Doorgaan naar hoofdcontent

een sjaal voor winterse temperaturen

Vorig jaar kreeg ik van mijn mama twee bolletjes roze wol die perfect pasten bij de voering van mijn zelfgemaakte mantel. Ideaal om een wintersjaal te breien dus. 
Ik koos ervoor om met dubbele draad in gerstekorrel steek te breien en dat ging vlot vooruit. Toen de sjaal af was (lees: de wol was op) vond ik hem eigenlijk niet lang genoeg, dus bleef hij maar aan de kant liggen.

Dit jaar wou mijn mama met haar overgebleven wol een trui breien maar toen ze dezelfde kleur niet meer vond in de winkel, kreeg ik die wol. Ik koos er onmiddellijk voor om deze sjaal terug op te nemen (lees: ik gaf de sjaal samen met mijn breinaalden aan mijn mama want ik heb geen flauw idee hoe ik dat doe ;-) ) en langer te maken, want zo'n superlange gezellige sjaal is toch het leukste wat er is voor een winterse wandeling.

Deze gerstekorrel steek gaat vlotjes vooruit, dus enkele avonden later was de sjaal af en moesten enkel nog de draadjes ingestopt worden. Deze keer liet ik het breiwerk niet liggen en werd het onmiddellijk afgewerkt. Tijdens een winterse wandeling naar de supermarkt werden dan ook al onmiddellijk foto's gemaakt.


wol: veritas (apilou)

Reacties

 1. Mooi! Fijn dat je'm toch nog hebt kunnen afwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad, anders had ik hem waarschijnlijk aan een kindje cadeau gedaan zodat de lengte geen probleem was.

   Verwijderen
 2. Heel mooi! Ik brei momenteel ook een projectje in gerstekorrel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Leuke steek hé, helemaal niet moeilijk maar toch een leuk effect!

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…