Doorgaan naar hoofdcontent

een eerste kleedje voor de herfst


Toen ik de nieuwste LMV doorbladerde viel mijn oog direct op het mooie bloesje en jasje. Voor het bloesje heb ik een stofje liggen maar nog wat schrik voor alle nieuwe technieken en voor het jasje moet ik nog boordstof bijkopen.
Daarna gaf ik de LMV door aan de man des huizes, het mannenpatroon was niets voor hem maar hij was heel duidelijk: de Raven jurk die moest ik voor mezelf maken. Het zwarte drops stofje van see you at six bleek heel geschikt hiervoor en ik had net genoeg gekocht, er kon dus snel gestart worden met deze jurk. September is hier een heel hectische maand en ik ben niet zo vaak thuis, ook al is deze jurk eigenlijk snel klaar, toch duurde het nog eventjes voor ik voldoende gaatjes in mijn agenda (en energie) vond om de jurk af te werken. En ook een gaatje voor de foto's natuurlijk ;-). De foto's werden trouwens bij 30 graden genomen, vandaar de beperkte hoeveelheid .

Een foto speciaal voor degene die graag eens willen zien hoe de see you at six stofjes vallen voor dit model.

Toen ik de Raven jurk een eerste keertje paste vond ik hem wel heel wijd in vergelijking met wat ik gewoon ben. Versmallen is geen optie want dan geraak ik er niet meer in, op mijn schouders en borstomtrek mag hij ook zeker geen maatje kleiner zijn, want dan zou het niet zo comfortabel meer passen. Ik had dus twee opties: een riempje of een rits toevoegen. Een riempje kon ik het snelste uitproberen en dat resultaat stond mij wel aan. Dus werkte ik de jurk gewoon af en wordt hij vanaf nu met riempje gedragen. Aangezien er op facebook ook wat vraag was naar een foto van de jurk zonder riem, nam ik er ook eentje zonder. Ik verlengde de jurk wel een beetje (6 cm) dus normaal valt hij ietsje korter. Met het riempje komt hij terug wat korter en dat is ideaal, want de lengte van de jurk was één van de voornaamste redenen waarom dit jurkje eruit gekozen werd door de man des huizes ;-).


De stofjes van See You At Six, verwerken super gemakkelijk, ze glijden bijna niet en zijn superzacht. Ik ben grote fan, dus Naomi en Bart, graag meer van dat (en van jullie Soft Cactusjes ook ;-) ).

Dit see you at six stofje kocht ik bij de stoffenmadam, ergens de nacht dat de collectie uitkwam, bij het afhalen van de stofjes kreeg ik er nog een gezellige babbel bij, dus het is niet omdat ik te gierig ben om verzendingskosten te betalen dat ik mijn pakjes nooit laat leveren ;-).
Er liggen nog drie stofjes uit deze collectie te wachten om verwerkt te worden waarvan nog ééntje deze herfst, to be continued dus.

Reacties

 1. Delphine, dat patroon is gewoon op jouw lijf gemaakt! Met of zonder riem, staat je allebei prachtig. Ik zou aan wat bandwerk beginnen 😉 (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik overweeg inderdaad wat bandwerk maar bij 30 graden vond ik niet direct stof die mij aanstond, binnenkort een nieuwe poging dus ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Past je prima zowel met als zonder riem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Past je prima zowel met als zonder riem!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fan van de Raven jurk met riem! Staat je prachtig in dat stofje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Die stofjes zijn dan ook zalig om mee te werken en te dragen.

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Ik liet die zakken gewoon weg (ik tekende de lijn daarvoor door zonder de flapstukjes) en dat lukt dus perfect. Ik twijfelde of zakken daar wel zouden flatteren (als je er een zakdoek insteekt dan heb je een bult op je buik) dus vandaar liet ik ze weg.

   Verwijderen
 6. Met riempje komt hij idd beter qua lengte. Staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik verlengde hem 6 cm dus zonder het verlengen zal hij los perfect komen denk ik ;-). Dank je wel trouwens

   Verwijderen
 7. Super leuk!! Ik twijfel tussen deze jurk of de xereadress met het stofje...lastige keuze haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi!! Zowel met als zonder riempje! Al is deze lengte met riempje wel beter ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…