uitstel maar geen afstelDeze zomer kwam het er maar niet van om een hemd te maken, er is nochthans meer nood aan zomerhemden dan winterhemden in mijn wederhelft zijn kast.
Maar door al dat afstel heb ik mezelf dus gestraft, want een winterhemd dat heeft lange mouwen en lange mouwen die hebben mouwsplitten...

Ik schreef mij in voor een workshop voor het theo hemd bij Madeline De Stoffenmadam maar wou vooraf nog eventjes oefenen en koos daarvoor het Cliff hemd van la maison victor. Ik ben blij dat ik alle stappen nog eens heb kunnen herhalen en ben voor de eerste keer zelfs redelijk tevreden van de armsplitten, deze zijn in mijn ogen netjes afgewerkt. Perfect zijn ze uiteraard niet, dus neem best geen meetlatje om alles na te meten ;-).  Ik merk hier wel dat de uitleg uit lmv opnieuw een groot verschil is bij die uit knip. Stap voor stap alles volgen zorgt er hier voor dat het min of meer goed komt. Opnieuw een dikke duim dus voor de uitleg uit lmv. En deze keer luisterde ik braaf naar Nancy en werd alles stap voor stap gestreken ;-).


Ik ben heel tevreden met dit hemd, de teleurstelling was dus groot toen het aan de bovenarmen toch wat smal bleek. Al is het zeker wel draagbaar zolang hij niet moet gaan sleuren ofzo. Dit hemd gaat na een eerste wasbeurt apart gehouden worden voor het kerstfeestje bij mijn grootouders, de ideale gelegenheid om stil te zitten.

Het stofje kocht ik vorig jaar ergens bij Creating Ideas en is ideaal als stofje voor een hemd. Ik heb deze keer wel mijn labeltje weggelaten omdat het zwart zou doorschijnen door het dunne stofje. Op het stoffenspektakel zag ik nog een aantal katoentjes uit deze collectie, nu heb ik spijt dat ik toch niet teruggekeerd ben naar dat kraam om er nog eentje te kopen.

Nu ik mij al iets meer klaar voel voor de workshop ga ik die handleiding eens doornemen om wat opties te kiezen en daarna relaxen omdat ik zeker ben dat ik met de hulp van An een nog beter resultaat kan bekomen. Want met haar hulp die zelfs al start bij het kiezen van de maat, komt het zeker in orde. En ik kijk uiteraard ook uit naar een gezellig dagje naaien in een toffe bende.

Reacties

 1. dat volgende hemd gaat nog schoner zijn, daar ben ik zekers van. Succes en veel plezier met de workshop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik ben er ook zeker van dat die nog schoner gaat zijn, al heb ik ook zo'n vermoeden dat ik iets meer mijn tornmesje nodig ga hebben als het te gezellig wordt ;-).

   Verwijderen
 2. Heel mooi. Staat jem super. En ben heel benieuwd naar uw volgende

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! nog eventjes geduld, de workshop is pas eind deze maand ;-)

   Verwijderen
 3. Leuk gemaakt! Ik kijk uit naar het volgende hemd!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie