Doorgaan naar hoofdcontent

Tierras woven joggers from Itch to Stitch





Toen de eerste collectie van See you at six verscheen, wou ik onmiddellijk deze print bestellen. Een extra leuke verrassing toen bleek dat de oranje details ook glinsteren. Vanaf dat de collectie te koop werd aangeboden, kocht ik voldoende om de sunny pants te maken. In augustus, toen dat het geval was, begon ik eigenlijk al aan de herfstcollectie. Dit stofje werd dus aan de kant gelegd.
Toen ik de oproep voor testers voor de Tierras woven joggers van Itch to Stitch zag, viel alles op zijn plaats. Dit patroon is vrij gelijkaardig aan de sunny pants, maar heeft naar mijn mening een mooier afgewerkte tailleband en de zakken zijn groter (met een kleinere zakopening waardoor mijn gsm er niet altijd uitvalt).


When the first collection of See you at six was presented by Naomi, I immediatly fell in love with this print, the orange details have some sparkles. So from the moment I could buy it, I bought enough of it to make the famous sunny pants. However since it was already august, I did not make the trousers yet.
When I saw a testing call from Itch to Stitch for the Tierras woven joggers, I thought about this fabric. And indeed it's a really nice combination. The pattern is really similar to the sunny pants, but it has (in my opinion) a nicer waist band, and bigger pockets. The pockets however have a smaller 'entrance', which means that my phone is not falling out constantly ;-).


Dit patroontje testen was echt zalig, stap voor stap een handleiding volgen was toch al eventjes geleden ;-). Helaas was mijn naaimachine nit van plan om mee te werken... Knoopsgaten in dit stofje, nope geen zin in, stof opeten en gebroken naalden volgden. Ik denk dat mijn machine toch weer eens om onderhoud schreeuwde (foei voor de timing!).
Gelukkig zijn er dan de naai-avondjes bij Nancy om stukken af te werken. En de opgegeten stof werd vervangen door een nieuw stukje dankzij een lief stoffemieke.

I really liked testing this version, but my sewing machine did not want to cooperate.... First of all it did not want to make the button holes, this is 'normal' for my machine. Then it ate my fabric twice and I broke two needles because of the fabric eating. So my machine was actually saying: help I need maintaince. (wrong timing!)
Since my machine ate the fabric at the waist band, I needed a new waist band. Luckely I found a nice person at the facebook group ' De Stoffemiekes' who wanted to send 15 cm of fabric. So I was able to finish my pants thursday evening at 'De Stoffenmadam'.

Het weer de laatste week, kan je op zijn zachtst uitgedrukt nogal stormachtig noemen... Foto's nemen was dus de volgende uitdaging.

The second thing that did not want to cooperate, was the weather. Taking pictures in this gray weather is not fun, so I am really looking forward to spring and summer!

Bij dit patroon paste ik enkel de lengte aan, met mijn 1m63 is dat vaak nodig.
Ik hoop dus dat de zon snel terug tevoorschijn komt en deze broek vaak gedragen kan worden.

I did not alter anything except the length, I am only 1m63 so I shortened 5.5 cm and now it's perfect for me.

So let's hope spring will come soon and I will be able to wear my Tierras joggers a lot.

Thank you for the opportunity Kennis and sorry again for the wrong timing of my technical troubles!



Voor zij die mijn facebookpagina nog niet volgen, maart wordt een spannende maand. Ik mag meedoen aan de 'battle of the bloggers' van cas en nina en ook het resultaat van de sew challenge die volgt op de blogmeet in Schoten, verschijnt deze maand op mijn blog. Dus ik zou zeggen, kom snel terug een kijkje nemen.

For those who don't follow my facebook page, March will be a really exciting month. I am participating in the battle of the bloggers organised by Cas en Nina, and I will also post the result of the sew challenge that is coupled to the blogmeet I went to in January. So keep posted.
For the non-Dutch people, do you like me to blog more in English? Please let me know.

fabric: See you at six, bought at De Stoffenmadam

Aangezien ik dit patroon mocht testen, kreeg ik dit gratis. Ik mocht zelf beslissen of ik hierover zou bloggen, dus hierboven werd mijn eerlijke mening weergegeven.

Reacties

  1. Mooi. Knap gedaan. Het lijkt me inderdaad een zalig zittende broek

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Ik denk dat ik ze niet meer uitdoe als het weer wat beter wordt ;-).

      Verwijderen
  2. Mooi! Het moet wel een zaligheid zijn om te dragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi! Dit stofje is mijn favoriet uit de see you at six reeks 😉.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel tof! Daar ga je veel plezier van hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. inderdaad, ik denk dat ik ze ga dragen tot ze compleet versleten is ;-)

      Verwijderen
  5. Heel toffe broek geworden! Een tip voor de knoopsgaten: Ik gebruik daar borduurvlies onder. Spotgoedkoop en knoopsgaten maken gaat vanzelf in deze stof én zijn ook veel mooier.. :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt, ga ik zeker eens proberen. Al kan het ook een beetje aan mijn machine liggen want mijn mama haar machine maakt altijd mooiere ;-).

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d