Doorgaan naar hoofdcontent

groepsdrukWie lid is van de facebookgroep 'creaties uit la maison victor' zag de aster trui al vaker voorbijkomen, het is dan ook een heel mooi basismodel. Ik maakte nog geen versie hiervan maar gaf uiteindelijk toch toe aan de groepsdruk ;-).

De kudde volgen heeft ook een voordeel, er werd al veel geschreven over aanpassingen die je best maakt aan dit modelletje, dus ik moest zelf niet meer prutsen hieraan, altijd aangenaam. Voor het verlengen heb ik wel gewoon zelf nagemeten (bij mij was 6 cm langer voldoende), maar voor het probleem aan de hals heb ik de richtlijnen van mijn collega naaisters gevolgd.

Voor deze trui koos ik een sweaterstofje van bij Mon Depot uit, ik kocht die keer twee lichtblauwe sweaterstofjes dus ik weet niet meer wel eentje het exact is (oepsie), maar dat het zacht is dat staat vast. Ik combineerde deze keer met boordstof van bij Cas en Nina. De kwaliteit van de boordstof is echt super, heel aangenaam om mee te werken. Om het effen geheel een beetje op te fleuren, streek ik links onderaan nog een applicatie op. Die laatste was een leuk geschenkje bij mijn bestelling van Cas en Nina, thanks dus want hij past perfect!De mouwen verlengde ik niet. Vroeger deed ik dat standaard wel als een trui of kleedje kortere mouwen had maar ik merkte dat halflange mouwen wel handig is op het werk. Ze komen niet piepen uit mijn labojas en worden dan ook niet zo snel vuil. Ik heb meestal wel nog een gebreide cardigan over mijn bureaustoel hangen voor als het echt te koud is in onze bureau zodat ook dat laatste stukje huid dan bedekt is. 

Nu de dagen korter (en helaas ook natter) worden, is het een uitdaging om foto's met voldoende licht te nemen na het werk, de weekends worden hier dus meer en meer gebruikt om verschillende stukken te fotograferen. Deze foto's probeerde ik nog op vrijdagavond na het werk te maken, de locatie is deze keer dus gewoon de tuin geworden om zo weinig mogelijk tijd te verliezen, de vermoeide einde-van-de-week blik moet je er wel bijnemen.

Groepsdruk is meestal niet zo positief, maar deze keer ben ik toch blij dat ik de kudde gevolgd heb want ik ben zo blij met deze trui. De hals vind ik echt prachtig, ook al is hij niet perfect gelukt. Ik denk dat er nog zullen volgen deze winter. In een uurtje zat deze sweater in elkaar, zo snel dat ik zelfs geen tijd had om aan mijn labeltje te denken ;-). Een ideaal projectje voor een avondje in de week dus.

Reacties

 1. Heerlijk, zo van die instant succes projectjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het wel grappig dat je over die 'groepsdruk' schrijft. Ik kom helaas niet meer tot bloggen, hoewel ik het wel leuk vind. Als ik lees dat je dan ook nog het licht afwacht om foto's te maken, kan ik je alleen maar complimenten geven 😃: voor de trui, de blog en de foto's die erbij horen. Ik zal dan ook eens een aster maken 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor de complimenten. Ik probeer het licht af te wachten maar ben zeker geen expert, maar omdat ik geen foto's kan bewerken moet ik het wel zo doen ;-).
   Zeker doen die aster, een beetje de kudde volgen kan geen kwaad ;-)

   Verwijderen
 3. Oh, jouw Aster heeft echt een hoog knuffel gehalte. Zo wil ik er ook nog eentje maken. En misschien moet ik ook eens op zoek naar die aanpassing van de hals, want de mijne komt toch een beetje hoog toe. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je wel, hij is inderdaad knuffelzacht voor de herfst.
   Ik nam twee keer de achterkant van dat halsdeel zonder naadwaarde en dat kwam zo uit.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.