Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn kerstoutfit

 


Een tijdje terug kocht ik een heel mooi suede stofje aan wat de normale prijs is voor zo'n stof, maar dus net iets duurder dan wat ik normaal koop. Voor die kwaliteit heb ik dat er wel voor over, alleen bleef het stofje liggen omdat ik schrik had om er in te knippen.
Ik wou eerst nog eens oefenen op een goedkoper stofje.
Toen ik op 1 november naar het stoffenspektakel in Mechelen ging vond ik veel suede stofjes, de meeste ongeveer rond de prijs van wat ik betaalde. Degene die goedkoper waren voelden meestal zo stug aan dat ik er nu ook geen kleedje in zag. Maar het allerlaatste kraam waar ik langsging had prachtige donkerblauwe suede aan 10 euro per meter. Ze is een beetje dunner dan mijn 'echte' stof maar ideaal om eens te oefenen.
Ik kocht samen met mijn mama 4 meter om elk een kleedje uit te maken. We kregen er de laatste my image bij cadeau. En daarin stond het perfect kleedje hiervoor. Het enige nadeel was dat je het patroon nog moest downloaden (en dus ook moest samenplakken...) en dat de inkt van onze printer op was...
Maar geduld is een schone deugd en het meneertje van PostNl kwam uiteindelijk braaf onze inkt leveren waardoor ik erin kon vliegen.
Mijn ervaring met my image is dat de maten klein uitvallen, dus koos ik voor de zekerheid een maatje groter. Het is een model waarbij versmallen goed mogelijk is dus beter te groot dan te klein. Achteraf gezien ben ik wel blij dat ik een maatje groter maakte want anders zou het niet zo comfortabel geweest zijn aan de schouders. Doordat het kleedje mouwen heeft is een beetje extra ruimte daar wel handig.Het begint standaard te worden, maar rugnepen zijn echt wel noodzakelijk met mijn holle rug. Dus werden deze ook hier toegevoegd. Een spiegel in mijn nieuwe naaikamertje zou wel handig zijn want nu moet ik telkens 2 verdiepingen naar beneden om het resultaat te zien en dat is nu ook niet zo heel handig. Ik weet dus wat te kopen als ik nog eens in Ikea passeer.
Het omzomen met de hand werd deze keer door mijn mama gedaan, het lukt mij wel al beter om het zelf te doen maar helemaal onzichtbaar is het nog niet. Met dit stofje, waar je 'foutjes' direct in zou zien, liet ik het dus liever over aan een expert.

Bij deze was ook mijn outfit voor Kerstdag af, mijn ventje zijn hemd konden jullie hier al zien. Binnenkort begin ik aan het kleedje in mijn definitief stofje, een gelegenheid om het te dragen verzinnen we er dan wel bij ;-).


Reacties

 1. Na je reactie op mijn blog was ik toch ook benieuwd naar jouw kerstoutfit. Die is ook heel leuk geworden, een tof model!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi! En niet alleen voor kerst! Ben benieuwd naar de 'echte' versie, de oefenversie is al zo mooi...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het jurkje zal zeker ook gewoon gedragen worden, daarom dat ik voor dit modelletje koos.

   Verwijderen
 3. Mooi! Opnieuw een model dat jou heel leuk staat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Is een modelletje dat veel mensen mooi staat denk ik, zeker als je de nepen weglaat.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.