Doorgaan naar hoofdcontent

Wat vooraf ging: de testversie(s)



Sommige kledingstukken maak ik zonder een voorgaande testversie, dat geldt voor de meeste stukken in tricot. Dat geeft wel een beetje mee enz ;-).
Andere stukken in katoen verdienen toch een testje voor ik in 'goeie' stof durf knippen. Om die reden kocht ik vorig jaar dit stofje met kersjes bij Madeline De Stoffenmadam. Als ik mij niet vergis dan stond deze aan 5 euro per meter. Je ziet het verschil wel in kwaliteit met de 'normaal geprijsde' stofjes (want van die duurdere blijf ik af, die belanden hier toch maar in de kast, wegens knipangst), maar voor dit doeleinde zijn ze perfect.

Ik zag een retrobloesje in een knipmode staan dat ik wel nog eens wou proberen, maar zo'n mooi aansluitend model daar moet toch wat aan gefoefeld worden ;-). Ik begon dus in dit stofje, het is een testversie dus ook de versteviging liet ik achterwege waardoor de kraag en knopenpad niet helemaal perfect zijn, maar je weet wel, testje ;-).

Al bij al ben ik redelijk tevreden van deze versie, alleen de lengte moest zeker aangepast worden. Bovenaan was ik tevreden. De strik is niet overdreven maar toch een leuk detail.
Ik heb er in ieder geval een leuk bloesje bij voor op vrije dagen (niemand die zegt dat je dan altijd in onesie moet rondlopen hé, al is dat laatste ook wel leuk). Foto's bij daglicht heb ik helaas niet, het bloesje zit nu in de was vandaar.

Waarom schrijf ik een blogberichtje over een teststuk dat niet helemaal top is (in tegenstelling tot bvb deze jurk, waar ik al helemaal tevreden over was). Ik wil namelijk een realistisch beeld scheppen, ik ben geen tovenaar die plots alles op de juiste maat tevoorschijn tovert. Dus aan iedereen die al eens gefrustreerd is, don't worry ik ook ;-).

(voor dit bloesje probeerde ik trouwens de donna uit lmv waar ik absoluut niet tevreden over was..., dus ook dat komt voor).

Normaal gezien zou ik direct overgaan naar de 'echte' versie, maar aangezien deze bedoeld was voor 'the battle of the blogs' durfde ik dat toch nog niet. Ik koos dus een tweede stofje uit mijn voorraad om nog wat mee te experimenteren. Deze keer durfde ik wel een stofje van cotton and steel nemen, dat ik bij cas en nina kocht. Ik verlengde de boel en knipte het knopenpad afzonderlijk om plaats te sparen in de breedte. Nu verstevigde ik wel want deze versie is wel degelijk als 'te dragen' versie bedoeld.




De aandachtige lezer merkte natuurlijk al op dat de sluiting van bloesje 2 op de 'mannenmanier' gaat, tja iets met 'ik ga nog snel die knoopsgaten maken voor ik de strijk doe'... Soit, ik zal het dragen, juiste sluiting of niet.

De tweede versie droeg ik al voor een avondje uit en een dagje opleiding voor het werk. De kwaliteit van de cotton and steel is ook echt zalig.


De definitieve versie kon je hier al bewonderen.

Helaas ben ik er niet bij voor de volgende ronde van the battle of the blogs, maar ik heb er wel een hele leuke ervaring en outfit bij. Dus ik ben heel blij (en vereerd) dat ik er bij mocht zijn. Bedankt Deborah voor de kans en veel succes aan de bloggers die door zijn. 

stofjes: Madeline De Stoffenmadam en Cas en Nina
patroon: knipmode

Reacties

  1. Mooi hoor. Ook die met kersjes. Op een jeans in de zomer staat dat super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. thanks! Hij zal zeker gedragen worden maar doordat hij een beetje te kort is zal ik moeten zien bij welke jeans er niet teveel bloot komt ;-)

      Verwijderen
  2. Allebei leuk geworden, vooral de tweede!
    Jammer dat je niet door bent, ik had het je van harte gegund!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. bedankt! van die tweede ben ik inderdaad heel tevreden, dat wordt er eentje dat ik zelfs op congres zal meenemen deze zomer

      Verwijderen
  3. Ik vind de testversies ook leuk :)
    Ik heb ook zo een bloesje gemaakt dat te kort komt (een patroon voor mensen met een kort bovenlijf denk ik :p) en ik draag dat met een highwaisted rokje en stop het bloesje er in. Perfecte oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Een stapel gebreide FO's

Het is precies eeuwen geleden dat ik hier nog iets neerschreef maar het leek me wel leuk om deze keer toch nog eens kort iets te schrijven. Voor degene die meer brei-avonturen willen volgen, ga zeker een kijkje nemen op mijn youtube kanaal. Op de foto hierboven zie je wat ik af had voor de laatste aflevering: een Pippin sweater, een Forest walk cowl (de grijze), een cargill cowl (degene met de kleuren die in elkaar overgaan), een paar scrappy stripy socks en een paar 'doodgewone' sokken. Dit is de 'cargill cowl' van de Creabea, ik mocht deze preview breien voor haar. Ik ben heel blij met het eindresultaat maar het patroon zelf vond ik onvoldoende uitgeschreven om de steek zonder filmpje te kunnen volgen. Het ligt vermoedelijk aan mezelf dat ik dit niet zo fijn vind maar ik geef het toch maar mee. Het garen is rico creative melange wonderball, ik heb nog vrij veel over dus wil er ooit nog een bijpassende muts uit maken.  Het paar sokken dat je links op de foto ziet (zond

naaien met restjes: zakdoeken

De meeste onder ons kennen het wel, een uitpuilende restjesbak. Zeker als je zelf geen mini's thuis rondlopen hebt om met deze restjes te kleden (en dan nog veronderstel ik dat je voor kinderen nog andere stofjes koopt dan alleen die restjes). Met een aantal van de soft cactus stofjes die ik voor hemden gebruikt had, heb ik stoffen zakdoeken gemaakt. Vorige winter deed ik dat al een eerste keertje met het restje van dit hemd en deze gaan nog steeds mee. Ik was die op 60°C met de rest van de zakdoeken en ze blijven ok. Uiteraard zijn ze waarschijnlijk de eerste keer een beetje gekrompen, maar het zijn zakdoeken dus dat maakt niet zoveel uit. Dit jaar koos ik voor een restje van dit hemd . Doordat ik de kraag twee keer heb moeten knippen om mijn eigen stommiteiten recht te zetten, was het restje dat nog overschoot te klein om er nog iets deftig mee te maken. Het stofje is ook niet zo gemakkelijk te combineren met andere stofjes, dus ideaal om zakdoeken uit te maken.

Er werd nog eens genaaid!

  Als je de voorbije blogberichten bekijkt dan zou je denken dat ik mijn naaimachine verkocht heb en ingeruild heb voor wat breinaalden. Nu staan nog niet eens al mijn breiprojecten op de blog, maar mijn naaimachine die stond toch ook wel weer naar mij te lachen. Ik was de zin wat kwijt om te naaien, twee jaar met vrij veel thuiswerken maakten dat ik niet zoveel nodig had. En daarnaast verloor ik mij wat in perfectie zoeken door de foute accounts te volgen op social media. Enkele weken zo weinig mogelijk op instagram en facebook later, vond ik beetje bij beetje mijn sewing mojo terug.  De oorzaak van die terugkerende liefde was het maken van verjaardagskroontjes, maar die kan ik jullie nog niet tonen. Direct na de kroontjes nam ik een zak met restjes stof van een handtas bij de hand (ik toon je die zo dadelijk want ik zag net dat die de blog nooit haalde) en maakte ik op het gevoel een variant van de vinktas. Een tas die qua afmetingen gebaseerd is op de restjes die ik nog had en als d