vloeken, zweten en een theo
Dat de theo nog eens gemaakt zou worden, dat stond al vast. Aanvankelijk was de eerstvolgende versie in mijn gedachten er eentje met hoekjes maar een bijpassend stofje had ik niet zo direct liggen, dus werd het er eentje met paspel (wat ik wel liggen had). Het vinden van bijpassende knopen was opnieuw een uitdaging, wie een winkeltje kent dat goed bereikbaar en veel keuze heeft hiervoor heeft mag mij altijd het adres laten weten. Deze vond ik opnieuw bij stoff.be in Puurs.

Dit soft cactus stofje zag ik al graag de eerste keer dat ik het zag maar ik kocht het niet aangezien ik nog meer stofjes uit die collectie graag zag ;-). Al snel was het zo goed als overal uitverkocht en kreeg ik spijt. Deze zomer kwam ik het terug tegen op een webshop en werd er snel twee meter in mijn winkelmandje geklikt. Voldoende voor een hemd met lange mouwen voor de hubbie dus.
Het stofje is dan wel één van de mooiste van soft cactus uit die collectie maar door het patroon dat in lijnen loopt zie je heel snel foutjes bij het stikken. De grootste fout zit verstopt onder de onderste knoop en aangezien de echtgenoot zijn hemden toch in zijn broek draagt, knijp ik voor die fout maar een oogje dicht.

De paspel op de rug stikken heeft mij anders genoeg gevloek bezorgd: rimpeltjes op de rugpas door verschuiven van de stof, spoeltje op halfweg, in de paspel gestikt, ... Ja ja, mijn tornmesje was mijn beste vriend (oké niemand gelooft dit ;-), ik haat dat ding). Soit, de boel aan de kant smijten, bleek ook deze keer weer de beste oplossing. De buitenkant bevat maar één klein plooitje, enkel de binnenkant van de rugpas is wat meer gerimpeld maar die zien we niet ;-) (conclusie na 5 keer losmaken).


Dit hemd bevat gelukkig ook veel zaken waarover ik wel heel tevreden ben: hele mooie huisjesmouwsplitten, een perfect overeenkomende naad aan de oksels,...

Deze keer is het hemd 7 cm ingekort ipv 10 om iets meer speling te hebben als het in de broek gedragen wordt. Maar nog steeds een grote winst aan stof in vergelijking met de gewone lengte dus.

Zaterdagochtend, net voor het familiefeest twee weken geleden moesten er nog foto's gemaakt worden, helaas was het weer niet akkoord met mijn planning. Er werden toen enkel foto's genomen van de titus trui. De week erop vroor het nog altijd, dus vandaar de iets minder goed belichte foto's die binnen genomen zijn.


Dit berichtje stond dus al helemaal klaar, alleen de foto's moest ik nog toevoegen, toen ik zag dat er heel wat bloggers foto's en blogberichtjes begonnen te posten onder de hashtag #happybirtheo. Ik besloot dan maar om mij nog voor middernacht aan mijn pc te zetten om de foto's toe te voegen, dus bij deze Sharon, ook van mij een Happybirtheo. 

Stof: soft cactus van bij de stoffenmie
model: theo van zonen 09

Reacties

 1. Mooi gedaan!

  Dat stofje en bijpassende paspel liggen hier ook nog klaar voor een kinderhemdje. Maar knoopjes heb ik ook nog niet :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt!
   Dat wordt ook een mooi kinderhemdje, succes met de zoektocht naar knoopjes. Al kunnen kamsnaps ook wel voor een kindje soms.

   Verwijderen
 2. Mooi! Hier ligt nog een klein exemplaar klaar voor Noa zijn 2e verjaardag, maar mijn naaitempo staat heel erg laag de laatste tijd precies...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Mijn naaitempo ligt de laatste week ook laag, maar dat komt volgens mij door het winterweer. Dit is er eentje van tijdens de kerstvakantie.
   succes met je kleine versie

   Verwijderen
 3. Heel mooi. Maar goed dat je volgehouden hebt want het echt een pracht exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Ik ben zelf ook heel tevreden maar met zo'n mooi model (zowel het patroon als de man erin ;-) ) en stofje moest dat wel goed komen

   Verwijderen
 4. Heel schoon! Eigl gaat dat vlot eh, dat maken? Ik haat vooral het knippen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja het maken gaat heel vlot, het is gewoon in gang geraken dat zo traag gaat ;-)

   Verwijderen
 5. Wauw Delphine, knap! Een mannenhemd, daar ben ik bijlange nog niet aan toe! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gewoon proberen en een workshop volgen bij de stoffenmadam, dan lukt dat allemaal

   Verwijderen
 6. Prachtig! Dat stofje was inderdaad vliegensvlug uitverkocht! Gelukje dat je het nog ergens hebt gevonden! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was inderdaad heel blij, soms kan je zo'n spijt hebben dat je iets niet kocht hé, maar het is ook zo moeilijk kiezen tussen al jouw mooie stofjes.

   Verwijderen
 7. Helemaal gek van deze Theo met paspel! De kleuren combinatie maakt hem modern en speels. ����

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het is inderdaad een exemplaar dat je niet zomaar in de winkel vindt, wat wel leuk is.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje