Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn kerstoutfit

 


Een tijdje terug kocht ik een heel mooi suede stofje aan wat de normale prijs is voor zo'n stof, maar dus net iets duurder dan wat ik normaal koop. Voor die kwaliteit heb ik dat er wel voor over, alleen bleef het stofje liggen omdat ik schrik had om er in te knippen.
Ik wou eerst nog eens oefenen op een goedkoper stofje.
Toen ik op 1 november naar het stoffenspektakel in Mechelen ging vond ik veel suede stofjes, de meeste ongeveer rond de prijs van wat ik betaalde. Degene die goedkoper waren voelden meestal zo stug aan dat ik er nu ook geen kleedje in zag. Maar het allerlaatste kraam waar ik langsging had prachtige donkerblauwe suede aan 10 euro per meter. Ze is een beetje dunner dan mijn 'echte' stof maar ideaal om eens te oefenen.
Ik kocht samen met mijn mama 4 meter om elk een kleedje uit te maken. We kregen er de laatste my image bij cadeau. En daarin stond het perfect kleedje hiervoor. Het enige nadeel was dat je het patroon nog moest downloaden (en dus ook moest samenplakken...) en dat de inkt van onze printer op was...
Maar geduld is een schone deugd en het meneertje van PostNl kwam uiteindelijk braaf onze inkt leveren waardoor ik erin kon vliegen.
Mijn ervaring met my image is dat de maten klein uitvallen, dus koos ik voor de zekerheid een maatje groter. Het is een model waarbij versmallen goed mogelijk is dus beter te groot dan te klein. Achteraf gezien ben ik wel blij dat ik een maatje groter maakte want anders zou het niet zo comfortabel geweest zijn aan de schouders. Doordat het kleedje mouwen heeft is een beetje extra ruimte daar wel handig.Het begint standaard te worden, maar rugnepen zijn echt wel noodzakelijk met mijn holle rug. Dus werden deze ook hier toegevoegd. Een spiegel in mijn nieuwe naaikamertje zou wel handig zijn want nu moet ik telkens 2 verdiepingen naar beneden om het resultaat te zien en dat is nu ook niet zo heel handig. Ik weet dus wat te kopen als ik nog eens in Ikea passeer.
Het omzomen met de hand werd deze keer door mijn mama gedaan, het lukt mij wel al beter om het zelf te doen maar helemaal onzichtbaar is het nog niet. Met dit stofje, waar je 'foutjes' direct in zou zien, liet ik het dus liever over aan een expert.

Bij deze was ook mijn outfit voor Kerstdag af, mijn ventje zijn hemd konden jullie hier al zien. Binnenkort begin ik aan het kleedje in mijn definitief stofje, een gelegenheid om het te dragen verzinnen we er dan wel bij ;-).


Reacties

 1. Na je reactie op mijn blog was ik toch ook benieuwd naar jouw kerstoutfit. Die is ook heel leuk geworden, een tof model!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! En niet alleen voor kerst! Ben benieuwd naar de 'echte' versie, de oefenversie is al zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het jurkje zal zeker ook gewoon gedragen worden, daarom dat ik voor dit modelletje koos.

   Verwijderen
 3. Mooi! Opnieuw een model dat jou heel leuk staat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Is een modelletje dat veel mensen mooi staat denk ik, zeker als je de nepen weglaat.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…