Doorgaan naar hoofdcontent

all my perfect imperfectionsDe laatste maanden zit het mij op hemdenvlak niet zo mee. Twee exemplaren vonden de wasmachine niet zo leuk waardoor ze niet meer passen voor manlief (of hij zou zelf een beetje moeten krimpen) en een derde exemplaar waarvan de lengte gebaseerd was op een exemplaar uit de kast, is heel mooi als het uit de broek gedragen wordt maar helaas is meneer daar niet zo'n fan van. Al moet ik wel toegeven dat hij dat exemplaar nog draagt (ik kan dan ook heel overtuigend kijken ;-) ).
Dit exemplaar moest dat dus allemaal goed maken. Het stofje daar kon het niet aan liggen want daar was ik op slag verliefd op en het patroon dat moest ook wel goedkomen, want ik koos opnieuw voor de theo.
Maar halfweg ging het toch mis en mocht ik de volledige kraag er terug aftornen, wegens niet symmetrisch genoeg. Manlief probeerde nog met 'ik ben zelf ook niet zo symmetrisch' maar tja ik wist dat het niet symmetrisch was, dus eraf...
Bij het opnieuw knippen van de kraag (de dag erop want ik was 'een klein beetje' gefrustreerd...), koos ik deze keer terug voor H180 ipv H200, en echt waar dat maakte zo'n verschil. Het ging een stuk gemakkelijker om die kraag er op een normale manier aan te zetten. Ik ben achteraf gezien trouwens blij dat ik de kraag opnieuw maakte, want het resultaat nu is pakken netter.
Ik paste verder alleen de rugplooi aan en spreidde die uit zodat er twee kleine plooitjes aan de zijkant kwamen. Ik heb de indruk dat dit iets mooier valt bij het bewegen van de armen, maar dat zal moeten blijken als het vaker gedragen is. Het borstzakje is opnieuw vergroot zodat de smartphone er perfect in past (eisen van de drager ;-) ).Er is trouwens helemaal niets mis met het patroon of de stof, beide zijn super. Maar iedereen herkent wel van die dagen waarop je tornmesje je 'beste vriend' is... Het was dus 'one of those days'...

Voor de foto's trok ik deze keer naar een 'nieuwe' locatie, niet zo heel ver maar onlangs ontdekt tijdens een fietstochtje (de spoorweg wordt niet meer gebruikt voor de duidelijkheid ;-) ). De bovenste foto bewerkte ik ook voor het eerst in Photoscape, het is nog wat zoeken met veel trial and error, dus je zal hier binnenkort nog vanalles zien verschijnen. De ene foto al beter gelukt dan de andere.

patroon: theo van zonen 09
stof: soft cactus gekocht bij de stoffenmadam

Reacties

 1. Oooh die dagen ken ik goed, dat je aan eind van de dag super gefrustreerd in de zetel neerzakt zonder ook maar iets af te hebben... Maar volgens mij is dit uiteindelijk een geweldig succes geworden! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig volgde er een goeie dag zodat hij niet in een hoekje bleef liggen ;-)

   Verwijderen
 2. Werkelijk ongelooflijk veel hartjes voor deze perfect imperfections... schoon Delphine!
  --en herkenbaar trouwens, zo een van die dagen #zucht--

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldig mooi hemd! Stofje heb ik ook voor een hemd voor mijn man! En toffe locatie! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…