Doorgaan naar hoofdcontent

Vrolijk Pasen/Paaskleedje
De couponnekesbak(ken) bij de stoffenmadam in Lier dat is een winkeltje op zich. Als je niet kan kiezen uit alle stofjes uit de winkel dan kan je hier nog altijd terecht. Er zitten ook echt wel stukken tussen die groot genoeg zijn om er nog iets deftig voor volwassenen uit te krijgen. Zo vond ik er vorige week dit tricotje. Ik legde het nog twee keer terug maar uiteindelijk riep het toch iets te luid mijn naam en belande het in mijn tas.
Dit stofje vraagt om een vrolijk en zomers patroontje. Eerst dacht ik aan het beroemde burda modelletje, maar dat hangt al redelijk veel in de kast dus wou ik eens iets anders.
Bij haar zag ik een mooie versie van  de Gerda Jurk uit LMV want in het boekje zei het model mij niet direct iets. Doordat ik iets minder stof had dan voorgeschreven moest ik een beetje creatief te werk gaan, hier kon je ook al lezen dat ik dat niet zo erg vind. Ik versmalde het rokdeel iets zo zijn de plooien wat minder groot maar paste alles mooi naast elkaar op mijn stof. De rok is voor mij nog altijd wijd genoeg zo. De zakken liet ik weg en het rokdeel werd ook vier cm ingekort anders kreeg ik het er net niet uit en langer hoeft hij voor mij ook niet te zijn.


Het modelletje naait heel vlot en zit ook supercomfortabel. Door de mouwen en de lengte is deze jurk zeker geschikt om te gaan werken, dus hij zal zeker vaak uit de kast komen.Mooi weer voor foto's dat was er niet maar volgens het boek 'shoot' is bewolkt weer gemakkelijker dus bij deze waagden we het er toch op om foto's te nemen (al denk ik dat zon wel mooi geweest zou zijn bij dit stofje ;-) ).
Aanvankelijk wou ik het jurkje op Pasen dragen maar daarvoor was het toch wel wat te koud, het werd na de fotoshoot terug weggehangen voor warmere tijden. Nu dus duimen dat die tijden er snel aankomen.

stof: Madeline de Stoffenmadam
patroon: Gerda jurk la maison victor

Reacties

 1. Oh zo leuk! Wat een tof couponneke 🙂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks, het sprong er voor mij echt uit tussen al de andere pareltjes

   Verwijderen
 2. Tof gemaakt! Jammer dat het vandaag niet warm genoeg is om het aan te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad jammer. Moest ik naar mijn grootouders gaan dan had ik het kunnen aandoen, daar is het altijd tropisch in huis ;-)

   Verwijderen
 3. Wauw het staat je prachtig! Heel mooi die rug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De rug is vooral ook zo leuk omdat je nog altijd een gewone bh kan dragen zonder dat hij komt piepen

   Verwijderen
 4. Mooi!!! Ik maakte ooit een Burda 7872 in een gelijkaardig Lillestofke. Ik droeg die jurk ontzettend graag en veel, maar nu is hij verhuisd naar de slaapkleedjeshoop... al blijft het ook hier mijn favoriete jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nog eentje maken dus ;-) tricot kleedjes zijn gewoon zalig en inderdaad een voordeel dat je ze als ze wat afgewassen zijn of te kort beginnen te komen, je ze gewoon als slaapkleedje aankan (maar dan wel eentje in stijl)

   Verwijderen
 5. Prachtige vondst in die couponnenbak! Geweldig mooi jurkje vind ik dat voor jou. Is zo iets dat ik ook echt zou kiezen in de winkel, maar 't zijn niet mijn kleuren, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik denk dat ik het patroontje niet te ver weg zal leggen 😉 er ligt trouwens zoveel in die bakken dat er iets in jouw kleuren moet tussen liggen (en anders is er nog meer dan genoeg keuze in de winkel )

   Verwijderen
 6. Staat je mooi. Ik maakte hem ook en hij zit inderdaad heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal er zeker nog eentje maken, comfortabel en draagbaar om te gaan werken, ideale combinatie dus.

   Verwijderen
 7. heerlijk zomers! Het lijkt me inderdaad een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Zeker en vast een aanrader, het jurkje is ook niet zo heel moeilijk te maken dus dat is ook mooi meegenomen.

   Verwijderen
 8. Heel mooi. Jammer van het Paasweer en dat je het dan niet aankon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja idd, het weer mocht iets beter meewerken... het kleedje hangt wel gewoon in de dressing nu, klaar om gedragen te worden vanaf dat het iets warmer wordt

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …