden flatteren (als je er een zakdoek insteekt dan heb je een bult op je buik) dus vandaar liet ik ze weg.

   Verwijderen
 6. Met riempje komt hij idd beter qua lengte. Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verlengde hem 6 cm dus zonder het verlengen zal hij los perfect komen denk ik ;-). Dank je wel trouwens

   Verwijderen
 7. Super leuk!! Ik twijfel tussen deze jurk of de xereadress met het stofje...lastige keuze haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi!! Zowel met als zonder riempje! Al is deze lengte met riempje wel beter ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …