Mijn kerstoutfit

 


Een tijdje terug kocht ik een heel mooi suede stofje aan wat de normale prijs is voor zo'n stof, maar dus net iets duurder dan wat ik normaal koop. Voor die kwaliteit heb ik dat er wel voor over, alleen bleef het stofje liggen omdat ik schrik had om er in te knippen.
Ik wou eerst nog eens oefenen op een goedkoper stofje.
Toen ik op 1 november naar het stoffenspektakel in Mechelen ging vond ik veel suede stofjes, de meeste ongeveer rond de prijs van wat ik betaalde. Degene die goedkoper waren voelden meestal zo stug aan dat ik er nu ook geen kleedje in zag. Maar het allerlaatste kraam waar ik langsging had prachtige donkerblauwe suede aan 10 euro per meter. Ze is een beetje dunner dan mijn 'echte' stof maar ideaal om eens te oefenen.
Ik kocht samen met mijn mama 4 meter om elk een kleedje uit te maken. We kregen er de laatste my image bij cadeau. En daarin stond het perfect kleedje hiervoor. Het enige nadeel was dat je het patroon nog moest downloaden (en dus ook moest samenplakken...) en dat de inkt van onze printer op was...
Maar geduld is een schone deugd en het meneertje van PostNl kwam uiteindelijk braaf onze inkt leveren waardoor ik erin kon vliegen.
Mijn ervaring met my image is dat de maten klein uitvallen, dus koos ik voor de zekerheid een maatje groter. Het is een model waarbij versmallen goed mogelijk is dus beter te groot dan te klein. Achteraf gezien ben ik wel blij dat ik een maatje groter maakte want anders zou het niet zo comfortabel geweest zijn aan de schouders. Doordat het kleedje mouwen heeft is een beetje extra ruimte daar wel handig.Het begint standaard te worden, maar rugnepen zijn echt wel noodzakelijk met mijn holle rug. Dus werden deze ook hier toegevoegd. Een spiegel in mijn nieuwe naaikamertje zou wel handig zijn want nu moet ik telkens 2 verdiepingen naar beneden om het resultaat te zien en dat is nu ook niet zo heel handig. Ik weet dus wat te kopen als ik nog eens in Ikea passeer.
Het omzomen met de hand werd deze keer door mijn mama gedaan, het lukt mij wel al beter om het zelf te doen maar helemaal onzichtbaar is het nog niet. Met dit stofje, waar je 'foutjes' direct in zou zien, liet ik het dus liever over aan een expert.

Bij deze was ook mijn outfit voor Kerstdag af, mijn ventje zijn hemd konden jullie hier al zien. Binnenkort begin ik aan het kleedje in mijn definitief stofje, een gelegenheid om het te dragen verzinnen we er dan wel bij ;-).


Reacties

 1. Na je reactie op mijn blog was ik toch ook benieuwd naar jouw kerstoutfit. Die is ook heel leuk geworden, een tof model!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Hier geen blingbling maar een specialer stofje ;-)

   Verwijderen
 2. Heel mooi! En niet alleen voor kerst! Ben benieuwd naar de 'echte' versie, de oefenversie is al zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het jurkje zal zeker ook gewoon gedragen worden, daarom dat ik voor dit modelletje koos.

   Verwijderen
 3. Mooi! Opnieuw een model dat jou heel leuk staat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Is een modelletje dat veel mensen mooi staat denk ik, zeker als je de nepen weglaat.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje

Nog eens een ander modelleke