all my perfect imperfectionsDe laatste maanden zit het mij op hemdenvlak niet zo mee. Twee exemplaren vonden de wasmachine niet zo leuk waardoor ze niet meer passen voor manlief (of hij zou zelf een beetje moeten krimpen) en een derde exemplaar waarvan de lengte gebaseerd was op een exemplaar uit de kast, is heel mooi als het uit de broek gedragen wordt maar helaas is meneer daar niet zo'n fan van. Al moet ik wel toegeven dat hij dat exemplaar nog draagt (ik kan dan ook heel overtuigend kijken ;-) ).
Dit exemplaar moest dat dus allemaal goed maken. Het stofje daar kon het niet aan liggen want daar was ik op slag verliefd op en het patroon dat moest ook wel goedkomen, want ik koos opnieuw voor de theo.
Maar halfweg ging het toch mis en mocht ik de volledige kraag er terug aftornen, wegens niet symmetrisch genoeg. Manlief probeerde nog met 'ik ben zelf ook niet zo symmetrisch' maar tja ik wist dat het niet symmetrisch was, dus eraf...
Bij het opnieuw knippen van de kraag (de dag erop want ik was 'een klein beetje' gefrustreerd...), koos ik deze keer terug voor H180 ipv H200, en echt waar dat maakte zo'n verschil. Het ging een stuk gemakkelijker om die kraag er op een normale manier aan te zetten. Ik ben achteraf gezien trouwens blij dat ik de kraag opnieuw maakte, want het resultaat nu is pakken netter.
Ik paste verder alleen de rugplooi aan en spreidde die uit zodat er twee kleine plooitjes aan de zijkant kwamen. Ik heb de indruk dat dit iets mooier valt bij het bewegen van de armen, maar dat zal moeten blijken als het vaker gedragen is. Het borstzakje is opnieuw vergroot zodat de smartphone er perfect in past (eisen van de drager ;-) ).Er is trouwens helemaal niets mis met het patroon of de stof, beide zijn super. Maar iedereen herkent wel van die dagen waarop je tornmesje je 'beste vriend' is... Het was dus 'one of those days'...

Voor de foto's trok ik deze keer naar een 'nieuwe' locatie, niet zo heel ver maar onlangs ontdekt tijdens een fietstochtje (de spoorweg wordt niet meer gebruikt voor de duidelijkheid ;-) ). De bovenste foto bewerkte ik ook voor het eerst in Photoscape, het is nog wat zoeken met veel trial and error, dus je zal hier binnenkort nog vanalles zien verschijnen. De ene foto al beter gelukt dan de andere.

patroon: theo van zonen 09
stof: soft cactus gekocht bij de stoffenmadam

Reacties

 1. Oooh die dagen ken ik goed, dat je aan eind van de dag super gefrustreerd in de zetel neerzakt zonder ook maar iets af te hebben... Maar volgens mij is dit uiteindelijk een geweldig succes geworden! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig volgde er een goeie dag zodat hij niet in een hoekje bleef liggen ;-)

   Verwijderen
 2. Werkelijk ongelooflijk veel hartjes voor deze perfect imperfections... schoon Delphine!
  --en herkenbaar trouwens, zo een van die dagen #zucht--

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldig mooi hemd! Stofje heb ik ook voor een hemd voor mijn man! En toffe locatie! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie