Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn kerstoutfit

 


Een tijdje terug kocht ik een heel mooi suede stofje aan wat de normale prijs is voor zo'n stof, maar dus net iets duurder dan wat ik normaal koop. Voor die kwaliteit heb ik dat er wel voor over, alleen bleef het stofje liggen omdat ik schrik had om er in te knippen.
Ik wou eerst nog eens oefenen op een goedkoper stofje.
Toen ik op 1 november naar het stoffenspektakel in Mechelen ging vond ik veel suede stofjes, de meeste ongeveer rond de prijs van wat ik betaalde. Degene die goedkoper waren voelden meestal zo stug aan dat ik er nu ook geen kleedje in zag. Maar het allerlaatste kraam waar ik langsging had prachtige donkerblauwe suede aan 10 euro per meter. Ze is een beetje dunner dan mijn 'echte' stof maar ideaal om eens te oefenen.
Ik kocht samen met mijn mama 4 meter om elk een kleedje uit te maken. We kregen er de laatste my image bij cadeau. En daarin stond het perfect kleedje hiervoor. Het enige nadeel was dat je het patroon nog moest downloaden (en dus ook moest samenplakken...) en dat de inkt van onze printer op was...
Maar geduld is een schone deugd en het meneertje van PostNl kwam uiteindelijk braaf onze inkt leveren waardoor ik erin kon vliegen.
Mijn ervaring met my image is dat de maten klein uitvallen, dus koos ik voor de zekerheid een maatje groter. Het is een model waarbij versmallen goed mogelijk is dus beter te groot dan te klein. Achteraf gezien ben ik wel blij dat ik een maatje groter maakte want anders zou het niet zo comfortabel geweest zijn aan de schouders. Doordat het kleedje mouwen heeft is een beetje extra ruimte daar wel handig.Het begint standaard te worden, maar rugnepen zijn echt wel noodzakelijk met mijn holle rug. Dus werden deze ook hier toegevoegd. Een spiegel in mijn nieuwe naaikamertje zou wel handig zijn want nu moet ik telkens 2 verdiepingen naar beneden om het resultaat te zien en dat is nu ook niet zo heel handig. Ik weet dus wat te kopen als ik nog eens in Ikea passeer.
Het omzomen met de hand werd deze keer door mijn mama gedaan, het lukt mij wel al beter om het zelf te doen maar helemaal onzichtbaar is het nog niet. Met dit stofje, waar je 'foutjes' direct in zou zien, liet ik het dus liever over aan een expert.

Bij deze was ook mijn outfit voor Kerstdag af, mijn ventje zijn hemd konden jullie hier al zien. Binnenkort begin ik aan het kleedje in mijn definitief stofje, een gelegenheid om het te dragen verzinnen we er dan wel bij ;-).


Reacties

 1. Na je reactie op mijn blog was ik toch ook benieuwd naar jouw kerstoutfit. Die is ook heel leuk geworden, een tof model!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! En niet alleen voor kerst! Ben benieuwd naar de 'echte' versie, de oefenversie is al zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het jurkje zal zeker ook gewoon gedragen worden, daarom dat ik voor dit modelletje koos.

   Verwijderen
 3. Mooi! Opnieuw een model dat jou heel leuk staat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Is een modelletje dat veel mensen mooi staat denk ik, zeker als je de nepen weglaat.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …